واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دووميداني در انتظار تكرار تك مدال لندن
كاروان ايران در حالي راهي ريو ميشود كه سهم دووميدانيكاران آن 10 ورزشكار است؛ رقمي كه نسبت به المپيك لندن كه در كسب سهميه ركورد خوبي زده بود، هيچ تغييري نداشته است.
نویسنده : شميم رضوان
كاروان ايران در حالي راهي ريو ميشود كه سهم دووميدانيكاران آن 10 ورزشكار است؛ رقمي كه نسبت به المپيك لندن كه در كسب سهميه ركورد خوبي زده بود، هيچ تغييري نداشته است. دووميداني ايران كه در پكن شش نماينده داشت، در لندن ركوردشكني كرد و 10 ورزشكار اعزام كرد كه اين در نوع خود بسيار خوب و قابل قبول بود. خصوصاً كه در برخي رشته ها، براي نخستين بار موفق به كسب سهميه شده بود. در المپيك ريو هم دووميداني ايران با 10 ورزشكار حاضر خواهد شد. كسب 10 سهميه ورودي المپيك توسط دووميداني ايران، اگرچه عملكرد موفقي به حساب ميآيد اما پيشرفتي نداشته است، خصوصاً كه اين تعداد سهميه ميتوانست بيش از اينها باشد اما بعد از 21 تيرماه كه آخرين فرصت كسب سهميه دووميداني المپيك بود، ايران موفق به كسب 10 سهميه توسط احسان حدادي و محمود صميمي در پرتاب ديسك، كاوه موسوي و پژمان قلعهنويي در پرتاب چكش، ليلا رجبي در پرتاب وزنه، رضا قاسمي و حسن تفتيان در دوي 100 متر، محمدجعفر مرادي در دوي ماراتن، حميدرضا زورآوند در 20 كيلومتر پيادهروي و محمد ارزنده در پرش طول شد.
پرتابگران المپيكي
احسان حدادي بدون شك برجستهترين دووميدانيكار ايران و البته يكي از شانسهاي مدال كاروان ايران است. ركورددار پرتاب ديسك آسيا، طي مدت حضور خود در تيم ملي دووميداني، عنوانها و مدالهاي زيادي را براي نخستين بار براي دووميداني ايران به دست آورده، اوج كار حدادي اما كسب نقره المپيك لندن بود. حدادي البته تجربه المپيك پكن را هم دارد اما در آن مسابقات به رغم اينكه شانس اول دووميداني ايران خوانده ميشد به دليل مصدوميت، موفق به كسب مقام نشد اما بعد از نقره لندن، حالا انتظارات از او بالا رفته است، هرچند حدادي با مصدوميت راهي ريو ميشود و سه سال بعد از المپيك لندن را بدون مربي سر كرد. حدادي در حالي موفق به كسب سهميه المپيك شد كه در كيش، تمرينات پرفشاري را پشت سر ميگذاشت. او كه در مسابقات لوكزامبورگ ركورد 22/65 را ثبت كرده بود، با كاهش ركورد ورودي المپيك به 65 متر، موفق به كسب سهميه شد. محمودصميمي يكي ديگر از پرتابگران ديسك ايران در ريو در رقابتهاي بينالمللي مجارستان با ثبت ركورد 65 متري توانست به حد نصاب ورودي المپيك دست يابد. صميمي شلمزاري از خانواده برادران صميمي است كه تاكنون موفق به ثبت ركوردهاي ملي در تورنمنتهاي بينالمللي شدهاند. كاوه موسوي و پژمان قلعهنويي دو پرتابگر چكش ايران دو روز مانده به پايان مهلت كسب سهميهها در رقابتهاي بلاروس با ثبت ركوردهاي 77 متر و 40 سانتيمتر و 77 متر و 18 سانتيمتر آخرين ورزشكاران ايران بودند كه المپيكي شدند و با ثبت ركوردهايي غيرمنتظره، در حال حاضر نفرات 14 و 16 ماده پرتاب چكش جهان در سال 2016 هستند كه تكرار اين ركوردها در ريو نتيجهاي فوقالعاده است. خصوصاً كه اين دومين حضور موسوي در المپيك است. ليلا رجبي ديگر پرتابگر ايران و تنها نماينده دووميداني بانوان ايران در ريو است كه يك سال پيش در جام كازانف قزاقستان المپيكي شد. رجبي در المپيك لندن نيز براي ايران به ميدان رفت اما موفق به كسب مدال نشد. رجبي نيز بعد از المپيك لندن با بيتوجهي فدراسيون مواجه شد و بارها حتي تصميم به كنار گذاشتن ورزش قهرماني گرفت چراكه شرايط براي او مهيا نبود و در خصوص مربي نيز مثل هميشه با بزرگترين معضل مواجه بود.
دوندگان ايران
رضا قاسمي و حسن تفتيان، دوندگان 100 متر ايران نيز در جام كازانف قزاقستان سهميه المپيك گرفتند. تفتيان كه با ركورد 10 ثانيه و 12صدم ثانيه سهميه گرفت، در رقابتهاي ورلد چلنج در جمهوري چك پس از يوسين بولت دونده نامدار جامائيكايي و دارنده ركورد 100 متر جهان و المپيك، در رده سوم قرار گرفت و چندي پيش نيز در مرحله ديگري از مسابقات ورلد چلنج به ركورد 10 ثانيه و چهار صدم ثانيه رسيد و با شكستن ركورد ايران، عزم جدي خود براي رسيدن به ركورد زير 10 ثانيه در بازيهاي المپيك را نشان داد. ارزنده نيز البته ميتواند با تجربهاي كه از حضور در المپيك لندن دارد، در ريو عملكرد بهتري را به نمايش بگذارد. محمدجعفر مرادي در رقابتهاي ماراتن دوبي با ثبت زمان دو ساعت و 17 دقيقه و 41 ثانيه المپيكي شد، البته مرادي هم با توجه به كاهش ركورد ورودي، سهميه المپيك ريو گرفت اما در طول يك سال گذشته و بعد از كسب سهميه، در هيچ مسابقهاي شركت نكرد تا مشخص شود در چه شرايطي قرار دارد و با توجه به اين اوضاع، اگر در المپيك بتواند به خط پايان هم برسد نتيجه قابل قبولي كسب كرده باشد.
پيادهروي
سهميه حميدرضا زورآوند در 20 كيلومتر پيادهروي، يكي از سهميههاي غيرمنتظره دووميداني ايران بود. اين ورزشكار در نخستين روز سال 1395 و در مسابقات قهرماني آسيا توانست از ركورد ورودي المپيك بگذرد. عبور از خط پايان در ريو، نتيجه قابل توجهي براي زورآوند خواهد بود.
تنها پرنده
محمد ارزنده ركورددار پرش طول ايران تنها نماينده مواد پرشي دووميداني كشور، در المپيك ريو است. ارزنده، امسال در جام كازانف توانست هشت متر و 16 سانتيمتر پريده و سهميه بگيرد. ارزنده كه در المپيك لندن نيز حضور داشت اين بار انگيزه زيادي دارد و در مصاحبههايش گفته كه هدفش فقط حضور در المپيك نيست بلكه ميخواهد نتيجه خوبي به دست بياورد. تنها پرنده المپيكي ايران در ريو، در حال حاضر بيستمين ورزشكار پرش طول جهان در سال 2016 است.
جاماندههاي دووميداني
دووميداني ايران اگر چه با كسب 10 سهميه المپيك عملكرد خوبي داشته اما تعداد اين سهميهها ميتوانست بيش از اينها باشد. كاروان ايران در حالي با 10 ورزشكار دووميداني راهي ريو ميشود كه جاي نفراتي چون كيوان قنبرزاده در پرش ارتفاع، مريم طوسي دونده سرعتي بانوان، مهدي زماني در دوي 400متر و سجاد مرادي در دوهاي نيمهاستقامت خالي است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]