واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خشکسالی جان 500 هزار هکتار از زمین های کشاورزی را گرفت
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس گفت: به دلیل خشکسالی های سالهای گذشته 500 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی کشور از عرصه کشت خارج شده است.
به گزارش ایرنا خلیل آقایی روز سه شنبه در جمع مسئولان و فعالان بخش کشاورزی گناباد افزود: معضل خشکسالی یک پدیده غیرقابل پیش بینی است و مقابله با آن نیازمند برنامه ریزی صحیح و اصولی می باشد.
وی اجرای طرحهای آبیاری نوین و تحت فشار را از راهکارهای مهم مقابله با معضل خشکسالی و کمبود منابع آب ذکر کرد.
وی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی به فعالان طرحهای آبیاری مدرن و تحت فشار تا 85درصد تسهیلات پرداخت می کند.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس مصوبه دولت 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای آبیاری تحت فشار به متقاضیان در کشور پرداخت می شود.
وی افزود: بر خلاف سالهای گذشته که محدودیتهایی در پرداخت تسهیلات خرید ماشین آلات کشاورزی وجود داشت امسال این وزارتخانه بدون محدودیت تا 80 درصد از قیمت این ماشین آلات تسهیلات پرداخت می کند.
وی اظهار کرد: در ابتدای دولت تدبیر و امید فقط 50 هزار تن کود برای مصرف بخش دام و طیور در کشور وجود داشت ولی با حمایتهای دولت به رغم خسارتهای بسیار خشکسالی هم اکنون هیچ گونه محدودیتی در تامین کود در کشور وجود ندارد.
آقایی گفت: همچنین برای حمایت از بخش کشاورزی مجوز میزان صادرات این بخش برداشته شده و صادر کنندگان می توانند به هر میزان لازم کالاها و دام خود را بعد از کسب تاییدهای لازم صادر کنند.
وی افزود: واردات کالاهای بخش کشاورزی به جز چهار میوه گرمسیری ممنوع است و تاجران در صورت صادرات برخی میوه ها می توانند معادل آن میوه های گرمسیری مانند موز وارد کنند.
وی اظهار کرد: 9 هزار و 500 تن گندم از کشاورزان کشور خریداری شده که از مجموع 120 هزار میلیارد ریال آن 60 هزار میلیارد ریال توسط دولت پرداخت شده و بقیه نیز در آینده نزدیک پرداخت می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: خشکسالی و کمبود منابع آب به بخش دام و طیور خسارتهای بسیار وارد کرده و دولت سعی می کند با تکمیل زیرساختها و اختصاص اعتبار لازم از فعالان این بخش حمایت کند.
حسن رکنی افزود: خرید تضمینی شیر مانند دیگر محصولات بخش کشاورزی با همکاری سازمان تعاون روستایی از دیگر اقدامات برای حمایت از دامداران است.
وی خواستار افزایش مشارکت بخش خصوصی برای مقابله با شیوع بیماری تب برفکی در کشور شد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: به دلیل استمرار معضل خشکسالی این شهرستانها در شرایط بسیار بحرانی قرار گرفتند و لزوم حمایت مسئولان ذیربط و دولت برای کاهش تبعات این معضل و حفظ اشتغال موجود ضروری است.
حمید بنایی افزود: کانونهای روان تحت تاثیر خشکسالی از گناباد فراتر رفته و به تربت حیدریه رسیده است و اگر برنامه ریزی اصولی برای مدیریت و جلوگیری از تبعات آن صورت نگیرد در آینده نزدیک مشهد هم از تبعات آن در امان نخواهد ماند.
قائم مقام و معاونان وزیر جهاد کشاورزی روز سه شنبه برای بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی به شهرستان گناباد سفر کرده و در جریان تنگناهای این بخش قرار گرفتند.
از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون بر اثر خشکسالی حدود 124 میلیارد ریال به بخش های باغی، زراعی و دامی شهرستان گناباد خسارت وارد شده که 60 درصد این خسارت مربوط به باغ ها و مزارع و بقیه مربوط به بخش دامی این شهرستان می باشد.
همچنین به دلیل استمرار خشکسالی سطح زیر کشت گندم در این شهرستان از 810 هکتار در سال زراعی گذشته به 640 هکتار در سال جاری کاهش یافته و سطح کشت جو نیز از 2هزار و 800 هکتار به 2 هزار هکتار رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - 02 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]