واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اولين طلاي المپيك تقديم شهداي مدافع حرم شد
کيانوش رستمي پس از هفت روز چشم انتظاري اولين مدال کاروان ايران در المپيک 2016 را به گردن آويخت. در شرايطي که يک هفته از شروع بازيهاي المپيک ريو ميگذشت سرانجام وزنهبردار دسته 85 کيلوگرم کشورمان با ايستادن بر سکو ضمن شکستن رکورد جهان، مدال زرين را نيز از آن خود کرد.
نویسنده : شيوا نوروزي
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1395/5/23/251532_291.jpg)
کيانوش رستمي پس از هفت روز چشم انتظاري اولين مدال کاروان ايران در المپيک 2016 را به گردن آويخت. در شرايطي که يک هفته از شروع بازيهاي المپيک ريو ميگذشت سرانجام وزنهبردار دسته 85 کيلوگرم کشورمان با ايستادن بر سکو ضمن شکستن رکورد جهان، مدال زرين را نيز از آن خود کرد. اين در حالي است که در اين روز ساير نمايندگان ايراني از جمله احسان حدادي دستشان به مدال المپيک نرسيد و با شکست مقابل رقبا از گردونه بازيها حذف شدند.
پولادمرد 85 کيلوي کرمانشاهي در اين وزن با 10 وزنهبردار برتر دنيا جنگيد و در نهايت نيز با ثبت رکورد 396 کيلوگرم بر سکوي قهرماني ايستاد. رستمي در يکضرب وزنه 179 و در دوضرب وزنه 217 کيلويي را مهار کرد؛ با اين نتيجه او ضمن بهبود يک کيلويي رکورد مجموع جهان که در اختيار خودش بود، رکورد دوضرب و مجموع المپيک را نيز ارتقا بخشيد. تيان تائوي چيني مدال نقره را به گردن آويخت و گابريال سينکرايا رومانيايي بر سکوي سوم المپيک ايستاد. با ضرب اين مدال خوشرنگ ايران به جدول ردهبندي مدالي راه يافت و تا پايان روز هفتم، رده سي و چهارم المپيک ريو را در اختيار گرفت.
قسمت بود مدال بگيرم
قهرمان المپيک ريو پس از اين افتخارآفريني مدالش را تقديم به شهداي مدافع حرم کرد. کيانوش رستمي در اولين اظهارنظرش پس از قهرماني اظهار داشت: «خدا را شکر مدال طلا گرفتم و نميگذاريم خون شهيدان پايمال شود. ايرانيها بايد هميشه نشان دهند که ميتوانند موفق باشند. مدالم را به شهداي مدافع حرم تقديم ميکنم و خوشحالم که توانستم به تنهايي و با مربيگري خودم رکورد دنيا و المپيک را تغيير دهم و به مدال طلا برسم. مردم ايران با انرژيهاي مثبتي که دادند به من کمک کردند و اگر غير از اين بود، کيانوش رستمي نميتوانست مدال طلاي المپيک بگيرد و رکوردشکني داشته باشد، قسمت بود مدال بگيرم و اگر قسمتم نبود، به هيچ عنوان اين مدال را به دست نميآوردم.»
رستمي به رکوردشکنياش دو ماه پيش از المپيک اشاره کرد: «دو ماه قبل از المپيک رکورد جهان را شکستم. وقتي که وزنهبردار چيني براي زدن وزنه 217 کيلوگرم بر روي تخته آمد با خودم گفتم که خدا کند اين وزنه را بزند. اگر دروغ بگويم، خدا کورم کند! زيرا اگر 217 کيلوگرم را نميزد، اين مدال به دل من نمينشست. خدا را شکر ما ايرانيها به چيزي که لايقش بوديم، رسيديم. من بار اول نتوانستم وزنه 215 کيلوگرمي را بزنم اين در حالي بود که توانايي بدني را داشتم و فقط ذهنم آماده نبود. ذهنم را درست کردم و وزنه را زدم. من خودم کار خودم را مديريت کردم. هيچکس من را کوچ نکرد. با برنامه خودم تمرين کردم با همين برنامههاي خودم بود که توانستم رکورد جهان و المپيک را جابهجا کنم.»
علي مرادي، رئيس فدراسيون وزنهبرداري موفقيت رستمي را موفقيت ورزش ايران توصيف کرد: «اين موفقيتي بزرگ براي ورزش ايران و وزنهبرداري است. اين موفقيت تقديم به همه مردم ايران. اميدوارم که وزنهبرداري ايران بتواند در ادامه راه نيز موفق باشد.»
حذف حدادي و تمام دووميدانيكاران
احسان حدادي، نايبقهرمان المپيک لندن در شرايطي که يکي از اميدهاي مدال ايران به حساب ميآمد در مصاف با 18 پرتابگر ديسك با سه پرتاب نااميدکننده از صعود به مرحله نهايي بازماند و حذف شد. قبل از حدادي محمود صميمي ديگر پرتابگر ديسک کشورمان هم از گردونه مسابقات کنار رفت. احسان حدادي پس از اين ناکامي مصدوميت را دليل اصلي حذفش از المپيک ريو خواند: «درست است که سه سال مربي نداشتم اما در اين مدت دردهايي که داشتم اذيتم کرد و بدترين نتيجه را گرفتم. اين اولين باري بود که مصدوميتم اذيت نميکرد و به نظرم همين که درد نداشتم باعث شد خوب نتوانم پرتاب کنم. کسي که ماهها با درد تمرين ميکند وقتي روزي درد ندارد ميترسد که مبادا مصدوميت او را دوباره اذيت کند. هر کاري که بايد ميکردم را انجام دادم و هفتهاي سه بار و هر بار 65 آمپول ميزدم و درد ميکشيدم و گريه ميکردم. اينها بهانه نيست چراکه ضعيفترين نتيجه را گرفتم. فقط ميگويم که ببخشيد و از مردم که انرژي خوبي به من دادند تشکر ميکنم. از همه آنهايي که با مدال من در لندن خوشحال شدند معذرت ميخواهم.»
هميشه ايران را كشور خودم دانستهام
ليلا رجبي، تنها دووميدانيکار زن ايران در المپيک 2016 در ماده پرتاب وزنه در رده سي و دوم جهان قرار گرفت و از رسيدن به فينال بازماند. ناکامي رجبي با واکنش غيرحرفهاي احسان مهاجرشجاعي، کارشناس شبکه ورزش همراه شد؛ ليلا رجبي که خداحافظياش را از دنياي قهرماني اعلام کرده در واکنش به اين اظهارنظر گفت: «نميدانم چرا اين اتفاق افتاد و نتوانستم به فينال مسابقههاي پرتاب وزنه المپيک صعود کنم. تلاشم را کردم، اما دو شب بيخوابي و هيجان مسابقه باعث شد نتوانم به رکوردهاي خودم دست يابم. کاري که پيش از اين قرار بود انجام بدهم و خداحافظي کنم را الان انجام ميدهم. شنيدم که احسان مهاجرشجاعي در يک برنامه تلويزيوني و جلوي چشم ٧٠ ميليون ايراني، مرا متهم به بيغيرتي کرده است در حاليکه من در اين هشت سالي که در ايران هستم، افتخارات بيشتري نسبت به او کسب کردهام. هميشه تلاش کردهام که پرچم ايران را بالا ببرم؛ چه با مربي، چه بيمربي. چه با امکانات چه بيامکانات. خود مهاجرشجاعي در المپيک ٢٠٠٨ پکن، پنجاهم شد، آيا فکر ميکند با اين نتيجه خودش غيرت بهخرج نداده است؟ هميشه ايران را کشور خودم دانستهام و براي موفقيت ايران کم نگذاشتهام.»
در بقيه مواد دووميداني محمد ارزنده، نماينده پرش طول ايران در رده بيست و نهم المپيک قرار گرفت. حميدرضا زورآوند در 20 کيلومتر پيادهروي و در رقابت با 74 نفر عنواني بهتر از پنجاه و چهارمي به دست نياورد تا تمامي نمايندگان دووميداني حذف شوند. مهسا جاور، قايقران روئينگ هم در رتبه بيست و هشتم المپيک قرار گرفت.
اعجوبه به روي تشک ميرود
در روز نهم المپيک ريو امروز سه نماينده از ايران به مصاف حريفان ميروند که در اين بين فرنگيکاران شانس بالايي در کسب مدال دارند. در تيراندازي و تفنگ سه وضعيت مردان پوريا نوروزيان از ساعت 16:30 در مرحله مقدماتي با حريفانش رقابت ميکند و در صورت صعود به فينال از ساعت 20:30 به ميدان ميرود، اما در کشتي فرنگي حميد سوريان اعجوبه دنيا براي کسب مدال طلا به روي تشک ميرود. مليپوش 59 کيلوگرم کشورمان اميد اول کسب مدال در کشتي فرنگي محسوب ميشود. سعيد عبدولي نيز در وزن 75 کيلوگرم با مدعيان به مصاف ميرود. ديدارهاي مرحله مقدماتي اين اوزان ساعت 17:30 و فينال نيز 23:30 برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]