واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از فعاليت يك سال و 9 ماهه «مديرعامل خانه سينما» گزارش ميدهد آغاز گمانهزنيها درباره مديرعامل آينده «خانهسينما»
خبرگزاري فارس: هشتم تيرماه امسال دوران مديريت «رضا ميركريمي» در «خانه سينما» پس از يك سال و 9 ماه به پايان ميرسد و از هم اكنون گمانهزنيها در مورد مديرعامل آينده خانه سينما آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، برخي اسامي براي مديرعاملي خانه سينما مطرح شدهاند اما بر اساس شنيدهها تاكنون از «محمد مهدي عسگرپور» به عنوان يكي از گزينه هاي اصلي اين سمت نامبرده شده است. «محمد مهدي عسگرپور» قبلا سابقه مديريتي در بنياد سينمايي فارابي و سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران داشته است.
بنابراين گزارش، البته سينماگراني چون «مجيد مجيدي»، «ابوالحسن داوودي»، «عليرضا رئيسيان»، «كمال تبريزي»، «منوچهر محمدي»، «حبيبالله كاسهساز»، «علي معلم»، «محمدرضا شرفالدين»، «همايون اسعديان» نيز بهدليل سوابق مديريتي طبيعتا، ميتوانند از سوي جامعه اصناف سينماي ايران در معرض معرفي و انتخاب توسط هيات مديره خانه سينما باشند.
اما «سيدرضا ميركريمي» در حالي از «خانه سينما» ميرود كه برخلاف تصوراتي كه در ابتداي فعاليت وي در اذهان بود او ضمن فعاليت حرفهاي در سينما، توانست چهره قابل قبولي را به عنوان مديرعامل خانه سينما از خود نشان دهد و اقدامات او در اين دوران، حداقل در سالهاي اخير كمسابقه بوده است.
بنا بر اين گزارش، 26 تير سال 85،محمدرضا سكوت از انجمن فيلمبرداران، رويا تيموريان از انجمن بازيگران، رضا ميركريمي از كانون كارگردان، محمد سرير از انجمن موسيقيدانان ، علي معلم از انجمن منتقدان،كامران ملكي از انجمن فيلمنامه نويسان و جعفر فاطمي از انجمن تهيهكنندگان سينماي مستند به عنوان اعضاي اصلي هيات مديره خانه سينما برگزيده شدند.
همچنين اصغر پورهاجريان از انجمن جلوه هاي ويژه و مسعود اطيابي از انجمن مديران توليد به عنوان اعضاي عليالبدل هيات مديره انتخاب شدند.
در اين مجمع،ابراهيم مختاري از انجمن مستندسازان به عنوان بازرس خانه سينما و امير عابدي از انجمن عكاسان نيز به عنوان بازرس عليالبدل خانه سينما معرفي شدند.
در ادامه، 28 تير 85، هيات مديره خانه سينما در اولين نشست خود پس از بحث و گفتوگو به اتفاق آراء رضا ميركريمي را به عنوان رئيس،علي معلم را به عنوان نايب رييس و سخنگو و كامران ملكي را به عنوان دبير هيات مديره خانه سينما معرفي كرد.
به گزارش فارس، در سال 85 وقتي كه قرار بود هيات مديره جديد خانه سينما تعيين شود، كانون كارگردانان سينماي ايران، رضا ميركريمي را به عنوان نماينده خود براي پست مديرعاملي خانه سينما معرفي كرد و او پس از رايگيري جايگزين سيدضياء هاشمي مديرعامل جديد خانه سينما شد و مسؤوليت يكي از مهمترين و در عين حال حساسترين بخشهاي سينمايي كشور را برعهده گرفت.
اين هيئتمديره ابتدا در 17 خرداد 85، «حبيبالله كاسهساز» را به عنوان مديرعامل جديد برگزيد اما او طي نامهاي اين سمت را نپذيرفت و در ادامه، پس از انتخاب شدن هيات مديره جامعه اصناف سينماي ايران در 28 تير، اين هيات مديره در نشست روز چهارشنبه 19 مهرماه 85، با توجه به لزوم استمرار و پيگيري و پيشبرد برنامههاي جاري، به اتفاق آرا رضا ميركريمي، رئيس هيئت مديره را با حفظ سمت تا پايان سال 1385 به عنوان مديرعامل خانهسينما برگزيد و اعلام كرد كه پس از پايان دوره ياد شده، هيئت مديره در خصوص انتخاب مديرعامل جديد يا تداوم شرايط كنوني اتخاذ تصميم خواهد كرد كه البته اين حضور موقت، در ادامه شكل تثبيتشدهاي به خود گرفت.
بنا بر اين گزارش، خانه سينما نهادي صنفي است كه مهمترين تعريف آن پيگيري خواستههاي صنفي سينماگران است. كاري كه تا پيش از حضور ميركريمي، كم و بيش انجام شده و موفق نيز بوده است، اما تا آن زمان، هنوز نتوانسته بود جايگاه خود را به عنوان يك نهاد صنفي قدرتمند در معادلات سينمايي كشور و اذهان عمومي محكم كند.
بر اين اساس، اقداماتي كه «ميركريمي» و «هيات مديره خانه سينما» در طول دوران مديريت خود در «خانه سينما» انجام داده، نه تنها توانست وجههاي مناسب به «خانه سينما» به عنوان نهادي صنفي ببخشد، بلكه باعث شد تا بسياري از صنوف يا اعضاي صنوف سينمايي كه فعاليتهاي خانه سينما برايشان جدي نبود، احساس نياز به همكاري بيشتر با اين خانه پيدا كنند، بهصورتي كه امروزه «خانه سينما» صاحب جايگاه صنفي بسيار مهمي در معادلات سينمايي كشور شده است.
به گزارش فارس، به جز «تغيير اساسنامه خانه سينما» كه يكي از مهمترين اقدامات هيات مديره فعلي خانه سينما بود كه ميتواند اثرهاي مثبتي در سينماي ايران داشته باشد، عمده فعاليتهاي ميركريمي در طول دوره مديريتي خود در «خانه سينما» عبارت است از:
1 - اقدامات مربوط به بيمه هنرمندان: مديرعامل خانه سينما توانست با پيگيري مسئله بيمه هنرمندان كه تا قبل از آن به صورت ناقص انجام شده بود اين بحث را بهصورت جديتري دنبال كند و با اطلاعرساني مناسب از طريق خانه سينما، سعي در بيمهكردن قشري كرد كه معمولا يكي از مشكلات آنها، نبود بيمه (به ويژه در زمان صدمهديدگي يا كهنسالي اين قشر) بوده است.
2 - افزايش فعاليت صنوف سينمايي و برپايي گسترده جشن سينما: تا قبل از دوران مديريت ميركريمي تنها نمود بيروني فعاليت صنوف سينمايي تنها در اخباري خلاصه ميشد كه از انتصابات يا اتفاقات صنوف از روابط عمومي خانه سينما منتشر ميشد اما سياستهاي ميركريمي براي صنوف سينمايي رونق فعاليت را به همراه داشت و باعث شد تا صنوف مختلف سينما، بهتدريج فعاليتهاي خود را با نمود خارجي بيشتري انجام دهند. برگزاري جشنهاي مختلف توسط صنوف سينمايي كه تا قبل از اين دوران سابقه نداشته يكي از نتايج خوب سياستهاي مديريت خانه سينما در زمينه افزايش فعاليت صنوف سينمايي است. وي همچنين توانست جشن خانه سينما را نيز به شكلي بسيار باشكوهتر از دورههاي قبل برگزار كند كه تفاوت اين جشن با جشنهاي دورههاي قبل كاملا محسوس بود.
3 - برگزاري مراسم كتاب سال سينما: كتاب و كتابخواني مهمترين ركن كسب دانش در هر فن يا هنري است. با توجه به ضعفي كه در زمينه معرفي و تشويق كتب سينمايي وجود داشت، ميركريمي و هيات مديره خانه سينما تصميم گرفتند مراسم كتاب سال سينمايي را برگزار كنند. اولين دوره اين مراسم كه سال گذشته برگزار شد نشاندهنده تلاش پيگير خانه سينما براي افزايش اهميت كتاب و علمآموزي در ميان صنوف سينمايي بود.
در مجموع كاملا روشن است كه فعاليتهاي ميركريمي به عنوان مديرعامل و اعضاي هيات مديره خانه سينما باعث شده اهميت اين نهاد صنفي در بحثهاي مرتبط با ساز و كار سينما افزايش پيدا كند. ازسويي، فعاليت وي به عنوان رئيس هيات مديره و مديرعامل «خانه سينما» و اعضاي هيات مديره، شيوه فعاليت در خانه سينما را به شكلي تغيير داد كه تاثيرات آن خواهناخواه پس از رفتن او نيز ادامه پيدا كند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]