واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آیتالله هاشمی: راهی جز «رقابت» برای توسعه اقتصاد نیست
آیتالله هاشمی رفسنجانی، صبح امروز در دیدار وزیر، معاون و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روسا و اعضای اتحادیههای تعاونیهای سراسر کشور، با تأکید بر اهمیت تعاون در جامعهی امروز، اظهار داشت: بخش تعاون از بخشهای مهم و کلیدی کشور به شمار میآید و از گذشتههای خیلی دور به خاطر اهمیتی که در اقتصاد کشور دارد، روی آن حساب باز شده است.
آفتابنیوز : سرویس سیاسی- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تجربه خویش در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حمایت از طرحهای تعاونیها و تولید اشاره و تصریح کرد: در آن سالها یکی از مدیران شاخص استان خراسان طرحی در زمینه تعاون ارائه کرد که پس از بررسی و تصویب، اجرا شد که نتایج خوبی به بار آورد و انگیزهی خوبی نیز برای جذب نیرو در بخشهای تعاون شد.
به گزارش آفتابنیوز، آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه دنیا راهی جز «رقابت» برای توسعه اقتصاد پیدا نکرده است، گفت: حتی کشورهای مارکسیستی مثل چین و روسیه نیز به رقابت در عرصه اقتصاد روی آورده و دریافتهاند که در حال حاضر بهترین راه برای دستیابی به یک اقتصاد شکوفا و قوی، رقابت است.
ایشان تعاون را تعدیل کننده رقابت در جامعه خواند و افزود: اگر بخواهیم در دنیای رقابت به طرف عدالت پیش برویم، باید شرایط یکسانی را ایجاد کنیم، به عنوان مثال عدهای هستند که تخصص و توانایی دارند، اما سرمایه ندارند، که این وظیفه دولت است که در قالب تعاونیها تسهیلاتی در اختیار آنان بگذارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه روحیهی تعاون و همکاری نیز در دین مبین اسلام سفارش شده است، گفت: کار دسته جمعی مورد قبول تمام دنیاست و اروپاییها بیشتر از همه تعاونی دارند، چرا که آنها زودتر از دیگران به اهمیت فعالیتهای گروهی پی بردهاند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، ایجاد اشتغال، توزیع مناسب ثروت و درآمد و یادگیری کار دستهجمعی را از وظایف مدیران بخش تعاونی دانست و افزود: انسان موجودی اجتماعی و نیازمند ارتباط و تعامل با دیگران است، بنابراین ذاتاً به انجام کارهای گروهی، علاقهمند است و این وظیفه مسئولان است که زمینه و بستر کار را فراهم کنند.
ایشان در ادامه با اشاره به تفسیر اصل 44 قانون اساسی، گفت: بر اساس این اصل، امور حاکمیت به دولت و انجام کارهای اجرایی به مردم واگذار شده است و الان با توجه به جمعیت زیاد جوانان تحصیلکرده و با استعداد و همچنین سیاست توسعهی دانش بنیان، زمان آن فرا رسیده است که گروههای کوچک تعاونی از جوانان تحصیلکردهها دور هم جمع شوند و با حمایت مسئولان فعالیت کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: تعاونیها صرفاً مخصوص تحصیلکردهها نیست و افرادی هستند که تحصیلات دانشگاهی ندارند، اما دارای تخصص و مهارتهای خوبی هستند که میتوانند براساس همان تواناییهایی که دارند، تعاونی ایجاد کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، ادامه داد: بانوان تحصیلکرده و خانهدار هم میتوانند تعاونیهای کوچک با سرمایههای اندک تشکیل بدهند و همه از خدمات آنها بهرهمند شوند.
ایشان در ادامه به نقدینگی قابل توجه کشور اشاره کرد و گفت: اگر این نقدینگی که رقم قابل توجهی است، مدیریت شود، موجب جبران رکود و کاهش تورم میشود و دولت میتواند از آن برای تقویت و فعالتر کردن تعاونیها استفاده کند. همچنین دولت باید مقررات را ساده و تسهیل کند، تا انگیزه و سرعت کار بیشتر شود.
در آغاز این دیدار، آقای دکتر ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی گفت: تعاون نیاز جامعه ماست و باید با تعاون کار ایجاد کنیم تا مردم به رفاه برسند.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام،وی عدم باور به بخش تعاون، اقتصاد کوچک کشور و عدم فرهنگسازی در این زمینه را از عمده مشکلات بخش تعاون خواند.
آقای مهندس کلانتری، معاون وزیر در امور تعاون نیز به ارائه گزارشی کامل از وضعیت تعاون کشور پرداخت و گفت: در ایران 100 هزار تعاونی فعال داریم که 22 درصد گوشت مرغ، 19 درصد تولیدات باغی، 90 درصد صید ماهی، 65 درصد میگو، 44 درصد خوراک دام، 17 درصد مس و شمش، 70 درصد حمل و نقل جادهای و 90 درصد جابجایی جزایر جنوب به همت تعاونیها کشور است.
همچنین در ادامه آقایان همامی، مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای فولاد و معدن ـ جلیلیان، مدیر عامل تعاونی مصرف ـ تیموری، مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی و رضایینژاد، رئیس هیأت مدیره گروه پیشگامان کویر یزد به ارائه گزارشی از حوزه فعالیت خویش پرداختند.
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]