تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837400909




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چريك‌هاي گمنام دفاع مقدس را بيشتر بشناسيم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چريك‌هاي گمنام دفاع مقدس را بيشتر بشناسيم
«چريك» يكي از القاب پركاربرد در ميان رزمندگان دفاع مقدس به شمار مي‌رفت.
نویسنده : غلامحسين بهبودي 
«چريك» يكي از القاب پركاربرد در ميان رزمندگان دفاع مقدس به شمار مي‌رفت. شايد يكي از دلايلش اين بود كه رزمندگان در مواجهه با دشمني كه از لحاظ تسليحات و تجهيزات، برتري قابل توجهي نسبت به آنها داشتند، ناچار مي‌شدند از روش‌هاي نامنظم و چريكي در مقابل او بهره ببرند. در اينجا به معرفي كوتاه چهار رزمنده‌اي مي‌پردازيم كه هر چهارنفر با القاب چريك در ميان همرزمانشان شناخته مي‌شدند. چريك‌ها در جبهه غوغا مي‌كردند.

محسن چريك

چريك‌هاي گمنام دفاع مقدس را بيشتر بشناسيم
محسن چريك يا همان شهيد سعيد گلاب‌بخش، جواني خوش‌سيما، متولد 1338 در اصفهان بود كه در كنار ورزيدگي جسم و توان نظامي بالا، يك انقلابي به تمام معنا به شمار مي‌رفت. سعيد كه به دليل مبارزاتش نام مستعار محسن را براي خود انتخاب كرده بود، پيش از انقلاب آموزش‌هاي چريكي و دوره‌هاي فشرده رزمي را در كشورهايي چون لبنان و فلسطين و با همراهي بزرگمرداني چون شهيد چمران گذراند و از بدو تأسيس سپاه، دانش نظامي‌اش را از طريق آموزش‌هاي چريكي به جوانان تازه‌وارد سپاهي منتقل مي‌كرد. سختگيري‌هاي محسن چريك در آموزش اولين نيروها و گردان‌هاي سپاه، زبانزد بود. تأثير وجود محسن چريك روي همرزمانش به قدري بود كه شنيدن نامش موجي از شور و شوق را در ميان همرزمانش ايجاد مي‌كرد تو گويي اسطوره‌اي از لابه‌لاي سطور تاريخ پاي به جهان خاكي نهاده و با نام «محسن چريك» دوشادوش رزمندگان رودرروي خصم مي‌جنگد. سعيد گلاب‌بخش عاقبت در 7 آبان ماه 59 در جبهه‌هاي غرب كشور به شهادت رسيد.
 
حجت چريك


حجت‌الله نيكچه فراهاني فرمانده گردان انصارالرسول لشكر27 محمدرسول الله(ص) متولد 1343 بود كه زمان شهادتش در والفجريك، 19 سال سن داشت. در وصف او همين بس كه با وجود سن كم، از طرف شهيد حاج محمدابراهيم همت، به عنوان فرمانده گردان خط‌شكن انصارالرسول(ص) منصوب شد. حجت چريك در عمليات طاقت فرساي والفجر يك كه بر اساس آمار دقيقه‌اي هزار و 200 گلوله توپ، كاتيوشا و... بر زمين فرود مي‌آمد تا آخرين لحظه در دفاع از محور عملياتي با آن حجم سنگين آتش تردد مي‌كرد و به نيروهاي رزمنده روحيه مي‌داد. از رشادت‌هاي حجت‌الله نقل قول‌هاي بسياري شده و لقب چريك نيز به دليل چالاكي‌اش براي او انتخاب شده بود. حجت‌الله در بهار 62 در منطقه عملياتي والفجر يك در تپه 112 به شهادت رسيد.
 
حميد چريك

چريك‌هاي گمنام دفاع مقدس را بيشتر بشناسيم
حميد ايرانمنش 30 ارديبهشت ماه، سال 1334 در كرمان به دنيا آمد. بعد از پيروزي انقلاب و پس از تشكيل سپاه، به عضويت آن درآمد و از همان ابتدا به كارهاي رزمي و چريكي علاقه داشت. در وصفش اين طور آورده‌اند كه در عمليات‌ها پيشقدم مي‌شد و هميشه يك قطار نارنجك دور كمرش مي‌بست و تخصصش در پرتاب نارنجك بود. او ابتدا فاصله را محاسبه مي‌كرد و زاويه را در نظر مي‌گرفت و بعد اقدام به پرتاب نارنجك مي‌كرد. در برخي عمليات‌ها به همين شكل باعث موفقيت مي‌شد و به خاطر توان رزمي بالايش به حميد چريك معروف شد. يكي از همرزمانش مي‌گويد:حميد كوله‌اي داشت كه داخلش همه چيز پيدا مي‌شد.
تمامي امكانات مثل ظرف، قابلمه، چراغ خوراك پزي، و... مثلاً يك موقع خواستيم اِشكنه درست كنيم، فوري پياز و سيب‌زميني از كوله‌پشتي درآورد.‌تر و فرزي حميد زبانزد بود. سردار شهيد حميد ايرانمنش عاقبت در جريان  آزاد‌سازي خرمشهر به شهادت رسيد و پيكرش بيش از 15 روز در منطقه بود تا اينكه به زادگاهش كرمان منتقل شد. از اين شهيد دو دختر به نام‌هاي مريم و معصومه به يادگار مانده است.
 
حسين چريك

چريك‌هاي گمنام دفاع مقدس را بيشتر بشناسيم
شهيد حسين منگلي معروف به حسين چريك اول فروردين ماه 1343 در شهر بابك و در خانواده‌اي روستايي به دنيا آمد. سال 60 كه به جبهه مي‌رفت، 17 سال داشت و چثه ريزش پدر را به صرافت انداخته بود مبادا حسينش در جبهه كم بياورد. به او گفته بود اگر مي‌خواهي بروي هرگز پشت به جبهه‌ها نكن. اما حسين در عمليات شناسايي، شكستن خط‌ها، غواصي و نفوذ به خطوط دشمن آن چنان توانايي از خودش بروز داد كه خيلي زود به حسين چريك معروف شد و فرماندهان گردان‌ها براي حضور او در يگانشان با يكديگر رقابت مي‌كردند. از حاج قاسم سليماني نيز نقل قول‌هاي بسياري در وصف رشادت‌هاي حسين منگلي آورده شده است. حسين چريك تنها در يك مورد با يك چوب دستي سه عراقي را به اسارت درآورده بود. سرانجام حسين منگلي در سال 65 در منطقه عملياتي شلمچه بر اثر اصابت گلوله خمپاره به شهادت مي‌رسد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن