تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834818046




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهید آیت و رمز حضور آگاهانه و مقتدرانه در صحنه انقلاب اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پاسداشت یاد زبان گویای انقلاب؛
شهید آیت و رمز حضور آگاهانه و مقتدرانه در صحنه انقلاب اسلامی

شهید حسن آیت


شناسهٔ خبر: 3731685 - پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۴
فرهنگ > انقلاب و دفاع مقدس

.jwplayer{ display: inline-block; } تاریخ انقلاب اسلامی ایران، نام‌ها و نشانه‌های فراوانی در خود دارد؛ اما برخی از نام‌ها هستند که کمتر درباره آنها سخن گفته می‌شود؛ یکی از این نامها، شهید سید حسن آیت است. خبرگزاری مهر – گروه فرهنگ: چهاردهم مرداد ماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی، سالروز شهادت مظلومانه یکی از پایدارترین یاران امام و انقلاب است: سالروز شهادت شهید سید حسن آیت که در هنگام شهادت تنها ۴۳ بهار از زندگی را پشت سرگذاشته بود. او متولد سال ۱۳۱۷ است و از همان نوجوانی کنجکاو بود که بداند در جامعه چه می‌گذرد؛ این بود که با دسترنج خود که ماحصل کار کشاورزی بود، روزنامه می خرید و حتی بریده هایی از آن تهیه می کرد. دوران تحصیل او در حوزه علمیه، دوران تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های مختلف و دوران حضور در مبارزات انقلابی در زمان آیت‌الله کاشانی، همه و همه سرشار از نکات فراوانی است؛ اما به نظر می‌رسد که آشنایی وی با امام و حضور در بطن مبارزات نهضت انقلابی امام، بیشترین سهم را در کشف استعدادهای او به عنوان یک چهره شاخص انقلابی دارد. او یکی از نخستین کسانی است که با سخنرانی‌ها و افشاگری‌های خود در کلاس‌های درس حوزه و دانشگاه و در مساجد و تکایا، به مبارزه علنی با رژیم پهلوی پرداخت و از همان زمان مورد تعقیب و گریز، دستگیری و بازجویی های متعدد واقع شد. و اما پس از انقلاب، حضور همیشگی او در صحنه با فعالیت در حزب جمهوری اسلامی، مجلس خبرگان قانون اساسی و کاندیداتوری برای نخستین انتخابات ریاست جمهوری ادامه یافت و البته حمایت قاطع، صریح و بی‌دامنه او از اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه، یکی از نقاط عطف زندگی انقلابی این مجاهد نستوه را رقم زده است. پس از آن بود که او با رای مردم، به عنوان نماینده آنان در مجلس شورای اسلامی برگزیده شد. باید گفت نقش آیت در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی هم به دلیل صاحب‌نظری او در بسیاری از زمینه ها و داشتن اطلاعات وسیع حوزوی و دانشگاهی بسیار برجسته و درخشان بود و او در این مقطع هم حضوری فعال در صحنه انقلاب داشت و به افشاگری‌های خود ادامه می داد.

او را باید یکی از شخصیت‌های چند بُعدی تاریخ انقلاب اسلامی ایران دانست که تحصیلاتش در معارف اسلامی و علوم حوزوی، حقوق، علوم اجتماعی، ادبیات، جامعه شناسی و روزنامه‌نگاری، در کنار تسلطش به زبان‌های زنده دنیا و روشن بینی دقیق، وی را به فردی ذو وجوه و دارای توانمندی های متنوع تبدیل ساخته بود. همچنین جسارت و استحکام عقیده باعث می‌شد تا وقتی به حقیقتی دست می‌یافت، بدون هیچگونه ترس و واهمه یا ملاحظه‌ای، آن را به مردم در میان می‌گذاشت و هیچگاه حقیقت را فدای مصلحت نکرد. ویژگی بسیار مهم دیگر شهید آیت، برخاستن او از ستمدیدگان و محرومان جامعه بود که به همین دلیل، حرف آنان را می‌فهمید و درد آنان را حس می‌کرد و البته تلاش کرد که تا لحظات آخر زندگی هم با آنان همراه باشد. باید گفت آیت یکی از اصولی‌ترین افراد انقلاب اسلامی بود؛ با هیچکس شوخی نداشت؛ هیچگاه حرف‌های زننده و زشت حتی درباره بدترین دشمنان و مخالفانش بکار نمی‌برد؛ همواره با مسائل، با دیده منطقی برخورد می‌کرد و در انتقادها و برخوردها از حدود اخلاق اسلامی خارج نمی‌شد. او را باید فردی مکتبی دانست که به اسلام عشق می‌ورزید و به حضور بین‌المللی اسلام می اندیشید. سرانجام این مجاهد انقلاب اسلامی و یار واقعی امام و رهبری در صبح چنین روزی، یعنی در چهاردهمین روز از مرداد ماه ۱۳۶۰ و در حین خروج از منزل برای عزیمت به مجلس شورای اسلامی، هدف رگبار منافقین و ضد انقلاب قرار گرفت و خون پاک و مطهرش بر زمین ریخت تا انقلاب اسلامی تنها چند روز پس از هفتم تیر ماه ۱۳۶۰، یکی دیگر از یاران صدیق خود را از دست داده باشد. این چنین بود که ضد انقلاب، بیش از پنجاه گلوله به سوی زبان گویای انقلاب شلیک کردند تا احتمال عدم موفقیت ترور او به صفر برسد. سید حسن آیت به شهادت رسید و امروز سی و پنجمین سالگرد شهادت اوست؛ اما در عین بقای اسناد، نوشته ها و بیانات راهگشا و هشدارگونه او، گویایی زبان او نیز در افراد دیگری ظهور و بروز کرد تا انقلاب شکوهمند اسلامی ما با رهبری مقتدرانه امام در آن روز و رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری در این روزگار، به حیات پر برکت خود ادامه دهد و الگویی برای همه انقلابیون در سراسر جهان بماند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن