واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان خبر داد:
تبدیل بناهای بندر و هلال احمر خرمشهر به موزه دریا و صنایع دستی
شناسهٔ خبر: 3735842 - دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷
استانها > خوزستان
.jwplayer{ display: inline-block; } خرمشهر- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان از مرمت دو بناهای قدیمی بندر و هلال احمر خرمشهر و تبدیل آنها به موزه دریا و صنایع دستی خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر، خسرو نشان عصر امروز دوشنبه در حاشیه بازدید از محل ایجاد موزه دریا(ساختمان قدیم بندر خرمشهر) در جمع خبرنگاران، راه اندازی این موزه را اقدامی در راستای حفط ارزش های تاریخی و حماسه های دوران دفاع مقدس دانست و اظهار کرد: تلاش افراد در اداره بندر و دریانوردی خرمشهر جای تقدیر دارد که اقدام به حفظ چنین اثری کردند که در دوران سازندگی به عنوان ناهنجاری تلقی می شد. وی با یادآور شدن اینکه شمار موزه های دریا در ایران تنها سه محل است، عنوان کرد: در جهان بیش از یک هزار موزه دریا وجود دارد و کشور ما نیز تا کنون تجربه اینگونه موزه های دریایی را کم داشته و تنها در سه مکان بوشهر، شمال و چابهار وجود دارد که در مورد آنها نیز کار گسترده ای صورت نگرفته است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمینه احداث موزه دریای خرمشهر تعامل و همفکری دارد، افزود: برای اینکه جهت این موزه تعیین شود مطالعاتی در گذشته انجام و مسابقه معماری نیز برگزار شده اما امروز باید بیشتر از این فرصت استفاده کرد و به طرح موزه توجه و این ساختمان را به سوی طرحی از یک موزه معنوی سوق داد. وی بر لزوم ایجاد موزه دریایی در خور شان کشور و شهرستان خرمشهر تاکید کرد و گفت: این موزه می تواند شاخه های بسیاری در شهرستان پیدا کند و به لحاظ محتوی بسیار گسترده است اما در نخستین گام باید بر مرمت این ساختمان به تعریف شکل معماری آن به عنوان یک موزه تاکید کرد. نشان متذکر شد: آنچه مهم است این است که گستره ماجرا را در ابتدا وسیع نبینیم تا کار به دوره ها و سال های دیگر موکول شود چرا که تاخیرها ممکن است باعث از بین رفتن اصل ماجرا شود. وی ادامه داد: در مسیر ایحاد موزه دریا خرمشهر فاز نخست تعریف کاربری ساختمان به عنوان موزه و مرمت آن به این سبک است و در حین مرمت مطالعات محتوی و فازهای بعدی صورت می گیرد و به پروژه به این سمت حرکت می کند که طرح به صورت گسترده انجام شود. تبدیل ساختمان قدیم هلال احمر خرمشهر به موزه صنایع دستی
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به تبدیل ساختمان قدیم هلال احمر خرمشهر به موزه صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: همکاران در خرمشهر طرح توجیهی موزه صنایع دستی این شهر را آماده کرده اند و این طرح به معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تحویل شده و همزمان رایزنی هایی را نیز درباره مرمت ساختمان هلال احمر با سازمان منطقه آزاد اروند انجام و توافقات خوبی نیز حاصل شده است. وی این اقدام را کاری مشترک میان دو سازمان میراث فرهنگی منطقه آزاد اروند دانست و اضافه کرد: تامین اشیا و تجهیزات بر عهده معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است و بحث مرمت نیز با کمک سازمان منطقه آزاد اروند انجام می شود. نشان، تاریخ آغاز کار مرمت دو بنای موزه دریا و صنایع دستی خرمشهر را بلافاصله پس از تامین اعتبارات اعلام کرد.
وی به اسکله نفت آبادان هم اشاره کرد و گفت: اطلاعی از اینکه قرار است این اسکله به عنوان میراث تاریخی ثبت شود ندارم اما به طور حتم به لحاظ اینکه آثار دوران معاصر و دارای اشیاه موزه ایست باید به آن توجه کرد. وی با بیان اینکه حفظ این آثار اسکله نفت به عنوان موزه نفت می تواند نگاه جدیدی در کشور ایجاد کند، افزود: جای خوشحالیست که ایده حفظ آثار از سوی مسئولان به خوبی درک شده و پیشنهادهای برای ایجاد موزه آب، نفت و دریا و همینطور موزه های دیگر در استان مطرح می شود و حرکت های خوبی در این راستا شکل گرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در ادامه به موضوع بناهای تاریخی نیازمند ترمیم و بهسازی پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۹۵۰ مکان تحت عنوان بنای میراث فرهنگی و محوطه و امثال آن وجود دارد و طبیعی است یک سازمان با همه توانایی ها نمی تواند به این حجم از کار برسد. وی به تشریح موارد انجام اقدامات مرمتی پرداخت و گفت: بناهای نیازمند به مرمت اگر در گروه اضطراری باشند پس از طی مراحل قانونی و تامین اعتبارات اقدام به نجات بخشی آنها می شود و در مواردی نیز با توجه اهمیت بنا، مراقبت از آن به صورت مستمر انجام می شود. نشان در پایان اضافه کرد: اما بخشی از کار دارای مسائل حقوقی است چون مالکان خصوصی دارند و بخشی نیز که به ثبت میراث فرهنگی رسیده و جز دارایی های دولت و میراث فرهنگی هستند هم بسیار وسیع است و در هیچ کجای دنیا نیز این طور نیست که در فاصله کوتاهی تمام محوطه ها مرمت شوند و شاید حتی در بسیاری از موارد مرمت ضرورت نداشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]