واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مربیان حمایت نمیشوند؛
جایِ خالی کشتیگیران همدانی در المپیک ریو/ورزشی که در خانه خاک شد
شناسهٔ خبر: 3746306 - یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
استانها > همدان
.jwplayer{ display: inline-block; } همدان- کشتی همدان که در ۳ دوره قبلی المپیک نماینده داشت در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو در عین ناباوری نمایندهای نداشت، موضوعی که حکایت از افول کشتی در این استان دارد. خبرگزاری مهر - گروه استانها: در استان همدان کشتی یکی از ورزشهای بسیار محبوب و پرطرفدار در بین جوانان این شهر است اما چندسالی است که خبری از کشتی همدان در کشور مخابره نمیشود و هر فرکانسی که از کشتی همدان مخابره میشود تنها برای علاقهمندان و گوش شکستهها ناامیدی به همراه میآورد. اگر بخواهیم تاریخ موفقیتهای کشتیگیران همدان را ورق بزنیم نخستین مدال ارزشمند و تاریخی کشتی استان همدان را مسعود مصطفی جوکار در المپیک ۲۰۰۴ آتن کسب کرد تا برای اولین بار در تاریخ ورزش همدان یک مدال نقره المپیک بهعنوان برگ زرینی در کارنامه ورزش همدان ثبت شود. در سال ۲۰۱۲ و درست ۸ سال بعد نیز صادق گودرزی در وزن ۷۴ کیلوگرم مدال نقره المپیک را به گردن آویخت. نایبقهرمانی سعید ابراهیمی در مسابقات جهانی باکو، قهرمانی جمال میرزایی و صادق گودرزی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو، قهرمانی میثم مصطفی جوکار در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون، نایبقهرمانی صادق گودرزی در مسابقات جهانی مسکو و حضور متعدد در اردوهای تیم ملی و مسابقات بینالمللی مختلف از دیگر افتخارات کشتی و گوش شکستههای همدانی در سالهای گذشته است که تاریخ کشتی همدان باید سالها چشمانتظار باشد که این عناوین شاید دوباره تکرار شود.
شکست میثم مصطفی جوکار در انتخابی تیم ملی کشتی آزاد برابر علیرضا کریمی تیر خلاص بر پیکره کشتی همدان بود تا دست کشتی همدان که در سه دوره قبلی المپیک نماینده داشت از المپیک تابستانی ۲۰۱۶ ریودوژانیرو کوتاه بماند و حالا که مسابقات کشتی المپیک در حال پخش است حسرت داشتن یک نماینده از همدان بیشتر برای علاقهمندان کشتی این استان حس میشود. بیپولی مربیان کشتی را خانهنشین کرده است مربی سابق تیم ملی کشتی جوانان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دلایل افت کشتی استان همدان اظهار داشت: رشته کشتی نهتنها در استان همدان بلکه در تمامی ایران با یک افت مواجه شده است. سعید گودرزی با بیان اینکه استان مازندران همچنان در کشتی حرف برای گفتن دارد، گفت: این امر به این دلیل است که کشتی در پوست و خون جوانان مازندرانی است. وی با بیان اینکه شما اگر بخواهید فرزند خود را به یک پزشک و یا خلبان در آینده تبدیل کنید باید از دوران ابتدایی تا دانشگاه چندین میلیون برای آن هزینه کنید، گفت: کسی که علم و دانش و آگاهی مربیگری داشته باشد با این پولها کار نمیکند چراکه هزینههای جاری زندگی شوخی نیست و دنیا دنیای اقتصاد و مادیات است. مربی سابق تیم ملی کشتی جوانان بابیان اینکه اکثر باشگاههای ایرانی به سمت خصوصی شدن حرکت کردهاند، گفت: زمانی بود که در استان همدان مربیان بادانش به خاطر عشق و علاقه و تعصب به استان خود کشتیگیران خوبی را پرورش دادند، اما اگر شما نگاهی بهتمامی باشگاههای ایران بیندازید خصوصی شدهاند و پول میگیرند و تمرین میدهند و مانند قدیم نیست که رایگان آموزش دهند. وی ادامه داد: متأسفانه مشکل ما این است که مربیگری در بسیاری از رشتههای ورزشی همچون کشتی شغل نیست چطور میشود مربی روزانه چند جلسه تمرین بدهد و شب دستخالی به منزل برود.
گودرزی عنوان کرد: برای افت کشتی دنبال مقصر خاصی نگردید چراکه مقصر مسئولان هیئت و مربیان ما نیستند و مشکل اصلی وضعیت اقتصادی است. چرا نباید یک مربی حقوق بگیرد، زمانی هیئت کشتی استان همدان از بودجه خود کشتیگیران را به مسابقات اعزام میکرد اما نباید انتظار داشت مسئولان از جیب خود برای کشتی هزینه کنند. وی بابیان اینکه باید به مربیان حقوق داده شود، بیان کرد: وقتی شما به یک مربی حقوق بدهید باید از آن کار بخواهید، متأسفانه مربیانی که در حال حاضر در استان همدان فعالیت میکنند سطح کشتیشان نسبت به استان همدان بسیار پایینتر است. مسئولین سراغی از قهرمانان سابق کشتی همدان نمیگیرد مربی سابق تیم ملی کشتی جوانان عنوان کرد: در حال حاضر کشتی برای مربی و هیئت کشتی چیزی ندارد به همین علت باید به اقتصاد و وضعیت کشتی توجه شود و این نگاه مسئولان رده بالا و کلان را میطلبد. وی با بیان اینکه مگر میشود با حقوق ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان زندگی کرد، گفت: زمانی یک عده برای کشتی همدان کارکردند و ثمره آنها به نتیجه نشست ولی با این وضعیت همه فرار کردند و رفتند. گودرزی با اشاره به قهرمانان کشتی همدان گفت: در بحث ورزش ما ۳ قانون جذب، حمایت و پشتیبانی را داریم کمااینکه روزگاری کشتی همدان در جذب کشتیگیر خوب عمل میکرد اما متأسفانه هیچگونه حمایت و پشتیبانی از کشتیگیران صورت نگرفت.
قهرمان کشتی همدان در جام جهانی باکو در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه دلایل افت کشتی همدان نیاز به جلسات متعددی دارد، اظهار داشت: وقتی میشنوم که کشتی همدان تمامشده است بسیار ناراحت میشوم چراکه هرکسی که کوچکترین نقشی در کشتی همدان داشته است دلش نمیخواهد که چراغ کشتی همدان خاموش شود. محمدحسین سلطانی با بیان اینکه تمام کشتیگیران زمانی کشتی حرفهایشان تمام میشود اما دلمان میخواهد همیشه از کشتی همدان باقدرت یاد شود، گفت: باید تمام مربیان و پیشکسوتان کشتی همدان در چندین جلسه دلایل افت کشتی را بررسی کنند و همه باید دستبهدست هم بدهند تا کشتی همدان را نجات دهند. محمدحسین سلطانی افزود: کشتی همدان پتانسیل بسیار بالایی دارد اما همه باید دستبهدست هم بدهند و پشت یکدیگر را خالی نکنند و هیئت کشتی از کسانی که کارآمد هستند در کنار بزرگان استفاده کند. وی گفت: هیئت کشتی کار خوبی که انجام داده هر رده سنی را به دست یک قهرمان داده اما ما نباید مربی را به امان خدا رها کنیم و باید خواستههای مربیان را جامه عمل بپوشانیم و ببینیم مربیان چه انتظارات و کمبودهایی دارند. کشتیگیران بومی احساس غریبه بودن نکنند قهرمان کشتی همدان در جام جهانی باکو بابیان اینکه مسئولان باید طوری رفتار کنند که کشتیگیران بومی احساس غریبه بودن نکنند، گفت:هر کسی که سکان هدایت کشتی همدان را به دست میگیرد باید از کشتیگیران حمایت کند. سلطانی عنوان کرد: باید از کسانی که در حق کشتی همدان خدمت کردهاند حمایت کرد چراکه اینها سرمایههای ملی ما هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]