واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفالگر ژاپني خواستار احياي هنر سفالگري كهن از سوي ايرانيان شد
كاتو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، گفت : متاسفانه روش زيباي سفالگري رنگ لوستر و يا جلاكاري كه در قرنهاي ۱۲تا ۱۳ميلادي در ايران كهن مرسوم بود، در ايران امروزي وجود نداشته و كسي به آن نمي پردازد.
وي افزود: به نظر ميرسد، اين روش سفالگري در دوران سلجوقيان در ايران مرسوم بوده و در آن از رنگ آميزيهاي متنوع استفاده ميشد.
كاتو گفت : تاكائو كاتو پدر وي در دهه ۱۹۷۰ميلادي هنگامي كه به ايران سفر كرد با ديدن آثار باستاني مربوط به اين نوع سفالگري ايراني آشنا شد و مجذوب آن گرديد.
تاكائو كاتو از هنرمندان بسيار نامدار فقيد ژاپن در بخش سفالگري است كه نام او نيز در فهرست گنجينههاي انساني اين كشور به ثبت رسيده است .
كاتو گفت : پدر وي به دليل اينكه كسي در ايران با اين روش سفالگري آشنا نبود، خودش با جمع آوري قطعههاي باقيمانده از ظروف سفالي قرون ۱۲و ۱۳ميلادي پژوهش بر روي آنها را آغاز كرده است .
به گفته كاتو، نوع خاك ، نوع كوره ، روش پخت و روش رنگ آميزي از نمونه موضوعاتي بود كه پدرش براي زنده كردن اين نوع سفالگري ايراني به پژوهش در مورد آنها پرداخته بود.
كاتو افزود: او نيز در كنار پدرش اين نوع سفالگري را آموخت و به خواسته او راه سفالگري با اين روش ايراني را ادامه داد.
وي در زمينه اثر هنري خود كه با روش رنگ لوستر و جلاكاري ساخته و آن را به مردم ايران هديه داده است ، گفت : اين اثر نمادي از تبادلات مردم از طريق مسافرت در مسير جاده ابريشم است .
اثر هنري كاتو يك تابلوي سفالي با رنگ آميزي متنوع است كه در وسط آن عكس يك خروس كه نمادي از غني بودن از ديدگاه مادي و معنوي ميباشد، ترسيم شده است .
در بخش بالايي اين تابلوي سفالي نيز تصويري از يك مسافر جاده ابريشم و نقاشي ساختمان معبد ژاپني باستاني شوسويين واقع در شهر تاريخي نارا كشيده شده كه در آن برخي از آثار باستاني ايران مربوط به دوره ساسانيان در آن نگهداري ميشود.
كاتو ميگويد:اين تصوير كشيده شده بر روي سفال ، زاده فكر خود او بوده و براي ساخت اين تابلو سفالي كه حدود ۹۰سانتيمتر پهنا و يك متر بلندي دارد، حدود چهار ماه وقت صرف كرده است .
اين سفالگر مشهور ژاپني پيرامون هنر سفالگري در ايران كهن ، گفت : به نظر ميرسد كه در دوران هخامنشيان سفالگري بدون رنگ آميزي مرسوم بوده ، اما در دوران ساسانيان رنگ آميزي به سفالگري ايران افزوده شده است .
به گفته كاتو در دوران سلجوقيان و صفوي رنگ آميزي در سفالگري ايران از تنوع بيشتري برخوردار شده است .
كاتو در زمينه تشابهات سفالگري در ژاپن و ايران گفت : به علت تفاوت هاي آب و هوايي و نوع خاك كمتر شباهتي ميان سفالگري ژاپني و ايراني ديده مي شود.
وي در همين حال اشاره كرد: رابطه ژاپن و ايران به حدود يك هزار و ۵۰۰ سال پيش باز ميگردد و به همين دليل تبادلات ميان دو كشور تاريخ كهني دارد مراسم پرده برداري از اين اثر هنري كاتو كه با روش ايراني ساخته شده است ، ديروز (سه شنبه )در محل سفارت جمهوري اسلامي ايران در توكيو با حضور سيدعباس عراقچي سفير ايران ژاپن ،معاون وزيرامور خارجه و معاون وزير آموزش ، فرهنگ ، ورزش ، علوم و فناوري ژاپن و برخي ديگر از مقامات ايراني و ژاپني برگزار شد.
كاتو با هدف گسترش ارتباطات دوستي ميان ژاپن و ايران اثر گرانبهاي هنري خود را به مردم ايران هديه كرد.
اين هنرمند ژاپني ابراز اميدواري كرد: روزي شاهد ساخت آثار سفالي توسط سفالگران ايراني در اين كشور باشد كه در آن از روش كهن لوستر و يا جلاكاري استفاده كرده باشند.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 531]