واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدبوسه گل زعفران بر دستان بانوان روستایی فامنین/ برگی از صفحه اقتصاد مقاومتی
بانوان روستایی شهرستان فامنین در منازل خود با کشت زعفران، قارچ و پرورش بلدرچین، برگی از اقتصاد مقاومتی را ورق میزنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، زنان روستایی از جمله پرتلاشترین اقشار جامعه زنان به حساب میآیند و نقش پررنگی در اقتصاد روستا و کشاورزی ایفا میکنند. با توجه به این توانایی گسترده آنها میتوانند در کنار فعالیتهای سنتی خود، محصولاتی را نیز تولید کنند که در جامعه مفید فایده خواهد بود و متقاضی پایدار دارد. در شهرستان فامنین مسؤولان جهاد کشاورزی اقداماتی را در راستای توانمندسازی این دسته از بانوان آغاز کردند تا بتوانند بدون اتکا به افراد دیگر به کشت محصولاتی چون زعفران، قارچ و بلدرچین بپردازند. کشت زعفران در فامنین توسط بانوان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در سال 94 شهرستان فامنین در راستای توانمند شدن زنان، اولویتبخشی به فعالیت آنان و کمک به ایجاد کسب و کار و افزایش دانش و آگاهی آنها فعالیتهای زیادی آغاز شده، اظهار کرد: زنان در روستا با مدیریت درست و ایجاد فعالیتهای خانگی و اشتغال زودبازده و کم سرمایه میتوانند دوشادوش مردان فعالیت کنند. علی موحدی با بیان اینکه در این راستا و با همکاری بخش خصوصی برنامهریزی برای توانمند کردن بانوان آغاز شد، افزود: طبق سرفصل زراعی و با توجه به زمان کشت زعفران، نخستین آموزش و کلاس با این عنوان برای خانمها برگزار شد که در نتیجه اشتیاق خانمهای روستایی به این کشت با توجه به بحران کمآبی در منطقه افزایش یافت. وی با بیان اینکه انجام برخی از فعالیتها به دلیل وجود محدودیتهایی برای بانوان دشوار است، تصریح کرد: به همین دلیل برای تولید زعفران، روش کشت در داخل سبد معرفی شد. مدیر جهاد کشاورزی فامنین افزود: در این طرح به راحتی در سبدهای میوه در داخل حیاط یا پشت بام، میتوان کشت را بدون وابستگی به اطرافیان انجام داد که مورد استقبال بانوان نیز قرار گرفت. وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی همدان تمایل بسیار زیادی برای فعالیت و آموزش زنان روستایی دارد، ادامه داد: با ورود نیروهای جدید به سازمان در هر مرکز یک نیروی زن مجرب به عنوان کارشناس آموزش زنان وجود دارد که باعث تقویت این بخش خواهد شد. موحدی با بیان اینکه با دادن مجوز مشاغل خانگی به کشت زعفران، قارچ و ... درصدد کمک به فعالیت بانوان هستیم، خاطرنشان کرد: البته گرفتن مجوز مشاغل خانگی مراحل خاص خود را دارد. وی ادامه داد: تعداد 20 نفر از بانوان این شهرستان مجوز مشاغل خانگی در رشته زنبورداری دارند که به تایید اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم رسیده است. این مسؤول با بیان اینکه دو نفر در زمینه کشت زعفران و دو نفر هم در پرورش قارچ مجوز دریافت کردند، گفت: از آنجا که بعضی از این کلاسهای آموزشی به صورت مهارتی برگزار میشود، بعد از شرکت در دوره که معمولاً برای بانوان دو روز در نظر گرفته شده، گواهی شرکت در دوره آموزشی از طرف جهاد کشاورزی صادر می شود که برای گرفتن مجوز مشاغل خانگی ضرورت دارد.
توزیع 500 کیلو پیاز زعفران بین زنان روستایی فامنین کارشناس ترویج و آموزش زنان روستایی شهرستان فامنین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه در سال زراعی گذشته حدود 500 کیلو پیاز زعفران بین 100 نفر از بانوان روستایی توزیع کردیم، اظهار کرد: خانمهایی بودند که اعتقادی به این کشت در منطقه فامنین نداشتند ولی با مشاهده گلهای بنفش رنگ زعفران و بعد از آن خود زعفران به این باور رسیدند. هانیه فرهانچی افزود: در سال گذشته 14 کلاس آموزشی زعفران برگزار شد که تعداد 200 نفر از بانوان در آن شرکت کردند. وی با بیان اینکه با توجه به زمان پرورش بلدرچین اقدام به آموزش در این زمینه کردیم، تصریح کرد: 10 دوره کلاس آموزشی با حضور 100 نفر روز از زنان در شهرستان برگزار و طی آن 6 هزار قطعه جوجه بلدرچین تولید شد. کارشناس ترویج و آموزش زنان روستایی فامنین با بیان اینکه در زمینه تولید قارچ صدفی و دکمهای نیز 14 کلاس آموزشی برگزار شد، ادامه داد: 100 نفر از خانمهای روستایی در آن شرکت کردند و به دلیل راحتی کار در پرورش قارچ صدفی در منزل و کم هزینهتر بودن آن نسبت به قارچ دکمهای، خانمها علاقه بیشتری به پرورش آن نشان دادند. وی با اشاره به اینکه بستههای قارچ صدفی که شامل بذر قارچ، دماسنج، دستکش، پلاستیک و مایع ضدعفونیکننده میشود در کلاسها توزیع شد، خاطرنشان کرد: در دو روستا سناج و دهلق تعداد بیشتری این فعالیت را انجام دادند که با علاقه و همکاری قابل توجه بین خانمها مواجه شد و تعداد زیادی هم موفق به تولید شدند. فرهانچی با اشاره به اینکه این تولیدات به مصرف داخلی رسید، گفت: چند نفر هم در مسیر گرفتن مجوز برای گسترش کار خود هستند.
زمان زیادی برای فراگیری یک فعالیت جدید در روستا نیاز است وی با اشاره به اینکه سختیهای زیاد و زمان زیادی لازم است تا یک فعالیت در روستا جایگاه خود را پیدا کند، اظهار کرد: تا فعالیتی در روستا به صورت عملی انجام نگیرد و نتایج مطلوب آن برای دیگران محرز نشود در روستا جایگاه پیدا نمیکند. کارشناس ترویج و آموزش زنان روستایی فامنین، افزود: در این شهرستان 66 روستا وجود دارد اما در همه روستا میزان علاقه زنان به آموزش و فعالیت به یک میزان نیست. وی گفت: ما با توجه به میزان جمعیت روستاها در 17 روستا تسهیلگر زن داریم که به عنوان رابط بین امور زنان جهاد کشاورزی و روستا به فعالیت میپردازند. فرهانچی تصریح کرد: این زنان تسهیلگر در حقیقت نیروهای داوطلب هستند و قصد داریم در سال جاری با آموزشهای جدیتر و مفیدتر از این افراد برای آموزش در روستاها نیز استفاده کنیم. وی افزود: نشریهای برای بانوان تهیه شده که طی آن به ارائه مطالب آموزشی، مصاحبه با زنان کارآفرین، اخبار ویژه فعالیتهای خواسته شده یا انجام گرفته از سوی امور زنان جهاد کشاورزی سازمان میپردازد و تاکنون 15 شماره از آن منتشر شده است. انتهای پیام/89033/صا40
95/03/08 :: 11:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]