تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى‏آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833064611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قهرمانان المپيك و جهان از مدرسه مي‌آيند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قهرمانان المپيك و جهان از مدرسه مي‌آيند
عليرضا دبير قهرمان سابق كشتي ايران خاطره جالبي از المپيك 2000 سيدني نقل مي‌كند و مي‌گويد در استراليا وقتي من با تلاش و زحمت بسيار يك طلا گرفتم ...
نویسنده : فريدون حسن 
 عليرضا دبير قهرمان سابق كشتي ايران خاطره جالبي از المپيك 2000 سيدني نقل مي‌كند و مي‌گويد در استراليا وقتي من با تلاش و زحمت بسيار يك طلا گرفتم و بابت آن همه خوشحال بوديم و دور آن جمع شده بوديم يك نوجوان چيني در حالي كه نوارهاي چندين مدال طلا را در دست گرفته بود آنها را در هوا مي‌چرخاند و با بي‌تفاوتي از كنار ما رد شد. هرچند كه اين اتفاق تنها مربوط به المپيك سيدني نمي‌شود و در تمام المپيك‌ها در حال تكرار شدن است.
قهرمانان ورزش كشور ما به سختي به مدال مي‌رسند اما همزمان ورزشكاران كم سن و سال كشورهاي صاحب عنوان و صاحب سبك در ورزش و المپيك مدال درو مي‌كنند، اين نيست مگر اهميت دادن به ورزش‌هاي پايه و صد البته پايه‌هاي ورزش كه همانا مدارس، آموزشگاه‌ها و جوانان و نوجوانان هستند، امري كه ما به شدت از آن غافليم و تنها به شعار بسنده كرده‌ايم. آنچه در پي مي‌آيد نگاهي گذرا به وضعيت ورزش مدارس و نوجوانان و جوانان در برخي از كشورهاست.
   امپراطور ورزش مدارس
 بسياري از قهرمانان ورزش چين و دارندگان عنوان و مدال‌هاي جهاني و المپيك اين كشور همان دانش‌آموزاني هستند كه در مدارس مراحل رشد خود را آغاز كرده‌اند. ورزش نقشي بسيار پررنگ در مدارس چين دارد به گونه‌اي كه حتي گاهي اوقات اهميت آن بيشتر از مضامين و مسائل درسي است، ورزش در مدارس چين به جدي‌ترين شكل ممكن دنبال مي‌شود. در اين كشور كارگروه‌هاي ويژه‌اي براي نظارت بر ورزش مدارس سراسر كشور تشكيل شده است. اين كارگروه‌ها وظيفه دارند ابتدا شرايط جسماني دانش‌‌آموزان را مورد بررسي قرار دهند و بر همين اساس استعدادهاي ورزشي دانش‌آموزان را در رشته‌هاي مختلف محك بزنند. بعد استعدادها وارد فاز جديد يعني سپري كردن مراحل آموزشي مي‌‌شوند و به مراحل بالاتر مي‌رسند. اگر اين دانش‌آموزان تمام مراحل را با موفقيت طي كنند در مرز 18 سالگي به يك قهرمان بين‌المللي تبديل مي‌‌شوند و اين به تجربه ثابت شده زيرا اكثر قهرمانان چين در المپيك و مسابقات جهاني زير 20 سال سن دارند. جالب اينكه در حال حاضر 300 ميليون دانش‌آموز چيني در رشته‌هاي مختلف زير نظر كارگروه‌هاي ويژه ورزش مي‌كنند.
   يانكي‌ها در انديشه رسيدن به چين
 امريكايي‌ها هم در زمينه بها دادن به ورزش مدارس دست‌كمي از چيني‌ها ندارند به خصوص از دو دهه قبل به اين سو اين مسئله وارد مرحله بسيار جدي‌تري شده است به اين ترتيب كه استعدادها شناسايي مي‌شوند و بلافاصله توسط كارگروه‌هاي ويژه دوران رشد و بالندگي را آغاز مي‌كنند نه اينكه به حال خود رها شوند. بها دادن اينگونه به ورزش مدارس و وجود قهرمانان و ستاره‌هاي نوجوان و جوان باعث شده تا امريكايي‌ها به هيچ عنوان وابسته به تك‌ستاره‌ها نباشند. ستاره‌هاي ورزش امريكا اينقدر جانشين و پشتوانه دارند كه به سرعت جاي خود را به ديگران مي‌دهند مگر آنكه بتوانند سال‌ها با آنها رقابت كنند و توانايي‌هاي خودشان را به نفرات بعدي ثابت كنند. در اين خصوص مي‌توان مايكل فلپس قهرمان تكرار نشدني شناي امريكا را مثال زد؛ جوان 19 ساله‌اي كه در المپيك پكن 2008 درو كردن مدال طلا را شروع كرد و تا المپيك 2016 همچنان اين روند ادامه دارد. نكته جالب توجه در خصوص ورزش آموزشگاه‌ها در امريكا اينكه، پويايي اين بخش از ورزش با به ميان آمدن پاي دبيرستان‌ها و دانشگاه‌ها به اوج مي‌رسد. امريكايي‌ها خوب مي‌دانند كه هيچ ابزاري براي پشت سر گذاشتن چيني‌ها در رقابت‌هاي المپيك مؤثرتر از توجه ويژه به ورزش مدارس و آموزشگاه‌ها نيست و در اين راه از هيچ اقدامي كوتاهي نمي‌كنند.
  مدارس پويا در قاره سبز
اروپايي‌ها نيز با اهميت دادن به ورزش مدارس قهرمانان ورزشي خود را از دل آموزشگاه‌ها و مدارس بيرون مي‌كشند. مثلاً‌ در سوئد يك دانش‌آموز ورزشكار تا 18 سالگي از امكانات رايگان كمك آموزشي و تمام تسهيلات ورزشي برخوردار است. در انگلستان دانش‌آموزان مستعد در رشته‌هاي مختلف ورزشي به مدارس ويژه فرستاده مي‌شوند تا علاوه بر ادامه تحصيل به مدارج قهرماني در ورزش نيز برسند. آلمان‌ها اما پا را فراتر گذاشته‌اند و علاوه بر اجراي تمام اين برنامه‌ها براي دانش‌آموزان مستعد آنها را به اردوهاي خارجي اعزام مي‌كنند تا با مقوله قهرماني بيشتر آشنا شوند.  دانمارك و فرانسه نيز با به كار بستن اين برنامه‌ها امروز به جايي رسيده‌اند كه قهرمانان رشته‌هاي ورزشي آنها اكثراً زير 20 سال سن دارند. البته به جمع اين كشورها بايد ژاپن و مردمان سختكوش آن را نيز اضافه كرد كه به هيچ وجه نمي‌خواهند در اين زمينه از ساير رقبا عقب بيفتند. زنگ ورزش در مدارس ژاپن شروعي براي شكل دادن قهرمانان آينده ژاپن در المپيك و جهان است. كره‌جنوبي هم در چند سال اخير نگاه ويژه‌اي به ورزش دانش‌آموزي داشته و تغييراتي در اين خصوص در سيستم آموزشي خود ايجاد كرده است.
  نكته مهم
يك نكته بسيار مهم و وجه مشترك در بين تمامي اين كشورها اهميت دادن آنها به ورزش‌هاي پايه و اجباري بودن آن در مدارس است. در تمامي كشورهايي كه نام آنها در بالا برده شد از چين گرفته تا امريكا و اروپايي‌ها و ژاپني‌ها و كره‌اي‌هاي تازه شروع كرده پرداختن به رشته‌هاي ورزشي ژيمناستيك، شنا و دووميداني در مدارس براي دانش‌آموزان اجباري است و بايد در اولويت آموزش آنها قرار گيرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن