واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شکست سرطان با داروی جدید ایرانی
علی رغم گسترش جهانی تابوی سرطان ، دستاوردهای افتخار آفرین محققان کشورمان خبر از ساخت دارویی چند منظوره برای مرگ این بیماری می دهد ، موضوعی که این روزها تیتر داغ رسانه های ایران و جهان شده است .
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی درد به استخوانشان می رسد تنها آرزویشان رهایی از آن است ، بیمارانی که سرطان همچون خرچنگی در وجودشان رشد و در خون ، مغز و حتی استخوانهایشان ریشه میکند ، بیماری که ماهیتش موزی گری و کارش از پا افکندن قربانیانش است .
طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی ، سرطان سومین عامل مرگ و میر درجهان محسوب میشود به گونه ای که بر اساس آخرین تحقیقات آماری تا سال 2030 چنگالهای آن برای قبض جان میلیون ها انسان تیزتر خواهد شد .
تابوی سرطان های نوظهور از یک سو و مقاومت اغلب آنها به درمانهایی نظیر شیمی درمانی موجب شد که راهکار های اساسی برای شکار این خرچنگ سالیان سال محل تحقیق دانشمندان سراسر جهان قرار گیرد ، نوابغی که در ایران نیز کم نیستند و اینک به همت همین محققان بنام کشورمان ناقوس مرگ و شکست سرطان به صدا درآمد .
نخستین واکسن چند منظوره درمان سرطان در ایران ساخته شد
ربانی سرپرست مرکز تحققات سرطان ابن سینا با اشاره به موفقیت کشورمان در ساخت نخستین واکسن درمان سرطان گفت: واکسن سرطان ایده جدیدی نیست و در واقع تا 40 سال گذشته در بین همه دانشمندان به عنوان آرزویی دیرینه وجود داشته و تفاوت اساسی بین روش تحقیقاتی ما باسایر دانشمندان جهان در خصوص نوع دیدگاهمان به سرطان است که آن را به عنوان رویدادی طبیعی و نوعی سیر بدن برای پایان دادن زندگی در تمام جانداران پر سلولی است نه یک بیماری .
وی ضمن تاکید بر اینکه سلولهای بنیادین سرطانی از بدو تولد همراه فرد هستند، افزود:اهداف از طرح تئوری واکسن ضد سرطان این بوده که بتوان در نوزادان تازه متولد شده آن را همچون سایر واکسن های حیاتی اما برای پیشگیری از ابتلای به سرطان تزریق کرد زیرا این بیماری بر خلاف باور اغلب پزشکان جهان جهش ژنتیکی پس از ابتلای فرد به سرطان اتفاق می افتد و نه قبل از آن و همین دیدگاه منجر به موفقیت ما در تولید واکسنهایی شد که در مدل های حیوانی سرطان های پیشرفته سینه را درمان کرد.
بی خطری مهمترین فاکتور تولید هر واکسن
این دانشمند با تاکید بر اینکه بی خطری مهمترین مولفه و فاکتور اساسی در ساخت و تولید هر واکسنی است ، اظهار داشت: همین میزان موفقیت به علت ماهیت بیخطر و درمانگری که دارد نسبت به سایر تحقیقات جهانی برای ساخت واکسن ضد سرطان واقعا کم نظیراست زیرا فرآیند تولید واکسن و نحوه عملکرد آن مساله بسیار حیاتی محسوب میشود و نباید با ورود آن به فرد ایمنی بدن وی تحت تاثیر منفی قرار گیرد یا بیماری جدیدی در آن ایجاد شود
به گفته وی میزان تاثیر واکسن و مدت زمان اثر گذاری آن در پیشگیری و یا درمان بیماری دومین اولویت مهم در فرآیند ساخت است، موضوع مهمی که در خصوص واکسن ضد سرطان کشومان محقق شده است .
سلول های سرطانی از بدو تولد همراهتان هستند
ربانی با بیان اینکه در واقع از بین بردن سلولهای سرطانی در یک تومور با روشهای استاندارد ، منتهی به درمان آن نمیشود، تاکید کرد : درمان قطعی سرطان در حقیقت منوط بر از بین بردن سلولهای بنیادی آن است ولی این اقدام نیازمند روشی برای تفکیک سلولهای بیمار از سایر سلولهای نرمال و سالم است و بنابر این تفاوت در ساختارپروتئینی این دو تنها راه تشخیصی برای محسوب میشود .
دانشمندی که نخستین واکسن ضد سرطان را به خود تزریق کرد
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا که برای اثبات و سنجش میزان تاثیر بزرگترین دستاورد پزشکی کشورمان ، نخستین واکسن ضد سرطان ایرانی را روی خود آزمایش کرد، گفت : در طول 12 سال گذشته ، هر آنتی ژنی را که برای ساخت این واکسن به کار برده ایم را من در بدن خودم برای امتحان تزریق کردم.
وی با بیان اینکه امتحان نتایج تحقیقات دانشمند در بدن سایر افراد تامل انگیز است افزود: بدون ترس این واکسن را در خودم تزریق کردم زیرا به بی خطری و تاثیر بسزای آن اطمینان دارم و هم اکنون نیز نسبت به برخی از سرطانها ایمن شده ام .
موفقیت واکسن ضد سرطان در درمان کشنده ترین نوع این بیماری
بیات ، پژوهشگر پژوهشگاه ابن سینا و عضو تیم تحقیاتی واکسن ضد سرطان نیز با بیان نحوه عملکرد آن در بدن موشهای آزمایشگاهی ادامه داد : ابتدا سلولهای سرطانی برای ایجاد تومور های بدخیم سرطان سینه به موشها تزریق شد و پس از رشد کامل تومور و مشاهده علائم آن ، 12 واکسن به موشهای بیمار تزریق شد که به علت تاثیر 7 نوع از این واکسنها ، تومور کاملا از بین رفت .
درادامه هادوی دیگر پژوهشگر عضو تیم تحقیقاتی واکسن ضد سرطان تصریح کرد: این واکسن قابلیت تزریق در نوزادان را در بدو تولد دارد که بدن وی را برای ایجاد ایمنی و مقابله با سلولهای سرطانی هوشمند می کند.
در مسیر تولید این واکسن ها آنچه که خواسته این محققان است سایه حمایتی است که باید بر سرشان گسترده شود زیرا تعداد دستگاه های مورد نیاز ساخت واکسنهای کافی که بتوانند وارد کارآزمایی بالینی شوند آنهم با هزینه های چندین میلیاردی زیاد است در حالیکه هم اکنون تنها یک دستگاه تشخیص سرطان وجود دارد که به اجبار یک الی دو بیمار را کفایت می کند و به این ترتیب درصورت حمایت دولت و مردم واکسن ضد سرطان تا 5 سال آینده وارد بازار دارویی کشور می شود .
گزارش : فرشته برزگری
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]