واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
با افزایش ناآرامی در آنکارا پس از کودتای نافرجام
آیا ایران جای ترکیه را به عنوان مسیر اصلی حمل و نقل به اروپا خواهد گرفت؟
آشفتگی در منطقه به ویژه وضعیت بی ثبات در ترکیه سبب شده تا ایران برامه های خود برای ایجاد راه های جایگزین تجاری به سوی اروپا را تسریع بخشد.
روز نو :
آشفتگی در منطقه به ویژه وضعیت بی ثبات در ترکیه سبب شده تا ایران برامه های خود برای ایجاد راه های جایگزین تجاری به سوی اروپا را تسریع بخشد.
به گزارش روز نو؛ سایت "المانیتور" با اشاره به موقعیت ژئواستراتژیک ایران همراه با نقش تاریخی آن کشور به عنوان مسیری برای تبادل محصولات به ویژه به دلیل موقعیت ویژه ایران در جاده باستانی ابریشم اشاره می کند که آن کشور یکی از اصلی ترین مراکز حمل و نقل فعال در جهان است. این سایت می نویسد:"ایران از هر دو طریق مرزهای زمینی در شمال دریای خزر به اسیای مرکزی، قفقاز و روسیه دسترسی دارد. از جنوب به آب های خلیج فارس می رسد و به دریای عمان متصل می شود. ایران به دلیل موقعیت استثنایی ای که دارد کشوری محصور در خشکی است راه های زمینی خوبی دارد و برای حمل نقل ایده آل است. این موضوع سبب شده تا ایران در چند مسیر بین المللی حضور داشته باشد از کریدور حمل نقل شمال و جنوب گرفته تا کریدور شرق و غرب (جاده ابریشم) تا کریدور جنوب آسیایی و حمل و نقل اروپا، قفقاز و اسیا".
در سال های پس از به قدرت رسیدن روحانی از سال 2013 میلادی به این سو تعداد پروازهای هوایی بین المللی در حریم هوایی ایران سه برابر شده و حجم کالاهای ترانزیت از طریق خطوط راه آهن ایران دو برابر شده است اما با وجود این افزایش حمل و نقل مقام های ایرانی می گویند هنوز تنها نیمی از کل ظرفیت حمل و نقل که در حدود 10 میلیون تن است مورد بهره برداری قرار گرفته است.
این سایت اشاره می کند با توجه به این که اروپا تمایل زیادی دارد تا به شریک تجاری ایران در دوران پسا تحریم تبدیل شود و با توجه به ناارامی در ترکیه تهران درصدد است تا مسیرهای جدیدی را به سوی اروپا هموار سازد. این سایت می نویسد:"برای سال ها ترکیه بهترین مسیر به حمل و نقل کالاهای ایرانی به اروپا بوده است. با این حال، در سال ها اخیر اتفاقاتی ناگواری افتاده است از حمله به کامیون های ایرانی و رانندگان آن در خاک ترکیه تا قیمت های سوخت و تعرفه های بالای اعمال شده بر رانندگان ترکیه در ایران در نتیجه اصطکاکی در روابط میان تهران و آنکارا از این لحاظ ایجاد شده است. این مسائل همراه با بدتر شدن وضعیت امنیتی در ترکیه ایران را بر آن داشت تا به دنبال مسیرهای حمل نقل جایگزین به اروپا باشد".
این سایت در ادامه اشاره می کند کریدور خلیج فارس و دریای سیاه این راه جایگزین است و در این باره می نویسد:"این کریور جاده، راه آهن و حمل و نقل دریایی را شامل می شود از خلیج فارس در جنوب ایران تا شمال آن کشور در مرز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان امتداد می یابد و به گرحستان و حاشیه دریای سیاه می رسد. در واقع، ایران، ارمنستان، جمهری آذربایجان، گرجستان، بلغارستان و یونان به تازگی طرح پیش نویس این برنامه را آماده کردند که انتظار می رود تا پایان سال جاری نهایی شود".
این سایت اشاره می کند که این کریدور مقرون به صرفه است برای اروپایی ها نیز مناسب است چرا که سبب می شود تا آن ها با طی مسیر کوتاه تری به اقیانوس آرام و اقیانوس هند دسترسی پیدا کنند. اکبر خدایی کارشناس ارشد در سازمان همکاری های اقتصادی می گوید موقعیت ژئوپولیتیک منحصر بفرد ایران سبب شده تا در این کریدور نقش مهمی ایفا کند.
او اشاره می کند که این کریدور و اعضای آن گسترش می یابند و رومانی نیز درخواست پیوستن به آن را ارائه داده است. المانیتور اشاره می کند که ایران با این کریدور قصد دارد به مرکز تازه برای حمل و نقل به اروپا تبدیل شود. این سایت می نویسد:"مقام های ایرانی می گویند که این کریدور به معنی آن نیست که ان کشوربخواهد جایگزین مسیر عبوری ترکیه با اروپا باشد بلکه یک مسیر اضافی است که دست بالا را به ایران خواهد داد تا در صورت انسداد مسیر ترکیه بتواند حمل و نقل را بدون خدشه ادامه دهد".
خرداد
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]