واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرمقاله رسالت/محمد مهدی انصاریانتظارات راهبردی از مجلس دهم
فساد در عرصههای مالی، اداری، بانکی، قضائی، گمرک، واردات و قاچاق کالا و فساد در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و نابهنجاریهای اخلاقی، همه و همه مظاهر فساد ناشی از بیقانونی یا قوانین ناکارآمد و ناکافی است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «رسالت» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شنبه آینده با حضور منتخبان ملت در بهارستان آغاز به کار میکند. مجلسی که در شرایط سیاسی و اجتماعی خاص داخلی و منطقهای شکل گرفته و بیشک مسئولیت و ماموریت خطیری در قبال ملت و نظام اسلامی دارد. فارغ از هر نگاه سیاسی، با عنایت به جایگاه بیبدیل و ممتاز مجلس شورای اسلامی نکاتی چند مورد توجه است: 1- مجلس دهم، در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی و در حرکت کلان نظم به سوی افق 1404 و تحقق گفتمانهای مهمی چون پیشرفت و عدالت و کارآمدی، نقش ممتازی دارد و باید با رویکردی جامعنگر و پرهیز از منازعات و قطببندیهای سیاسی، سرنوشت عملی جامعه و نظام را مد نظر قرار دهد.2- مجلس دهم، باید تلاش کند از فضای انقلابی و روحیه انقلابی بودن فاصله نگیرد.
درک درست از شاخصها و مولفههای حقیقی انقلابیگری، نمایندگان منتخب ملت را به شجاعت، قاطعیت، صراحت، درایت، هوشمندی، عدالتخواه بودن، اسیر ملاحظات نشدن و مقهور زمان و مرور زمان نشدن متصف میسازد. اوصافی که بحق شایسته وکلای یک ملت بزرگ و انقلابی است.
این مطلب را نباید با تحلیلها و برداشتهای ناقص برخی از انقلابیگری، اشتباه دانست و انقلابیگری را با احساسات گرایی و افراط گری و... مترادف دانست. انقلابی بودن یعنی با ملت همنوا ماندن و اسیر هواهای نفسانی و عواطف سیاسی نشدن.
3- مجلس دهم، شأن و جایگاه خود را در نظارت و کنترل امور نظام و دولت هرگز فدای خواست جریانهای سیاسی نکند. مجلس در کنار دولت و همراه قوه اجرائیه باشد اما تحت نفوذ دولتمردان نباشد. مجلس دولت ساخته یا وکلای شیفته دولت هرگز نمیتوانند توفیقی در تحقق مطالبات حقیقی جامعه و برآورده ساختن مصالح نظام داشته باشند.
4- مجلس دهم، رویکرد نخبهگرا و نخبه محور خود را تقویت کند. مقصود اینکه چون همه نمایندگان مجلس، همه تخصصها و دانشها را در عرصههای گوناگون ندارند، از آرا و نظرات نخبگان و زبدگان هر حوزه استفاده کنند و در فرآیند قانونگذاری، ارزیابی، نظارت و تحقیق و تفحص و ایفای سایر وظایف نمایندگی از انسانهای عالم، شایسته و نخبه دعوت به همفکری و هماندیشی کرده تا قوانین و مقررات به روز، فراگیر و ناظر بر شئون فردی و جمعی جامعه را تدوین و تصویب کنند.
5- مجلس دهم، در مسیر مبارزه با همه مظاهر فساد، جدیتر و قاطعانهتر وارد میدان شود. متاسفانه طی دو دهه اخیر مفاسد زیادی در جامعه گسترش یافته و ریشه دواندهاند که نظام اسلامی را با چالشهای زیادی مواجه ساخته و خواهند کرد. فساد در عرصههای مالی، اداری، بانکی، قضائی، گمرک، واردات و قاچاق کالا و فساد در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و نابهنجاریهای اخلاقی، همه و همه مظاهر فساد ناشی از بیقانونی یا قوانین ناکارآمد و ناکافی است. زوال و سقوط درونی هر نظام سیاسی ـ اجتماعی با همین مفاسد که در واقع "ظلم" نیز به شمار میآیند رقم می خورد و باید از تکثیر و تکثر مظالم و مفاسد جلوگیری کرد.
6- مجلس دهم، در سال "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" باید باور عمیق به اقتصاد مقاومتی داشته و نسبت به پویایی، خوداتکایی و درونزا بودن اقتصاد ملی حساسیت ویژهای داشته باشد و بر عملکرد دولت یازدهم و پرسشگری از مردان کابینه، دقت نظر بیشتری به خرج دهد تا از منابع و ظرفیتهای موجود نهایت بهرهگیری به انجام برسد.
متاسفانه این روزها مشاهده تب تورم و لرز رکود در فضای عمومی اقتصاد ملی، هرگز شایسته نظام جمهوری اسلامی نبوده و نیست و وضعیتی بیسابقه در اقتصاد کشور به شمار میآید. نقش مجلس در اصلاح یا کنترل این وضعیت نامطلوب بسیار تعیین کننده و حائز اهمیت است.
7- مجلس دهم، نسبت به مقوله فرهنگ و مباحث فرهنگی از هم اکنون به دنبال کارنامهای قابل قبول و برجسته باشد. متاسفانه حوزه فرهنگ و نهادهای متولی موضوعات فرهنگی در کشورمان حال و روز خوبی ندارند و با مشکلات و موانع پیچیده و بسیاری دست و پنجه نرم می کنند. مشکلاتی اعم از بودجه و محدودیتهای مالی، موازیکاری، ناکارآمدی، بیبرنامگی و فقدان سیاستهای یکپارچه فرهنگی موجب آشفتگی و بیثمری فعالیت نهادها و دستگاههای فرهنگی شدهاند و اثربخشی و فراگیری اقدامات و برنامههای فرهنگی و دینی را که منطبق با سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی هستند، به حد اقل میرسانند. مجلسیان دوره دهم بایستی بیش از هر مقطع دیگری نسبت به مظلومیت زدایی از ساحت فرهنگ عمومی کشور، دغدغه خاطر داشته باشند.
آنچه برشمرده شد در زمره راهبردیترین نیازها و الزامات کلان کشور است که باید منتخبان ملت در خانه ملت با احساس تکلیف و دغدغه ذهنی، از لحظه به لحظه دوران نمایندگی خود استفاده نموده و تلاش عمومی همه قوا را در حل و فصل این مشکلات راهبردی، مدیریت کنند.
محمد مهدی انصاری
انتهای پیام/ز
95/03/05 :: 04:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]