تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837197762
تمایل به خریدن برندها از کجا میآید؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «مارکپوشی» تب تندی است که این روزها به پیشانی سبک زندگی خیلیها نشسته و دیگر خیلی فرق میکند که این مارک مربوط به لباس باشد یا وسیله دیگر؛ مهم فقط این است که کالای مورد نظر مُهر یکی از شرکتهای تولیدکنندهای را به پیشانی داشته باشد که به اصطلاح امروز «برند» محسوب میشوند.
به گزارش تراز ، اگر در روزگاری مارکپوشی مختص به افکار جوانانه و خامی آنها تلقی میشد، امروز گویا این موضوع تعمیم بیشتری یافته و مرزهای مختلف شیوه زندگی آدمها را درنوردیده است. این تب آنقدر داغ شده که حتی دیگر برای خیلیها مهم است که مثلا کاغذ دیواری منزلشان محصول فلان شرکت معتبر باشد یا اجاق گاز آشپزخانه صرفنظر از کارآیی نامی بزرگ بر تنش حک شده و از خانواده یکی از غولهای صنعت لوازم خانگی باشد.
این روزها خیلیها حاضرند برای خرید جنس و وسیلهای که نام ترکیه، انگلیس یا کشور صاحبنام در زمینه تولید آن وسیله را با خود به یدک میکشد، چند برابر قیمت همان وسیله و کارایی با نامی غیرآشناتر هزینه کنند.
برای آگاهی از میزان درجه این تب نشسته بر پیشانی جامعه نیاز به مرور آمار و ارقام پیچیده مربوط به واردات لوازم (قاچاق یا غیرقاچاق) نیست فقط کافی است در یک روز عادی و در چند نقطه از شهر به مراکز تجاری غولپیکری سر بزنید که فروشگاهها یا بهاصطلاح خودشان نمایندگی این نامهای بزرگ تجاری را در خود جا دادهاند.
دیگر خرید از شرکتی که ارزانترین و بیکیفیتترین محصولش هزینه زیادی را طلب میکند مختص به قشر خاص و مرفهی نیست که مهم نبودن هزینهها حتی از ظاهرشان هم مشخص باشد. شما در این فروشگاهها و نمایندگیها با انبوه آدمهایی روبهرو میشوید که فقط برایشان آن «مارک» مهم است و حالا اینکه برای خرید آن متحمل چه حجم از فشار مالی میشوند یا مجبورند برای تهیهاش دور چند نیاز اساسی دیگر خود خط قرمز بکشند، دیگر اهمیت چندانی ندارد.
مارکگرایی مفهومی است که از اواسط دهه ١٩٨٠ مطرح شد. نتیجه این امر این بود که بسیاری از شرکتها علاوه بر تمرکز خود بر چگونگی تولید محصولات به این موضوع توجه کنند که به ایجاد یک تصویر از نام تجاری شرکت خود در ذهن مردم بپردازند.
این شرکتها با انتقال عملیاتهای تولیدی خود به کشورهایی برخوردار از نیروی کار و سایر هزینههای تولیدی ارزانتر، پول لازم برای ارسال پیامهایی قدرتمند از نام تجاری خود را آزاد کردند و به این ترتیب مارکگرایی به شکلگیری برخی از قدرتمندترین و ثروتمندترین شرکتهای چندملیتی در تمام زمانها منجر شد.
اواخر دهه ٧٠، مرحله جدیدی از سبک زندگی برای مردم ایران بود. پوششها دچار دگرگونی و کمکم مدهای جدید دنیا جایگزین پوشش متداول جامعه ایرانی شد و دامنه این تغییر و تحولات همزمان با پوشش به سایر جنبههای زندگی افراد هم کشیده شد.
در نیمه نخست دهه ٨٠ بود که عدهای شم اقتصادیشان را به کار انداختند و وقتی بازار ایران را برای ورود اجناس خوشنام خارجی مستعد دیدند، اقدام به ورود آنها به کشور از طرق مختلف کردند.
البته باز هم عدهای در کشور اقدام به کپیبرداری و طرحهایی همچون عکس خوانندگان غربی، کلماتی به زبان لاتین و... را روی لوازم مختلف حک و به بازار عرضه کردند. البته اینکه فرد بخواهد از یکی از محصولات یا لوازمی استفاده کند که در دنیا بسیار خوشنام است و به اصطلاح «برند» محسوب میشود، اشکالی ندارد و به سبک زندگی شخصی هر فردی مربوط میشود اما شاید آسیب این رویه از آنجا آغاز شود که فرد برای تهیه کالایی که نام معتبر داشته باشد، صرفنظر از کارایی، به زحمت افتاده و خود را ملزم بداند که حتما و به هر طریقی که شده آن را تهیه و حتما از آن مارک استفاده کند.
سعید خراطها، آسیبشناس «مارکپوشی» را یک آسیب نمیداند. آن را محصول آسیب اجتماعی بزرگی به اسم «فاصله طبقاتی» میداند و به «شهروند» میگوید: «فاصله طبقاتی یک مفهوم جامعهشناختی است که احساس وجود فاصله بین لایههای مختلف جامعه را بیان میکند و این به مفهوم آن است که فرد حس میکند از طبقهای از جامعه جداست.
این فاصله از محل سکونت، خودرو، پوشش، شیوه تغذیه و تفریحات آشکار میشود و در نتیجه طبقات پایین جامعه برای اینکه این فاصله خیلی اذیتشان نکند و فرد طبقه بالاتری را قبول کنند که در جامعه و با آنها زندگی میکند، مجبور است که با المانهای حداقلی این مسأله را هضم کند و آن هم روی آوردن به «مارک»هاست. این مسأله (مارکپوشی) آسیب اجتماعی نیست اما زاده آسیبهای اجتماعی است که مهمترینش همان فاصله مالی و طبقاتی افراد جامعه است. این موضوع واکنش طبیعی یک جامعه سالم است برای اینکه هیچ دلیل ندارد در کشوری که همه در منابع آن شریک هستند، یکی سوار بر پورشه باشد و دیگری گرفتار تهیه نان شب. احساس فقر و سعی در جبرانش یک موضوع طبیعی است اما عوامل آن نه. نزاع طبقاتی و کشمکش محصول همین شرایط است.»
کتونی را چندباری در دستانش میچرخاند و خوب نگاه میکند. فروشنده سایز پایش را میپرسد و بعد از چند دقیقه مقابل آینه یکی از نمایندگیهای معروف لوازم ورزشی ایستاده و خودش را با غرور تمام نگاه میکند. کارت بانکیاش را به فروشنده میدهد، رمز را میگوید و تمام. به همین راحتی و در عرض چند دقیقه برای خرید کتونی مارک محبوبش کل پولی را که در تابستان کار و پسانداز کرده بود، میدهد.
توحید ٢٣ ساله است و یک تابستان کار کرده تا بتواند آخرین مدل کتونی مارک محبوبش را بخرد: «اصلا میپوشیش میفهمی چه چیزیه. پامرو داغون کرده بودن این آشغالای تو بازار. دیگه حالا تو زندگی یه کتونی خوب هم نداشته باشیم باید سرمون رو بذاریم بمیربم دیگه.»
آرام خیابان را قدم میزنند و پشت ویترین هر مغازه چندلحظهای صبر و به ویترین نگاه میکنند. بعد یکی از آنها نظری میدهد و دیگری تأیید یا مخالفت میکند. بعد از ٣سال نامزد بودن تازه این تابستان میروند برای آغاز زندگی مشترکشان: «دیگه کلافه شده بودیم جفتمون. سخته نامزدی طولانی بشه اما چاره دیگهای هم نبود. باید صبر میکردیم خونهمونرو تحویل بگیریم.»
محمود کارمند یکی از شرکتهای قطعهسازی است و سهیلا مربی مهد کودک. بعد از عقد با کمک خانوادههایشان یک واحدآپارتمان در اطراف تهران خریدهاند و این قسط آخر که تمام شود آینه و قرآن میبرند خانه خودشان. محمود میگوید: «دیگه این ماه تموم میشه قسطهامون و آخر تابستون هم عروسیمونه. واقعا شرمندش شدم. همه خواهرهاش خونههاشون جاهای خیلی خوبیه اما من بیشتر از این نتونستم. عوضش بهش قول دادم خونهزندگیمون از همهشون سر باشه و الانم اومدیم دنبال کاغذ دیواری.» اینها را میگوید و نام چند مارک آلمانی کاغذ دیواری را به زبان میآورد که سهیلا با خنده میگوید خب من هم جهازم رو «برند» آوردم.
سه نفرند، روی یکی از نیمکتهای پارکی حوالی انقلاب نشستهاند. هرازگاهی یکی چیزی میگوید و بعد صدای قهقهه دونفر دیگر بالا میرود. ظاهرشان با چند دختر و پسر دیگر فرق میکند و به قول خودشان: «فیکپوش نیستن».
محمد مهندسی متالوژی میخواند و با پرایدش در یکی از آژانسهای امیرآباد کار میکند. چشمانش آبی تیلهای است، دور موهایش را سفید کرده و بالای آنها را که بلندتر است با کش بسته. رفقایش به او میگویند «ممد اوکراینی».
میگوید تا حالا کسی لباس فیک تن او ندیده: «یا نمیخرم یا جمع میکنم درستدرمونشرو میخرم. آدم نپوشه بهتره تا فیک و تقلبی تنش کنه. مشکل مالی خاصی هم ندارم. کار میکنم که واس خودم خرج کنم دیگه. کل تیپ تنم الان مال خودمه و همه مارک.» رفقایش میخندند و بعد خودش هم با خنده ادامه میدهد: «البته جز همین شلواری که پامه.» چون این ماه کمتر سر کار رفته و مجبور شده که پول جین برندش را از یکی از رفاقیش قرض بگیرد.
حال سوال اینجاست که اگر فرد قادر به تأمین حداقلهایی که به گمانش او را همرنگ جامعه میکند نباشد چه اتفاقی میافتد و آیا این موضوع تبعات روحی یا اجتماعی برای او به همراه دارد؟
سعید خراطها به «شهروند» میگوید: «قطعا فرد طبقه متوسط یا کسی که حتی متعلق به طبقه پایینی از جامعه است، استطاعت آن را ندارد که در بهترین نقاط شهر خانه بخرد، خودرو مدل بالای خارجی سوار شود یا اینکه به فلان رستوران برود بنابراین مجبور است که مثلا با خرید یک کتونی از مارک معروف این خلأها را جبران کند.
فرد چیز خاصی در زندگی ندارد که ارزش مادی بالایی داشته باشد اما موبایل گرانقیمت مثلا از مارکی معروف میخرد یا یک لباس از برندی معروف به تن میکند تا به نوعی او هم خودنمایی کرده باشد و نشان دهد که خیلی هم از این قافله عقب نیست. مثلا او این لباسها را میخرد و در پارک محله خودشان به همسایهها فخر میفروشد و دقیقا مانند بازتابی از دیدن یکی همسنوسال خودش سوار بر خودرویی گرانقیمت در خیابان است درحالیکه او استطاعت مالی برای خرید خیلی از آن کمتر خودرو را هم ندارد.
حالا اگر فرد نتواند همین حداقلها را هم برای خودش مهیا کند، فاصله اجتماعی را طبقاتی بیشتر و زشتتر از هر زمان دیگری برایش خودنمایی میکند و این بسیار خطرناک است. این آسیبشناس معتقد است که عدم اغنای چنین موضوعی در فرد خصوصا جوانان آنها را یاغیتر میکند و احساس حقارت را در آنها به وجود میآورد: «این موضوع خطرناک است چون تبعاتی مانند سرخوردگی و عدم اعتمادبهنفس به همراه دارد و فرد را یاغی میکند.
وقتی دانشجویی میبیند همه همکلاسیهایش مثلا با خودرو مدل بالا به دانشگاه میآیند و او حتی نمیتواند یک کتونی گرانقیمت مارکدار بخرد، ناخودآگاه خشمگین میشود و در او احساس نفرت از سایر طبقههای اجتماعی به وجود میآید. شاید اصل این «برند»پوشی فردی که استطاعت مالی آن را ندارد خودش آسیب نباشد اما عواملی که آن را در فرد به وجود آورده یا تبعاتی که این موضوع به همراه دارد، بسیار خطرناک است و اصلا ساده نیست. فردی که احساس حقارت میکند و برای جبرانش به هر دری میزند، زنگ خطر برای جامعه و مدیریت آن است نه افراد.»
منبع: شهروند
زمانبندی انتشار: 12 مرداد 1395 - 09:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
ورشکستگی به سراغ اقتصاد انگلیس میآید
اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته ورشکستگی به سراغ اقتصاد انگلیس میآید شناسهٔ خبر 3712068 - چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸ ۳۵ اقتصاد > اقتصاد جهان jwplayer display inline-block; مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دعدم تمایل دورتموند برای ادامه همکاری با بلاژیکوفسکی
عدم تمایل دورتموند برای ادامه همکاری با بلاژیکوفسکی به نظر میرسد دورتموند هیچ تمایلی به ادامه همکاری با ستاره لهستانی خود ندارد به گزارش ورزش سه عملکرد خوب ژاکوب بلاژیکوفسکی در جام اخیر ملتهای اروپا با پیراهن تیم ملی لهستان نشان از امیدواری برای بهبود وضعیت این بازیکن در تیسرانجام بلیت پروازهای لغو شده ترکیه به کجا می انجامد؟
سرانجام بلیت پروازهای لغو شده ترکیه به کجا می انجامد چنانچه ایرلاین های مربوطه و آژانس های هواپیمایی به مسئولیت خود در قبال مسافرین عمل نکنند به طور قطع مکانیزم دفاع از مسافرین در سازمان هواپیمایی کشوری وجود دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان پس از کودتای نظامیخطرناکترین شهر جهان برای زنان کجاست؟
در گزارشی تکان دهنده آمده است که حدود 2000 زن در ایالتی در مکزیک در معرض ربایش و تجاوز و سپس قتل به شکلی سازمان یافته قرارگرفتند به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس در گزارشی آورده است که تعداد زنانی که در یک سال در ایالت گرِ رو به آنها تجاوافشارزاده: شهباززاده ماندنی شد/ مهاجم استقلال: دیگر تمایلی به ماندن ندارم!
افشارزاده شهباززاده ماندنی شد مهاجم استقلال دیگر تمایلی به ماندن ندارم مدیرعامل باشگاه استقلال با وجود درخواست ۲۴ ساعته شهباززاده برای اعلام تصمیمش به هواداران اطمینان خاطر داد که این بازیکن در استقلال خواهد ماند به گزارش آخرین نیوز بهرام افشارزاده درباره جلسه امروز خودامروز کارت هوشمند به چه کار میآید؟
احمد توکلی در نامه سرگشاده ای به جهانگیری درباره حذف سامانه کارت سوخت هوشمند هشدار داد متن این نامه به شرح ذیل است بسم الله الرحمن الرحیمبرادر ارجمند جناب آقای جهانگیری معاون اول محترم رئیس جمهور &nbsمسعود فراستی به شبکه نوجوان میآید
مسعود فراستی به شبکه نوجوان میآید برنامه یک حبه نقد به تهیه کنندگی سید احمدرضا دانش به نقد آثار سینمایی ایرانی خارجی و انیمیشن توسط نوجوانان می پردازد سید احمدرضا دانش تهیهکننده برنامه جدید یه حبه نقد در خصوص جزئیات این برنامه در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیونمساله دکل نفتی گمشده به کجا رسید؟
نایب رئیس کمیسیون انرژی از پیگیریها و ورود قوه قضاییه به مساله دکل نفتی گمشده خبر داد و گفت با توجه به ورود قوه قضاییه نیازی به پیگیری مجلس نیست حسین امیری خامکانی در گفت و گو با ایسنا در خصوص آخرین پیگیریها از دکل نفتی گمشده اظهار کرد با توجه به مباحث مربوط به بابک زنجانی وفتوای داعش برای زیر گرفتن «دشمنان» از کجا آمد؟
یک تحلیلگر غربی در گفتگو با شبکۀ سی ان ان توضیح داد که دستور استفادۀ عناصر داعش از وسایل نقلیه برای عملیات تروریستی از کجا نشأت می گیرد به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادیدو«پیتر برگن»تحلیلگر امور امنیت ملی به شبکه سی ان ان آمریکا گفت «نوع زیر گرفتن مرپرویز پرستویی: نیستش، نمیدونم کجاست، ولی میدونم ندارمش + عکس و فیلم
پرویز پرستویی در اینستاگرامش یکی از دکلمه هایش را به خسرو شکیبایی تقدیم کرد دانلود به گزارش جام جم سیما پرستویی نوشت نیستش لینک را کپی کنید دوشنبه 28 تیر 1395 ساعت 09 47-
گوناگون
پربازدیدترینها