واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > زنجان - روزنامه همشهری زنجان نوشت: سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان کمبود نیرو در یگان حفاظت منابع طبیعی استان اشاره کرد و افزود: برای حفظ و صیانت بهتر از عرصههای منابع طبیعی نیاز به افزایش نیرو داریم. البته نباید از نقش رسانهها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان برای حفاظت از منابع طبیعی غافل شد.
خلیل آقاجانلو گفت: با وجود وسعت بالای اراضی ملی استان برای حفظ و صیانت از آن، تنها با 40 نیرو انجام میگیرد. وی تصریح کرد در حال حاضر 60 نفر در یگان حفاظت عرصه های طبیعی کم داریم.
این مسئول در مورد نقش مراتع هم گفت: نقش علوفه در تولید گوشت قرمز خانوارها بسیار ملموس است و دامداران به مراتع وابسته اند.
به گفته وی تا زمانی که قیمتگذاری روی ارزش اقتصادی آب، خاک و اکسیژن انجام نگرفته، اهمیت دادن به آن و فرهنگسازی بینتیجه خواهد ماند.
«خلیل آقاجانلو» با بیان اینکه باید خدمات انجام گرفته در حوزه مرتع با هدف فاصله گرفتن از وابستگی زندگی روستایی به مرتع معرفی شود، ادامه داد: ارزش کلی منابع طبیعی کمتر از قیمت نفت است؛ این در حالی است که سرعت تخریب در این عرصه به مراتب بیشتر از تجدید حیات دوباره است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به پرسش همشهری درباره اجرای طرح توانمندسازی جوامع محلی اظهار کرد: با مدیریت معاونت امور اقتصادی و انسانی استانداری و براساس برنامهریزیهای انجام گرفته نهادهای تصمیمگیر استان برای مشارکت در این طرح ورود پیدا کردیم تا مدیریت جامع در مناطق پایلوت به دور از بخشینگریها رنگ و بوی واقعیت بگیرد.
وی با اشاره به رونق کشاورزی و توسعه صنعت اکوتوریسم در این قبیل از مناطق پایلوت به تناسب ظرفیتها افزود: با این سیاست ورود به اجرای طرحها را با هدف مقابله با هرگونه تخریب و آسیب به محیط زیست و منابع طبیعی اجرا میکنیم.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به پرسش همشهری درباره محدودیتهای اداره کل برای مقابله با حریقهای احتمالی در مراتع و جنگلها بیان کرد: بیشتر آتش سوزیها نقش عامل انسانی بسیار پررنگ است که توسط گردشگران و دامداران در دل طبیعت روی میدهد.
آقاجانلو با اشاره به کمکهای انجام گرفته از سوی مدیریت بحران استان و ارگانهای ذیربط بیان کرد: وجود بالگرد در استان برای تسریع در عملیات مقابله با حریق جزو دغدغههای منابع طبیعی است. تقویت سفره آبهای زیرزمینی
همچنین در این دیدار معاون آبخیزداری این اداره کل اطلاعرسانی درباره نقش آبخیزداری در تقویت سفرههای آبهای زیرزمینی را مهم دانست و گفت: امسال نیز به دلیل حساسیت دولت روی موضوعاتی چون تغییر اقلیم و کاهش منابع آبهای زیرزمینی نسبت به سال گذشته اعتبار قابل توجهی جذب شده است.
«سید جمال موسوی» درباره کاشت گونههای اقتصادی افزود: در گذشته صرفا توسعه پوشش گیاهی در مراتع مدنظر بود، ولی با نهادینه شدن موضوع اقتصاد مرتع در کنار کنترل و جلوگیری از فرسایش خاک زمینه برای درآمدزایی بهرهبرداران فراهم شده است.
وی با بیان اینکه عرصهنشینان به دلیل منفعت حاصل از مرتع رغبت و انگیزه بالایی برای فاصله گرفتن از وابستگی به دام نشان میدهند، اظهارکرد: از چند سال قبل طرح کاشت گونههای اقتصادی چون پسته وحشی و زالزالک با استقبال خوبی مواجه شده است.
معاون آبخیزداری استان با تاکید بر کاشت گونههای با مصرف آبی اندک در استان بیان کرد: بیشتر کاشت گونههای مقاوم به کم-آبی و ارزش افزوده بالا به دلیل کاهش سفره آبهای زیرزمینی مدنظر است.
موسوی با اشاره به کاشت هندوانه با مصرف آبی بالا در مناطق مختلف استان افزود: با هدف جایگزین کردن محصولات با مصرف آبی اندک و ارزش اقتصادی بالا، کاشت نهال از سوی منابع طبیعی استان توسط بهرهبرداران مورد استقبال قرار گرفت.
وی با اعلام اینکه هم اکنون 45 تا 50 هکتار از اراضی استان زیرکشت پسته وحشی قرار گرفته است، گفت: همسو با کشت این محصول از سوی منابع طبیعی استان، جهاد کشاورزی نیز با هدف انجام پروژههای تحقیقاتی کاشت پسته را دنبال میکند.
به گفته موسوی، اکنون به دلیل رغبت به کاشت پسته کمبود نهال داریم و بهرهبرداران از قزوین و کرمان نهال تامین میکنند.
وی درباره اعتبارات تزریق شده امسال در بخش پروژههای آبخیزداری اعلام کرد: امسال 2 میلیارد تومان از فصل آب و3/1 میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای پروژههای آبخیزداری استان تخصص یافته است. سفیران انفال
نمایندگی دفتر ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با پرداختن به برنامههای درون و برون سازمانی این نهاد گفت: پرداختن به مباحث عقیدتی ، فرهنگی و برنامههای آموزشی ویژه کارکنان تدارک دیده شده و تا پایان سال18 مورد برنامه اجرا خواهد شد. حجت الاسلام «علی اصغر رحیمینیا» درباره برنامههای برون سازمانی این اداره کل افزود: عمده برنامههای این بخش با نام طرح «سفیران انفال» با همکاری20 نفر از طلاب و علما در روستاها اجرا میشود. به گفته وی، در این برنامهها تقویت مشارکتهای مردمی با هدف حفظ و صیانت از منابع طبیعی و توانمندسازی جوامع محلی و توجه به موضوعات آموزش و ترویج این فرهنگ مدنظر است. وی تحقق شعار سال در بخش منابع طبیعی را از دیگر برنامههای مهم در این طرح اعلام کرد. 46
چهارشنبه 20 مرداد 1395 - 13:01:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]