واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ادعای نقش داشتن منافقین در آتش سوزی های اخیر در مراکز پتروشیمی
چرایی دست دوستی دادن سعودی ها به تندروترین مخالفان نظام ایران
سخنرانی اخیر ترکی الفیصل نشان می دهد که مسائل ژئوپولیتیک و سیاست واقعی بر انگیزه های فرقه ای اولویت دارند چرا که منافقین قرائت خاصی از تشیع دارد و عربستان پادشاهی سنی است.
روز نو :
سخنرانی اخیر ترکی الفیصل نشان می دهد که مسائل ژئوپولیتیک و سیاست واقعی بر انگیزه های فرقه ای اولویت دارند چرا که منافقین قرائت خاصی از تشیع دارد و عربستان پادشاهی سنی است.
به گزارش روز نو، نشریه "نشنال اینترست" با انتشار گزارشی درباره سخنرانی اخیر ترکی الفیصل رییس پیشین دستگاه امنیتی عربستان سعودی می نویسد:"ترکی الفیصل در دهه 80 میلادی از مجاهدین افغان در جنگ علیه اشغالگران شوری حمایت کرد. او پس از آن در فاصله سال های 2005 تا 2007 میلادی سفیر عربستان در امریکا بود. او مرد کلیدی عربستان سعودی در واشنگتن در دوران دشواری روابط امریکا و عربستان سعودی بود. در آن زمان او سی و هفت بار دیدار با مقام های ارشد امریکایی برای بهبود روابط میان دو کشور داشت. به نظر می رسد او بار دیگر به مرد کلیدی ریاض تبدیل شده است. او ماه گذشته در نشست گروهک منافقین در پاریس شرکت کرد. سخنان او حاوی یک پیام بود و آن هم سیاست سخت گیرانه تر جدید عربستان سعودی در قبال ایران. اگرچه او به طور رسمی بازنشسته شده است اما هیچ یک از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی همانند او به طور علنی معاندان نظام سیاسی ایران را در آغوش نگرفته بودند و حمایت علنی از تغییر رژیم در ایران نکرده بودند".
به گزارش خرداد، این سایت در ادامه می نویسد:"ائتلاف میان یک پادشاهی عرب سنی با یک گروه سیاسی که خود را شیعه می داند ائتلافی غیر معمول است. هر چند عربستان سعودی از برخی از گروه های شیعه در عراق نیز حمایت کرده است اما اتحاد آن با منافقین دوباره ثابت کرد که ژئوپولیتیک و سیاست های واقعی بر روی زمین بر مسائل فرقه ای اولویت دارند. پس از آن نیز محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین با مریم رجوی سرکرده منافقین دیدار داشت. همگان می دانند که عربستان حامی مالی تشکیلات خودگردان فلسطین است و به احتمال زیاد ریاض ترتیب دهنده این دیدار بوده است".
این نشریه با اشاره به اظهارات تند این عضو 71 ساله خاندان سعودی علیه سیاست های ایران در خاورمیانه می نویسد:"سعودی ها ایران را مشکل اصلی منطقه و مقصر تمام معضلات قلمداد می کنند. فیصل به طور علنی در این تجمع گفت که او نیز با خواست منافقین همراه است و خواستار سرنگونی نظام سیاسی در ایران است. او از احتمال و امکان بهبود روابط ایران و عربستان سعودی مشابه دوران پیش از پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 میلادی گفت. منافقین از حضور او بسیار خوشحال بودند".
این نشریه در ادامه اشاره می کند که منافقین از سال 1965 میلادی در قالب "مجاهدین خلق" به مخالفت با شاه پرداختند ترکیبی از سوسیالیسم و قرائت خاصی از اسلام شیعه را خط مشی رادیکال در پیش گرفتند پس از انقلاب نیز در مقابل نظام سیاسی تازه مستقر قرار گرفتند. این نشریه می افزاید:"آنان در سال 1988 میلادی در جریان جنگ ایران و عراق در کنار صدام دشمن ایران قرار گرفتند. در سال 1997 میلادی دولت کلینتون آن گروهک را در فهرست سازمان های تروریستی دولت امریکا قرار داد. در سال 2012 میلادی اما امریکا روند معکوسی را در پیش گرفت و نام آن سازمان را از فهرست گروه های تروریستی خارج کرد".
این نشریه در ادامه درباره دیدار رجوی و محمود عباس می نویسد:"عربستان از حامیان قدیمی تشکیلات خودگردان فلسطین است. این دیدار مقام های ایرانی را نیز عصبانی کرده اسشت. حسین شیخ الاسلام مشار ظریف وزیر امور خارجه ایران گفته که این دیدار عجیب نبود چرا که عباس سال ها روابط مخفیانه با سیا داشته است".
این نشریه در پایان ادعا می کند که رشته آتش سوزی های اخیر در ایران در پتروشیمی ها کار منافقین بوده است و در این باره می افزاید:"هنوز مشخص نیست که منافقین چه میزان حمایت در داخل ایران را دارند ممکن است مجموعه آتش سوزی های اخیر در ایران نیز کار آن گروه برای خرابکاری بوده باشد. آن چه روشن است که این که عربستان سعودی اکنون ایران را تهدید مستقیم علیه خود قلمداد می کند".
خرداد نيوز
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]