واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی می کند؛
شهرداری و شورای شهر تبریز زیر ذره بین
شناسهٔ خبر: 3732897 - شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
استانها > آذربایجان شرقی
.jwplayer{ display: inline-block; } تبریز – اعضای شورای شهر تبریز عملکرد شهرداری و شورا را در حالی مورد نقد و بررسی قرار داده اند که در چند ماه گذشته و با حواشی به وجود آمده در شورا، این دو مجموعه در صدر اخبار قرار داشته اند. خبرگزاری مهر – گروه استان ها: شهرداری و شورای شهر تبریز در چند ماه گذشته بواسطه دستگیری تعدادی از مدیران شهرداری و تنی چند از اعضای شورای شهر که برخی از آنها مدتی پیش به قید وثیقه از زندان آزاد شده اند، تیتر یک بسیاری از رسانه ها بودند موضوعی که در کنار حرف و حدیثهای به وجود آمده پیرامون عملکرد شهرداری در تکمیل و راه اندازی پروژهها و رویکردهای خاص در این زمینه ها، خبرنگار مهر را بر آن داشت تا در گپ و گفتی با تنی چند از اعضای چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تبریز، نظر آنان را درباره موضوعاتی چون عملکرد شورا و شهرداری، بحث توازن در اختصاص پروژهها به مناطق برخوردار و محروم و همچنین مسائل مربوط به دستگیری تعدادی از اعضای شورا جویا شود. تبریز سرمایه گذار می خواهد، نه سرمایه بردار رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تبریز عملکرد شورای شهر و شهرداری را مطلوب توصیف می کند و معتقد است: البته مردم باید درباره عملکرد شورا به قضاوت بنشینند ولی نکتهای که همه به آن اذعان دارند بهبود عملکرد شهرداری در حوزه ی عمران شهری است. ایرج شهین باهر می افزاید: باید به این نکته هم توجه کرد که این بهبود عملکرد در حالی رخ داده است که درآمد شهرداری نسبت به دوره های قبل به یک دهم و یا شاید هم یک بیستم کاهش یافته است و برای مثال در حوزه صدور پروانه، تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده سه ماهه اول امسال ۱۰ درصد مدت مشابه در سال ۹۱ است.
وی علاوه بر این، جلوگیری از تغییر کاربری فضای سبز را از موفقیتهای اصلی شورای شهر می داند و می گوید: انحلال کمیسیون توافقات بزرگترین اتفاق حوزه عمران شهری تبریز در ۲۰ سال اخیر بوده و می توان عملکرد شهرداری را در حوزه توسعه متوازن شهری هم قابل قبول ارزیابی می کند. رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تبریز خاطر نشان میکند: اگر معاونت برنامهریزی نقشه پراکندگی شهری پروژهها را ترسیم کند، مشخص می شود که اکثر پروژه های در مناطق محروم و کمبرخوردار انجام شده اند و متراکم ترین بخش شهر تبریز از نظر پروژههای عمرانی منطقهی غرب تبریز است. وی تصریح می کند: البته باید به این نکته هم توجه کرد که بیشتر سرمایهگذاریهای انجام شده در مناطق برخوردار تبریز از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام می شود که خواستار بازگشت هزینه خود هستند و به همین دلیل باید قوانینی درباره این موارد وضع شود، چون ما به دنبال سرمایهگذار هستیم نه سرمایهبردار. شهین باهر تعیین تکلیف دستگیرشدگان شورای شهر را نیز در حوزه قوه قضاییه دانسته و می گوید: ظاهراً تا صدور کیفر خواست همکاران متهم میتوانند در جلسات شورا شرکت کنند. عدم نمود بودجه مصوب در فعالیت های عمرانی و فرهنگی داوود امیر حقیان دیگر عضو شورا در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید: بحث توسعه متوازن یکی از ارکان رکین بودجه تصویب شده توسط شورا است وطبق بودجه باید اینکار انجام شود و اگر مشکلی وجود دارد به کمکاری برخی از شهرداران مناطق مربوط میشود که باید این موضوع در تعامل با معاونت عمرانی شهردار پیگیری شود.
وی عملکرد شهرداری تبریز را چندان مثبت توصیف نمی کند ومعتقد است که بررسیهای اولیه نشان میدهد که سه بودجه تصویب شده توسط شورای شهر نمود دقیقی در میزان فعالیتهای عمرانی شهرداری ندارد و از نظر فرهنگی نیز به هیچ وجه کاری متناسب با فرهنگ شهر انجام نمیگیرد. رییس کمیسیون نظارت شورای شهر تبریز از ارسال نامه به مجلس شورای اسلامی برای تفسیر قانون درباره اعضای دستگیر شده خبر داده و می افزاید: همچنان پیگیر پنج سوال خود از شهردار هستم. صندوق درآمدهای شهری تأسیس شود دیگر عضو شورا ایراد عدم وجود توازن در توسعه شهری تبریز را وارد میداند و علت این امر را عدم توزیع عادلانه درآمد بین مناطق مختلف شهرداری عنوان می کند. نوای باغبان اظهار می دارد که روال بر این بوده است که هر کدام از مناطق شهرداری از محل درآمدهای خود به احداث پروژه بپردازند وهمین امر باعث توسعه نامتوازن شهری شده زیرا مناطق برخوردار درآمد بیشتری دارند و به همین دلیل حجم پروژههای احداثی در این مناطق بالاست.
او راه حل این مشکل را تاًسیس صندوقی میداند که در آن درآمدهای مناطق مختلف شهرداری ذخیره شده و به صورت عادلانه بین مناطق شهری توزیع شود. باغبان شهرداری را فعال تر و موفق تر از سایر نهادها در حوزه فرهنگ می داند و معتقد است مشکلات موجود بیشتر از کم کاری نهادهایی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و حوزهی هنری ناشی می شود. نبود اراده در اعضای شورای شهر برای استیضاح شهردار یکی دیگر از اعضای شورای شهر تبریز نیز به عملکرد شهرداری در کل نمره مثبت می دهد و معتقد است که هر چند کارهای انجام شده توسط شهرداری دارای نقاط ضعف و قوت است، ولی با در نظر گرفتن رکود اقتصادی، تورم موجود و کاهش درآمد های شهرداری و همچنین توجه به این نکته که شهرداری سه برابر کل نهاد های دولتی کارمند دارد، عملکرد شهرداری قابل قبول است، هر چند ایدهآل نیست. جعفر مدبر عملکرد شهرداری از نظر فرهنگی را در سطح انتظار نمی داند و اظهار می دارد که کارهای زیادی در حال انجام است اما انتظارات هم بالاست.
وی با انتقاد از عدم مدیریت مناسب موضوع اعضای دستگیر شده شورای اسلامی تبریز نیز چنین اظهار می دارد که اگر قرار بود این افراد بازگردند، حکم علی البدل دیگر چه بود؟ چرا با شخصیت عدهای بازی شد؟ این مسائل متاسفانه به اعتماد مردم ضربه می زند. این عضو شورای شهر تبریز درباره عدم استیضاح و برخورد جدی با شهردار نیز می گوید: در این مورد دو بحث وجود دارد، اول باید قوه قضاییه و نهاد های نظارتی وارد شوند و با این مسئله برخورد کنند زیرا برخورد با فساد به نظام نیز آبرو می دهد و راه حل دیگر هم این است که دو سوم اعضای شورا به نتیجه برسند تا شهردار استیضاح شود اما متأسفانه این اراده وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]