واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی می کند؛
واکاوی ابعاد مختلف یک حادثه؛ ماجرای مردی که به جنگ آتش رفت
شناسهٔ خبر: 3734795 - یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۵
استانها > لرستان
.jwplayer{ display: inline-block; } خرمآباد-آتش درحاشیه روستا گُر می گیرد و مردم برای کمک میروند، اما ماجرا اینقدرها هم ساده نیست؛ مردی که به جدال آتش رفت نیمهجان بازگشت و حالا«رشید نامداری» قربانی حادثه نامگرفته است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: رشید نامداری کشاورز کوهدشتی که برای کمک به خاموش کردن آتشسوزی در حاشیه روستای محل زندگی خود رفته بود در بیمارستان جان خود را از دست داد. این کشاورز و دامدار کوهدشتی که روز سهشنبه هفته گذشته برای خاموش کردن آتشسوزی در اطراف روستای گلسرخ کوهدشت اقدام کرده بود در جریان این حریق دچار سانحه سوختگی با میزان بیش از ۸۰ درصد شده بود. این در حالی است که رشید نامداری بعد از چند روز بستری بودن روز گذشته در بیمارستان شهدای عشایر خرمآباد درگذشت. این کشاورز کوهدشتی پنج فرزند دارد. سوختگی عمیق کشاورز کوهدشتی دکتر میرزایی متخصص سوختگی بیمارستان شهدای عشایر خرمآباد در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه آقای نامداری وضعیت مناسبی نداشتند و درصد سوختگی ایشان بالابود. هوشنگ بادپی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه «رشید نامداری» فردی مسن بوده که در سانحه اطفای حریق کوهدشت دچار سوختگی بسیار شدید و عمیق شده است عنوان کرد: سوختگی این فرد ۹۵ درصد بوده بهطوریکه تنها کف پاهای این فرد در جریان این آتشسوزی و سوختگی سالم مانده است.
وی در ادامه سخنان خود بابیان اینکه سوختگی این فرد از نوع عمیق بوده است بیان داشت: این فرد در هنگام انتقال به بیمارستان شهدای عشایر بهقدری بدحال بوده که پزشکان مجبور میشوند برای احیای تنفس وی اقدام به لولهگذاری کنند. مدیرکل روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: پزشکان بیمارستان شهدای عشایر با علم به اینکه سوختگی این فرد بسیار خطرناک بوده اقدامات و مشاورههای پزشکی تخصصی ازجمله عفونی، چشم، ریه و ... را برای وی انجام میدهند. بادپی بیان داشت: باوجوداین اقدامات این فرد بعد از سه روز به دلیل سوختگی بالا فوت میکند. قول منابع طبیعی برای حمایت از خانواده کشاورز کوهدشتی شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در جریان آتشسوزی که در سطح مزارع کشاورزی شهرستان کوهدشت رخداده آقای رشید نامداری بهعنوان یک نیروی خودجوش برای خاموش کردن آتش به کمک مردم رفته است اظهار داشت: در جریان این حریق، این فرد دچار سوختگی میشود. وی در ادامه سخنان خود بابیان اینکه این فرد در عرصههای منابع طبیعی دچار سوختگی نشده بلکه در مزارع کشاورزی دچار سوختگی شده است افزود: بااینوجود اداره کل منابع طبیعی لرستان در قالب بیمه «بینام» تا جایی که در توان داشته باشد و قانون اجازه دهد از خانواده این فرد حمایت مالی خواهد کرد. نجفی بابیان اینکه این فرد نیروی منابع طبیعی نبوده و بهصورت خودجوش برای اطفای حریق در مزارع کشاورزی به کمک مردم آمده است تصریح کرد: این فرد در هنگام آتشسوزی در مزارع گندم دچار سوختگی شده بااینحال تا جایی که قانون اجازه دهد از خانواده این فرد منابع طبیعی حمایت میکند. درخواست از وزیر کشاورزی برای پیگیری موضوع الهیار ملکشاهی نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی نیز بابیان اینکه در این فصل سال محصول و مزرعهای برای برداشت وجود ندارد و برداشت محصول یک ماه قبل در این شهرستان انجامشده است گفت: من خودم در محل آتشسوزی نبودهام ولی طوری که پیگیری کردهام آتشسوزی در حاشیه روستا اتفاق افتاده است. وی ادامه داد: به دنبال این آتشسوزی مردم برای کمک به خاموش کردن آتش میروند و در جریان این امدادرسانی این مرد روستایی دچار سوختگی شدید میشود. ملکشاهی بابیان اینکه در نزدیکی این روستا عرصههای طبیعی نیز وجود دارد یادآور شد: مردم کوهدشت نشان دادهاند هرزمانی که عرصههای طبیعی یا مزارع دچار آتشسوزی میشوند به کمک همدیگر رفته و در اطفای حریق مشارکت میکنند.
وی ادامه داد: منابع طبیعی و جهاد کشاورزی باید این روحیه مردم را مدنظر داشته و طوری عمل کنند که انگیزه مردم برای مشارکت در حوادث مشابه از بین نرود. رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان امروز خود در صحن مجلس ادامه داد: از وزیر جهاد کشاورزی خواستم که این موضوع را پیگیری کرده و به خانواده این کشاورز کوهدشتی کمک کنند. ضعف امکانات اطفای حریق در کوهدشت ملکشاهی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش نیروهای منابع طبیعی استان و شهرستان در جریان آتشسوزیهای اخیر تقدیر کرد و گفت: متأسفانه مشکل ما در استان این است که به فراخور گستردگی منابع طبیعی و عرصههای جنگلی استان امکانات اطفای حریق نداریم. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها بالگرد مستقر در استان مربوط به هلالاحمر است یادآور شد: انتظار میرود درجایی مانند لرستان با جنگلها و مراتع غنی بالگرد اطفای حریق مستقر شود. ملکشاهی با تأکید بر اینکه استقرار بالگرد چه در بحث هلی برد نیرو و چه انتقال مجروحان در حوادث مشابه کمککننده خواهد بود یادآور شد: بهرغم اینکه نیروهای منابع طبیعی در استان و شهرستان کوهدشت حضور جدی دارند متأسفانه امکانات اطفای حریق در استان ضعیف است. کمک خودجوش مردم نور محمد فردی بیرانوند فرماندار شهرستان کوهدشت نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه این آتشسوزی در تاریخ دوازدهم مردادماه امسال رخداده است اظهار داشت: این آتشسوزی در اطراف شهر «گراب» و در منطقه «گلسرخ» رخداده است.
وی بابیان اینکه بهمحض وقوع این آتشسوزی مردم بهصورت خودجوش اقدام به مهار این آتشسوزی میکنند گفت: در این راستا این فرد نیز به همراه مردم برای مهار این آتشسوزی ورود پیدا میکند و در جریان این آتشسوزی دچار سوختگی میشود. فرماندار شهرستان کوهدشت در ادامه سخنان خود بابیان اینکه با وقوع این اتفاق نیروهای منابع طبیعی بلافاصله این فرد را به بیمارستان کوهدشت انتقال میدهند و پسازآن به بیمارستان شهدای عشایر خرمآباد منتقل میشود گفت: متأسفانه درصد سوختگی این فرد در جریان این آتشسوزی بالا بوده و این امر موجب فوت وی میشود. تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی علت مرگ فردی بیرانوند بابیان اینکه در این راستا ما اقدام به تشکیل یک تیم کارشناسی برای بررسی این موضوع کردهایم گفت: متولی این کار نیز منابع طبیعی لرستان، جهاد کشاورزی و همچنین نیروی انتظامی و بخشدار «گراب» هستند. فرماندار شهرستان کوهدشت بابیان اینکه این آتشسوزی هم در عرصههای منابع طبیعی و هم در مزارع کشاورزی رخداده است بیان داشت: در این راستا این تیم برای بررسی دقیق علت این حادثه تشکیلشده است. فردی بیرانوند بابیان اینکه متولی بررسی این موضوع منابع طبیعی است گفت: مقررشده که گزارش بررسیهای صورت گرفته از سوی منابع طبیعی به ما اعلام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]