تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855919314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

60درصد فرزندان كارمندان دولت در مدارس غير انتفاعي تحصيل مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 60درصد فرزندان كارمندان دولت در مدارس غير انتفاعي تحصيل مي‌كنند
يك دبير ادبيات، درباره ثبت نام فرزندش در يكي از بهترين مدارس غير انتفاعي شهر تهران به برنا مي گويد: سال گذشته براي ثبت نام 5 ميليون تومان پرداخت كردم كه واقعا سنگين بود. اما حداقل خيالم راحت است كه فرزندم براي كنكور مشكلي ندارد و تمام امكانات در اختيارش است... من خودم چندين سال در مدارس دولتي تدريس كرده ام و به چشم خود ديده ام كه بچه ها چه مشكلاتي را متحمل مي شوند از فضاي كوچك كلاس تا تعداد زياد دانش آموز و عدم توجه دبيران به سرفصل ها.


باشگاه جواني برنا/ مريم يارقلي - شايد خيلي ها تصور مي كنند تفاوت در آموزش تنها متعلق به دوره اي است كه ارباب و رعيت تنها دو روي يك سكه جامعه بودند و هر كسي بنا بر امكاناتش مي توانست فرزندش را از برخي مواهب اجتماعي مثل رفتن به مدرسه بهره مند‌سازد. اما بعد از گذشت قرنها همچنان دانش آموزاني وجود دارند كه سال هاي تحصيل شان را پشت ميزهاي سه نفره و بعضا 4 نفره مي گذرانند و بزرگترين دغدغه شان مي شود امتحان هاي كلاسي كه بايد يك نفر براساس نوبت زمين بنشيند و... اما در طرف ديگر ماجرا والديني هستند كه از نان شبشان مي زنند و فرصت تحصيل در مدارس غير انتفاعي چند ميليوني را براي فرزندشان مهيا مي‌كنند و يا آنقدر پول دارند كه چك سفيد براي مديران مدرسه امضاء مي كنند...

مرگ و تولد دوباره مدارس غير انتفاعي

يكي از نمادهاي تبعيض در زمان طاغوت وجود مدارس ملي چون دبيرستان هاي "هدف"، " البرز"، "خوارزمي" بود كه بخاطر سطح علمي و آموزشي بالا تنها فرزندان خانواده هاي مرفه جامعه توانايي دسترسي به اين مدارس را داشتند در حالي كه اكثريت فرزندان اين سرزمين بخاطر فقر مادي امكان حضور در اين مدارس برايشان وجود نداشت و اتفاقا از جمله موارد خيانت شاه به استعدادهاي كشور همني بحث تبعيض در نظام آموزشي است كه با ظهور انقلاب تا حدود زيادي مرتفع شد.

پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران با توجه به بحث يكسان سازي مدارس و جهت جلوگيري از نظام طبقاتي در آموزش و پرورش، كليه مدارس غير دولتي بر مبناي تصميم شوراي انقلاب منحل و مسئوليت برنامه ريزي آموزشي كشور و نظارت بر اجراي اين گونه برنامه ها مستقلا به دولت واگذار گرديد

اما در خرداد سال 1367، قانون مدارس غير انتفاعي كه طي لايحه اي تسليم مجلس شوراي اسلامي شده بود، در قالب 21 ماده و 15 تبصره به تصويب رسيده و به اين ترتيب، مدارس غير دولتي مجددا به سرگيري فعاليت هاي خود پرداختند.

مطابق "ماده 1 " اين قانون، مدارس غير انتفاعي در زمره مدارسي محسوب مي‌شوند كه از محل مشاركتهاي مردمي و مطابق اهداف، ضوابط، برنامه ها و دستورالعمل هاي عمومي وزارت آموزش و پرورش و تحت نظارت وزارتخانه مذكور احداث و اداره شوند.

در سال 1377 وزارت آموزش و پرورش جهت جلوگيري از وقوع نوعي سودجويي در تاسيس مدارس غير انتفاعي، تاسيس اين مدارس در فضاهاي استيجاري را ممنوع كرد و شرايط خاصي را براي تاسيس اين مدارس ايجاد كرد اما اين اقدامات هم نتوانست تاثير چشمگيري در افزايش بعد كيفي و كاهش بعد مادي اين مدارس برجا گذارد...

رتبه بالاتر، شهريه گزاف تر

از سال 1384 طبق اعلام سازمان آموزش و پرورش كشور براي طرازبندي و جداكردن سطح علمي و آموزشي مدارس غير انتفاعي اين مدارس مشمول قانون رتبه بندي شدند. بر اين اساس كليه مدارس غير انتفاعي موظف شدند تا براي كسب رتبه، حداقل امكانات آموزشي تعريف شده را در مدرسه فراهم كنند. براساس اعلام آموزش و پرورش سقف و كف رتبه كسب درجه هر مدرسه به ترتيب 1000 و 500 امتياز در نظر گرفته شد

بنا بر گزارش برنا، مدارس غير انتفاعي در شاخص نيروي انساني اعم از مدير، معاون، مربي و ساير كاركنان، بايد 160 امتياز را در 9 موضوع با مصاديق مختلفي نظير "آيا معلم متناسب با رشته تحصيلي خود تدريس مي كند يا خير؟"، "تجربه معلم چقدر است؟"، "آيا آموزشهاي ضمن خدمت و تكميلي ديده است؟"، "آيا مدير مدرك تحصيلي متناسب دارد يا نه؟" و ... كسب مي كردند.

همچنين در شاخص فضا و تجهيزات، 38 موضوع در 8 شاخص نظير استاندارد كلاسها، آزمايشگاه، كتابخانه، استحكام نسبي ساختمان، تجهيزات مورد استفاده، وسايل آزمايشگاهي، كمك آموزشي و ... با 260 امتياز (26 درصد كل امتيازات) و در شاخص اداري و مالي حدود 20 پارامتر نظير تشكيل شوراي مالي، تهيه دفاتر مالي و عمل به آن، عمل به دستورالعمل هاي نحوه ثبت نام، شهريه، و تعيين ميزان آن و ... با 110 امتياز (11درصد كل امتياز) مورد ارزيابي براي درجه بندي مدارس قرار گرفت.

از سوي ديگر در محور فعاليتهاي آموزشي و پرورشي، 37 موضوع كلي در قالب 170 مصداق تعريف شد. ميزان كسب امتياز در اين زمينه 470 از 1000 امتياز (47 درصد كل امتياز)تعريف شد.

بنابراين امتيازات، مدارسي مي توانستند درجه يك با رتبه يك را كسب كنند كه از 1000، 950 امتياز به بالا را بدست آورند ؛ يعني بيش از 95 درصد امتياز رتبه بندي. مدارس درجه 2 با رتبه يك 801 تا 875 امتياز، درجه 3 با رتبه 1، كسب 626 تا 700 امتياز ضروري بود. از سوي ديگر مدرسه اي كه امتياز كمتر از 500 را كسب مي كرد از گردونه مدرسه داري حذف مي شد.

بر اساس اين قانون 65 درصد مدارس غير انتفاعي رتبه بندي شدند و در حال حاضر طبق اعلام آموزش و پرورش بايد تمام مدارس غير انتفاعي تا پايان سال تحصيلي 88 - 87 درجه بندي شود و در سال آينده، اگر مدرسه اي در طرح درجه بندي مدارس قرار نگيرد، جزء مدارس درجه سه رتبه بندي مي شود و شهريه آن بر همين اساس اعلام خواهد شد.

اما اين رتبه بندي مدارس در شرايط فعلي باعث افزايش شهريه بعضي از مدارس شده است. بطوري كه مدارسي كه رتبه الف را كسب مي كنند به خود اجازه مي دهند تا شهريه هاي خود را تا سقف 8 ميليون تومان هم بالا ببرند و در قبال اعتراض نهادها و يا والدين بگويند رتبه مدرسه الف است و فلان امكانات آموزشي در مدرسه وجود دارد پس مي توانيم شهريه خود را بالا ببريم...

براساس آمار هاي موجود در حال حاضر 2 هزار و267 مدرسه غيرانتفاعي در تهران فعاليت مي كنند كه شامل 250 پيش دبستاني، 344 دبستان، 437 مدرسه راهنمايي، 616 دبيرستان، 77 هنرستان فني و حرفه اي، 93 مركزكار و دانش و 450 پيش دانشگاهي مي شود.

نكته قابل تامل در مورد اين مدارس، شهريه‌هاي متفاوت در هر يك از مقاطع تحصيلي و در مناطق مختلف شهر تهران است. بطوري كه شهريه مدارس غيرانتفاعي ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان و پيش دانشگاهي در يك منطقه با مناطق ديگر تفاوت چشمگيري دارد. به عنوان مثال شهريه مقطع پيش دانشگاهي يكي از اين مدارس در منطقه 4 تهران در حدود 4ميليون تومان برآورد شده است در صورتي كه همين مدرسه اگر در منطقه يك شهرداري تهران با امكانات كمتر و يا در سطح همان مدرسه باشد در حدود 6 تا 7 ميليون شهريه دريافت مي كند.

به گزارش برنا، آمارها نشان مي دهد علي رغم رشد 15 تا 20 درصدي شهريه اين مدارس در هر سال تحصيلي و كاهش جمعيت دانش‌آموزي در كل كشور، شمار دانش‌آموزان مدارس غيرانتفاعي 8صدم درصد افزايش داشته، به طوري كه تعداد اين دانش‌آموزان به نسبت كل جمعيت دانش‌آموزي، از 2/7 به 28/7 درصد رسيده است.

به عنوان مثال در شهر تهران از جمعيت يك ميليون و 500 هزار نفر دانش آموزان حدود 180 هزار نفر در اين مدارس درس مي خوانند كه بيشترين تقاضا در مقطع پيش دانشگاهي و كمترين آن متعلق به پيش دبستاني ها است.

60 درصد مدارس غير انتفاعي متعلق به دولتي‌ها

بنا بر گزارش برنا، با توجه به رتبه بندي و ابلاغيه دولت براي مشخص كردن شهريه، باز هم شاهد تخلفات برخي مدارس غير انتفاعي در تهران و شهرهاي بزرگ هستيم. همچنين تحقيقات نشان مي دهد حدود 60درصد از دانش آموزان اين مدارس به خانواده هاي كارمند دولت تعلق دارند كه با توجه به شهريه هاي بالا و تقريبا چند ميليوني مدارس غير انتفاعي، همچنان بيشترين آمار دانش آموزان اين مدارس مختص آنهاست. قشري كه درآمد مالي چندان بالايي ندارند.

بنا بر اين گزارش آموزش و پرورش در پاسخ به گزارش روزنامه قدس در تيرماه سال 84 درصد مشاغل اولياي دانش آموزان مدارس غيرانتفاعي طي سالهاي تحصيلي 82-81، 83-82 و 84-83 اينگونه اعلام كرد كه پنجاه درصد دانش آموزان مدارس غيرانتفاعي از خانواده هاي كاركنان دولت مي باشند و اين در حالي است كه برخي كارشناسان آموزش و پرورش معتقدند در سال 86 اين آمار به حدود 60 درصد رسيده است. اگرچه محمود فرشيدي وزير سابق آموزش و پرورش سال گذشته نيز از تقاضاي از تقاضاي ثبت نام بيش از 40 درصد فرهنگيان در مدارس غيرانتفاعي خبر داد و اظهار داشت: معلمان از اقشار علم دوست جامعه هستند و به مدارس غيرانتفاعي از اين بعد توجه دارند!

فاطمه سرمدي، دبير ادبيات، درباره ثبت نام فرزندش در يكي از بهترين مدارس غير انتفاعي شهر تهران به برنا مي گويد: من خودم چندين سال در مدارس دولتي تدريس كرده ام و به چشم خود ديده ام كه بچه ها چه مشكلاتي را متحمل مي شوند از فضاي كوچك كلاس تا تعداد زياد دانش آموز و عدم توجه دبيران به سرفصل ها.

وي مي‌گويد: سال گذشته براي ثبت نام 5 ميليون تومان پرداخت كردم كه واقعا سنگين بود. اما حداقل خيالم راحت است كه فرزندم براي كنكور مشكلي ندارد و تمام امكانات در اختيارش است.

بر اين اساس بسياري از والدين كارمند از نيازها و دلخوشي هاي خود مي گذرند تا فرزندشان فرصت بيشتري براي نشان دادن توانايي هايش داشته باشد اين تقبل سنگين شهريه از سوي خانواده هاي كارمند در حالي اتفاق مي افتد كه در مدارس غير انتفاعي، بعضي از اوليايي كه از .ضعيت مالي بسيار خوبي برخوردارند، براي نشان دادن صميميت خود چك سفيد با نام مشاركت هاي مردمي به مدرسه اهدا مي كنند!

به اعتقاد بسياري وجود مدارس غير انتفاعي نمونه بارزي از شكاف طبقاتي است كه دانش آموزي با اتكا به ثروت خانوادگي در بهترين مدارس و زير نظر بهترين معلمان درس بخواند و در كنكور سراسري در كنار دانش آموزان مدارس دو شيفته پايين شهر يا محصلان چادرهاي عشايري بنشيند و مسابقه اي نابرابر ميان آنان برگزار شود.

اما سهم بالاي دانش آموزان كارمندان دولت نشان مي دهد كه ثبت نام در اين مدارس چندان هم ربطي به ثروت خانوادگي ندارد و عوامل ديگري در اين قضيه دخيل اند كه در گزارش بعدي برنا به صورت تفصيلي به آنها پرداخته مي شود.

***

در باشگاه جواني برنا ثبت‌نام كنيد: [email protected]
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4968]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن