واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ارزیابی کارشناسان و مقام های فلسطینی از تصمیم عجیب رییس تشکیلات خودگردان
چرا دیدار ابومازن با سرکرده منافقین در فلسطین بازتاب چندانی نداشت؟
اگرچه بسیاری از ناظران سیاسی از دیدار اخیر محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی با مریم رجوی سرکرده منافقین انتقاد کردند این موضوع در فلسطین بازتاب زیادی نداشته است.
روز نو :
اگرچه بسیاری از ناظران سیاسی از دیدار اخیر محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی با مریم رجوی سرکرده منافقین انتقاد کردند این موضوع در فلسطین بازتاب زیادی نداشته است.
به گزارش روز نو، سایت المانیتور اشاره می کند در حالی که تشکیلات خودگردان فلسطین به شدت تضعیف شده و دیگر چندان نمی تواند توجه متحدان تاریخی عرب را نیز به سوی خود جلب کند جلسه ای بسیار علنی با مریم رجوی سرکرده منافقین در پاریس در تاریخ 30 جولای داشته است که عکس های آن همراه با گزارش های خبری پس از نشست در شبکه های اجتماعی منتشر شدند.در همان شب میان عباس و "جان کری" وزیر امور خارجه امریکا نیز دیدار صورت گرفته بود. پیش از آن نیز در تاریخ 9 جولای ترکی الفیصل از خاندان آل سعود در سخنرانی تعجب اوری از منافقین حمایت کرد. خبرگزاری دولتی فلسطینی "وفا" در تاریخ 30 جولای با انتشار خبری پس از جلسه پاریس اعلام کرد که عباس به اظهارات رجوی در جریان کنفرانس سالانه گوش داده است. ترکی الفیصل در سخنرانی خود در نشست منافقین علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت کرد".
دو فیلم از دیدار اخیر رجوی با عباس به طور همزمان در تاریخ 31 ژوئیه منتشر شدند که یکی توسط رجوی منتشر شد و دیگری در حساب محمود عباس در یوتیوب. "احمد مجدلانی" عضو کمیته اجرایی سازمان ازادیبخش فلسطین به المانیتور می گوید:"دیدار عباس با رجوی به معنای دخالت ما در امور داخلی ایران نیست. ما ارتباط مان با حکومت ایران را حفظ می کنیم. ما در آنجا سفارت و سفیر داریم". او مدعی شد که ایران در امور فلسطینیان مداخله می کند و حمایت ایران از جهاد اسلامی و حماس را مصداق مداخله قلمداد کرده است.
المانیتور در ادامه می نویسد:"عباس سه فرستاده به ایران فرستاد تا دولت ایران را متقاعد به توقف حمایت از حماس کنند. اولین فرستاده جبرئیل رجوب عضو شورای انقلاب و رییس کمیته المپیک فلسطین بود که در ژانویه سال 2014 میلادی پس از انتخابات ایران و پیروزی روحانی به ایران سفر کرد. مجدلانی فرستاده یژه دوم بود. بنا بر گزارش ها او حامل نامه ای از عباس برای روحانی در اوت سال 2015 میلادی بود و خواستار افزایش همکاری های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی شده بود. فرستاده ویژه سوم نیز "عباس زکی" نماینده سابق سازمان آزادیبخش فلسطین در لنبان و عضو کیمته مرکزی جنبش فتح بود. سفر او به ایران جنجالی بود چرا که در بازگشت به رام الله گفته بود که از پیشنهاد ایران برای پرداخت پول به خانواده شهدای فلسطینی استقبال کرده است پیشنهادی که عباس و اسرائیل هر دو مخالف آن بودند".
"خلیل شیککی" مدیر یک مرکز تحقیقات سیاسی در رام الله به المانیتور می گوید که تشکیلات خودگردان فلسطین نمی تواند برای حماس و دولت ایران اعبتار قائل شود. او می گوید:"در این میان قطر نقش مهمی در مداخله در امور فلسطین دارد. حماس نیز از قدرت زیاد برخوردار نیست و تضاد میان عباس و حماس مسئله کوچکی نیست".
او اشاره می کند که عباس در حال نزیکی به عربستان سعودی است. او باور ندارد که نشست پاریس با رجوی ایده خود عباس بوده باشد. مجدلانی هم گفته است که این نشست عجیب نبود چرا که منافقین سالهاست که با تشکیلات خودگردان فلسطین ارتباط دارند. او می گوید که پیش از انقلاب که هنوز منافقین با عنوان مجاهدین خلق شناخته می شدند در فلسطین آموزش مسلحانه علیه رژیم پهلوی می دیدند.
المانیتور در ادامه اشاره می کند که نکته جالب آن است که در رسانه های فلسطینی به هیچ وجه این دیدار بازتاب گسترده ای نداشت.
"مهدی عبدالهادی" بنیانگذار انجمن علمی فلسطینی برای امور بین المللی در بیت المقدس می گوید که سیاست عباس آشکار است او معتقد است که باید پشت سر عربستان سعدی ایستاد اما در عربستان هنوز هم در حلق های تصمیم گیرنده اعتماد کامل به او وجود ندارد و علت آن نیز وجود فساد در درون تشکیلات خودگردان فلسطین است.
خرداد
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]