واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست هم اندیشی احیاء دریاچه ارومیه مطرح شد؛
کاهش دوباره آب دریاچه ارومیه از تیر ۹۵ به دلیل برداشت های بی رویه
شناسهٔ خبر: 3740823 - یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
استانها > آذربایجان شرقی
.jwplayer{ display: inline-block; } تبریز - دبیر انجمن ستاد احیای دریاچه ارومیه در دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی گفت: با وجود بارش های خوب و افزایش سطح دریاچه، از تیرماه شاهد کاهش ارتفاع آب به دلیل برداشت های بی رویه هستیم. به گزارش خبرنگار مهر، موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه مهمترین سوژه زیست محیطی منطقه شمال غرب و حتی بخش های مرکزی کشور در چند سال گذشته بوده است چرا که خاموش شدن چراغ حیات در این دریاچه با آغاز مشکلات جدی زیست محیطی و اجتماعی در بخش عظیمی از مناطق غرب و شمال غرب کشور مساوی است. بر همین اساس در چند سال گذشته دستگاه ها و نهادهای مختلف با تشکیل کارگروه ها و ستادهایی سعی در ریشه یابی و حل این معضل جدی کرده اند و نشست های هم اندیشی احیاء دریاچه ارومیه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز از جمله آنهاست و چهارمین جلسه آن با حضور کارشناسان و صاحب نظران موضوعات زیست محیطی پیش از ظهر یکشنبه در این دانشگاه برگزارشد. دانشگاه های نسل سوم باید در راستای حل مشکلاتی چون خشکی دریاچه ارومیه فعال باشند معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه گفت: دانشگاه های نسل سوم و پژوهش محور باید با تحقیقات سعی در حل مشکلات جامعه اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشند.
ناصر مدیرشهلا در ادامه خاطر نشان شد: موضوع دریاچه ارومیه از جمله مواردی است که می تواند عرصه حضور و فعالیت چنین دانشگاه هایی را فراهم کند تا علاوه بر انجام کارهای علمی، قدمی در راستای حل این مشکل مهم زیست محیطی نیز بردارند. کاهش دوباره آب دریاچه ارومیه از تیر ۹۵ به دلیل برداشت های بی رویه دبیر انجمن ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در ادامه این نشست گفت: با بارش های سالانه تا نیم متر آب دریاچه بالا آمده ولی از تیر ماه تا کنون کاهش ارتفاع داشتیم که استفاده بی رویه و برداشت آب مهمترین عامل این کاهش سطح آب است. حبیب شایان فر در ادامه به پیشنهاداتی که در سازمان های مختلف برای احیاء دریاچه ارومیه تنظیم شده است پرداخت و توضیحاتی در این زمینه ارائه داد و گفت: احیاء دریاچه ارومیه تنها با همراهی و همکاری تمام دستگاه ها و البته مشارکت جدی مردم ممکن خواهد شد. احیاء دریاچه ارومیه مسئله مرگ و زندگی است عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که با تاکید بر اهمیت موضوع نجات دریاچه ارومیه گفت: احیاء دریاچه ارومیه یک مسئله فانتزی نیست و مسئله مرگ و زندگی است. بهزاد حصاری در ادامه خاطر نشان شد: قسمت عمده مصرف آب دریاچه به صورت سنتی است و نیاز است از فناوری های نوین در این حوزه استفاده شود و علاوه بر آن باید در زمینه محدود کردن کشاورزی نیز تدابیری اندیشیده شود و شورای فرهنگی استان نیز پیشنهادات علمی در این زمینه ارائه کند.
لزوم نگاه چند وجهی برای حل بحران دریاچه ارومیه علیزاده پروین محقق جامعه شناسی دریاچه ارومیه نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: بیشتر شدن ارتباط بین جامعه و دانشگاه، استخراج عواقب ناشی از بحران دریاچه ارومیه، حضور سازمان های غیردولتی و مطرح کردن طرح های مدیریت آب در دانشگاه ها مسائلی است که می تواند راه گشا باشد. شقاقی معاون عمرانی، دلالیان رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، اجلالی رییس دانشکده فنی و مهندسی، نجاتی، امید رفیعیان، شاه محمدی، دبیری و احمدزاده از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد واحد تبریز مباحثی را در زمینه های مختلف و مرتبط با موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]