واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کلنگزنی ۲ نیروگاه سونامی در صنعت هستهای رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به قراردادهای جدید برای تولید نیروگاه هستهای بین ایران و روسیه از آن به عنوان یک سونامی در صنعت هستهای کشورمان یاد کرد
به گزارش فرهنگ نیوز، دومین مراسم کانون حرفهای رسانه دوشنبه شب با حضور خبرنگاران و عکاسان حوزه سیاست خارجی، و همچنین علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، عبدالعلی علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما، حسین انتظامی معاون وزیر ارشاد، بهروز کمالوندی معاون بینالملل و سخنگوی سازمان، کیوان خسروی، معاون رسانهای دبیر شورایعالی امنیت ملی، محمد ایرانی مدیر کل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه، سید محمد علی حسینی، مدیرکل امور بین الملل دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.
در این نشست همچنین جمعی از مدیران رسانهها و مدیران کل برخی وزارتخانههای مربوطه از جمله محمد خدادی، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، الیاس حضرتی، نماینده مجلس و مدیرمسئول روزنامه اعتماد، امیر محبیان، مدیرعامل خبرگزاری آریا حضور یافتند.
انتظامی: آماده همکاری با کانون حرفهای رسانه هستیم
حسین انتظامی در این مراسم با اشاره به آمار خبرنگاران که رقمی حدود 11 هزار نفر را در بر میگیرد، گفت: در فضای رسانههای خارجی، جابجا شدن خبرنگاران در رسانههای مختلف چندان مرسوم نیست و معمولاً خبرنگاران در جایی که کار خود را آغاز کردهاند میمانند و هویت خود را در این مسیر کسب میکنند.
وی با بیان اینکه ما در سایر حوزهها نیز به این نوع انجمنها نیاز داریم، یادآور شد: در سایه آموزش و روز آمدی است که ارتقا فراهم میشود. شاید هیچ صنعتی مانند صنعت رسانه با سرعت تحولات مواجه نیست و نیاز به روز آمدی دائمی داریم تا منشاء اثر شویم.
* سونامی در صنعت هستهای کشور
در ادامه این مراسم علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به آذربایجان و دیدار وی با همتای روسی خود گفت: در حاشیه نشست سه جانبه روسای جمهور آذربایجان، ایران و روسیه دیداری بین آقای روحانی و پوتین انجام گرفت و در رابطه با کلنگزنی دو نیروگاه جدید صحبت شد و که اگر اجازه کلنگزنی از سوی روسایجمهور داده شود، پروژهای به ارزش 10 میلیارد دلار خواهیم داشت و این یک سونامی در عرصه هستهای کشور به وجود میآورد.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش غربیها برای اعمال فشارها و تهدیدهای مختلف بر هیأت مذاکره کننده ایرانی افزود: مشکل غربیها با تسلیحات، اقتصاد، فناوری، تجارت یا حتی علم ما نیست بلکه مشکل غربی ها با ملت ایران، نگرانی از انتشار پیام انقلاب اسلامی به جهان است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما با انقلابمان جهان بینی، فلسفه سیاسی، زندگی و شیوه حکمرانی جدیدی را به دنیا ارائه کردیم. 37 سال گذشته نشان داد که این فلسفه جدید میتواند کارآمد باشد و در برابر توفانها مقاومت کند و بایستد.
صالحی با بیان اینکه آمریکا تکلیفش را با رقبای بالقوهاش روشن کرده در حالی که میبیند یک کشور در برابرش ایستاده است و این چالش سیاسی است که در خلأ ایجاد نمیشود و نیازمند تولید محتوا و اندیشه است، اظهارداشت: رسانه ملی با امکانات محدود در مقایسه با شبکههای خارجی بسیار خوب درخشیده است، اما اقدامات صورت گرفته کم است و صدای ما باید رساتر در جهان شنیده شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در این زمینه نیاز به شتاب جدی تری داریم و آمریکا هم نگران این است که محتوای تولیدات جمهوری اسلامی ایران به گوش جهانیان برسد.
صالحی افزود: درست است که در مقایسه با برخی کشورها ما از نظر صنعتی کمی عقب هستیم و از نظر اقتصادی هم به خاطر برخی مسائل، کمی مشکل داریم اما باید بدانیم که راهمان را درست انتخاب کردهایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی مشکلات در اجرای برجام گفت: بانکهای بزرگ اروپایی با فشار آمریکا فعلاً با ما کار نمیکنند.
صالحی همچنین به فروش آب سنگین به کشورهای مختلف از جمله آمریکا اشاره کرد و آن را از افتخارات سازمان انرژی اتمی و کشور دانست.
وی افزود: کارخانه آب سنگین اراک سالانه 20 تن آب سنگین تولید میکند. ما برای 40، 50 سال آینده به حدود 90 تن آب سنگین نیاز داریم و مازاد آن را میفروشیم که خوشبختانه توانستیم پس از برجام این کار را انجام دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به برخی اظهارنظرها از سوی برخی مقامات در رابطه با صنعت هستهای کشور گفت: فعالیتهای هستهای ما ادامه دارد. با همه تجربیاتی که در عرصه هستهای به لحاظ علمی، فنی و مدیریتی دارم که حدود 50 سال میباشد، میگویم که صنعت هستهای تعطیل نشده است و کار ادامه دارد. در مقابل برخی میآیند و اخراج چند نفر را در مقابل فعالیت 14 الی 15 هزار نفر در سازمان انرژی اتمی مورد سوال قرار میدهند و یا این که میگویند چرا 20 هزار سانتریفیوژ را از کار انداختید. حرف ما این است که از 20 هزار سانتریفیوژ، 10 هزارتای آن کار نمیکرد و از 10 هزارتای دیگر 6 هزارتا کار میکند.
صالحی با ذکر این نکته هدف گذاری ما 190 هزار سو است که 190 هزار سانتیریفیوژ برای آن باید ساخته شود گفت: بین 6 هزار تا 190 هزار و 10 هزار تا 190 هزار فرق زیادی نیست. فرض کنید همین امروز عصای موسی را به زمین زدیم و 190 هزار سانتریفیوژ ایجاد شد. برای تولید سوخت با این تعداد ماشین سالانه 300 تن اورانیوم خام نیاز داریم که تاکنونی 500 تن تولید کردهایم و این فقط برای یک سال است. برای سالهای آینده باید چه کار کرد؟
وی با اشاره به برخی انتقادها درباره از تزریق بتن به کالندریای رآکتور اراک گفت: ما میخواهیم رآکتوری مدرن ایجاد کنیم و در این مسیر فناوری سوخت به دست میآوریم و طراحی خودمان را مورد تأیید کشورهای بزرگ هستهای قرار میدهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد: این کار در حالی انجام میشود که در شرایط قبلی، هیچکس حاضر نمیشد این فناوری را به ما بدهد. البته خودمان میتوانستیم رآکتور را راه بیندازیم و یا سوخت را بسازیم، اما صنعت هستهای بسیار حساس است و باید مراقبت جدی داشت، چرا که صحبت از سرنوشت 80 میلیون انسان است. اگر حادثهای مانند چرنوبیل اتفاق بیافتد، تأثیراتش غیرقابلجبران است.
در این مراسم برخی خبرنگاران نیز طی سخنانی به بیان نظرات خود پرداختند.
کانون حرفهای رسانه، کانونی متشکل از خبرنگاران حوزه سیاست خارجی است که سال 1394 و پس از مذاکرات هستهای توسط جمعی از خبرنگاران حوزه بینالملل و سیاست خارجی شکل گرفت. هدف این کانون تجمیع تجربیات خبرنگاران حوزه دیپلماسی و کمک به ارتقای کیفیت فعالیت خبرنگاران در این زمینه است.
منبع: تسنیم
95/5/19 - 09:49 - 2016-8-9 09:49:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]