واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خونبازي داعش و طالبان در افغانستان
يك هفته پس از حمله خونين داعش به جمع تظاهركنندگان جنبش روشنايي، دولت افغانستان روز دوشنبه اعلام كرد كه طالبان به مجتمع مسكوني اتباع خارجي در نزديكي پايگاه هوايي بگرام حمله كرده...
يك هفته پس از حمله خونين داعش به جمع تظاهركنندگان جنبش روشنايي، دولت افغانستان روز دوشنبه اعلام كرد كه طالبان به مجتمع مسكوني اتباع خارجي در نزديكي پايگاه هوايي بگرام حمله كرده كه البته اين حمله با كشته شدن تمامي مهاجمان پايان يافت. طالبان مدعي شده در اين حمله 100 نيروي امريكايي كشته شدند كه دولت افغانستان اين ادعا را تأييد نكرده است. به نظر ميرسد داعش و طالبان براي نمايش قدرت در افغانستان حملات انتحاري را تشديد كردهاند. همچنين موج تازهاي از درگيريها بين طالبان و داعش در ولايت غور افغانستان آغاز شده است.
به گزارش «جوان»، پايتخت افغانستان دومين حمله تروريستي در 10 روز گذشته را تجربه كرد. بامداد دوشنبه حمله انتحاري شديد مجتمع مسكوني «نورث گيت» كه محل سكونت اتباع خارجي در شرق كابل است را ويران كرد. صديق صديقي، سخنگوي وزارت كشور افغانستان به بيبيسي گفت كه سه مهاجم انتحاري در اين حمله مشاركت داشتهاند. به گفته وي پيش از حمله اين مهاجمان، يك خودروي مملو از مواد منفجره در كنار ديوار اين شركت منفجر شد. هنوز مشخص نشده كه اين خودرو را يك مهاجم انتحاري منفجر كرده يا به وسيله كنترل از دور منفجر شده است، اما اين خودرو در كنار ديوار اين شركت «پارك» شده بود. ساكنان كابل در شبكههاي اجتماعي گفتند صداي انفجار به قدري شديد بود كه در اكثر نقاط شهر شنيده شد. طالبان مسئوليت اين حمله را برعهده گرفت. به گزارش رويترز، ذبيحالله مجاهد، سخنگوي طالبان مدعي شده است كه در اين حمله نزديك به «100 متجاوز امريكايي» كشته شدهاند. طالبان ميگويد انفجار مهيب راه را براي ورود شبهنظاميان اين گروه به ساختمان هموار كرده و آنها با سلاحهاي سبك و موشكاندازهاي ضدزره خود وارد هتل شدهاند. هيچ يك از اين ادعاها از سوي مسئولان افغان يا منابع مستقل تأييد نشده است.
نمايش قدرت
حمله تروريستي طالبان 9 روز پس از حمله خونين داعش به تجمع جنبش روشنايي انجام شد كه يك انتحاري داعش با منفجر كردن خود در بين شيعيان هزاره، 80 تن را كشت و بيش از 200 تن ديگر را زخمي كرد. طالبان و داعش براي نمايش قدرت در افغانستان حملات خود را تشديد كردهاند. طالبان به جاي حمله به مردم محلي اتباع خارجي را مورد هدف قرار ميدهد و در سالهاي اخير بارها كاروان نظاميان ناتو در اين كشور را مورد هدف قرار داده است اما داعش نوك حملات تروريستي خود را عليه مردم افغانستان نشانه گرفته است. ناظران ميگويند حمله طالبان با هدف متحد كردن اعضاي اين گروه انجام شده است. در يكسال گذشته اختلافات در بدنه اصلي طالبان، سبب انشعاب برخي گروهها از آن شده است. همزمان موج تازهاي از درگيريها بين طالبان و داعش در ولايت غور افغانستان آغاز شده است. يك فرمانده پليس در ولايت غور به شبكه «آر تي آ» گفت: «در اين درگيريها تعدادي از دو طرف كشته و زخمي شدند.» در ماههاي اخير درگيريهاي خونيني بين دو گروه در استان ننگرهار رخ داده است كه دهها تن از طالبان و داعش كشته شدند.
امريكا: تهديد داعش جدي نيست
در شرايطي كه تهديدات گروه تروريستي داعش در افغانستان روز به روز بيشتر ميشود و كشورهاي منطقه از جمله روسيه نگراني خود را نسبت به اين مسئله نشان دادهاند اما رهبران نظامي امريكا ميگويند كه تهديد داعش در افغانستان زياد جدي نيست. به گزارش پايگاه «هيل»، ژنرال جان نيكلسون، فرمانده نيروهاي امريكايي در افغانستان روز دوشنبه گفت كه هرچند در حمله خونين داعش در كابل دهها تن كشته و زخمي شدند اما به اين معني نيست كه اين گروه قدرتمندتر از قبل است. اين درحالي است كه اين گروه تروريستي، روز دوشنبه در بيانيهاي روسيه را به حملات تروريستي تهديد كرد. اخيراً برخي منابع غيررسمي اخباري منتشر كردهاند كه روسيه و ايران براي مقابله با تروريستهاي داعش در افغانستان با فرماندهان طالبان مذاكره داشتهاند. به گزارش خامه پرس انگليسي، نيكلسون با بيان اينكه ارتباطي بين تروريستهاي داعش در كل منطقه وجود دارد، تأكيد كرد: «تروريستهاي داعش سوريه و عراق در تلاش هستند ديدگاههاي تكفيري خود را به افغانستان بكشانند.» نيكلسون در ادامه سخنان خود گفت: «70 درصد تروريستهاي داعش در افغانستان با نام ولايت «خراسان» از اعضاي حزب تحريك پاكستان هستند كه از منطقه قبيلهاي اوراكزاي آمدهاند و تحت رهبري آن قرار دارند.» اظهارات ژنرال امريكايي درحالي است كه با اعلام موجوديت داعش در افغانستان، برخي كارشناسان بر اين باورند پاكستان به اين نتيجه رسيده است كه تاريخ مصرف طالبان در افغانستان تمام شده و براي اينكه بتواند منافع خود در افغانستان را تأمين كند سعي دارد داعش را جايگزين طالبان كند. عطاءالله خوگياني سخنگوي فرمانداري ننگرهار هم روز يكشنبه در اين رابطه گفت كه اسناد به دست آمده از افراد كشته شده و آنهايي كه در عمليات ننگرهار دستگير شدهاند، نشان ميدهد آنها اصالتاً از منطقه اوراكزاي پاكستان هستند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]