واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در دره شهر ایلام صورت گرفت؛
توسعه کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی/اجرای طرح نشاء گلخانهای
شناسهٔ خبر: 3728504 - دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
استانها > ایلام
.jwplayer{ display: inline-block; } ایلام-شهرستان دره شهر از قطب های اصلی تولید محصولات کشاورزی در استان ایلام این روزها به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی در حال اجرای نشاء گلخانهای برای افرایش تولید است. خبرگزاری مهر-گروه استان ها: شهرستان دره شهر در ۱۳۰ کیلومتری جنوب ایلام قرار گرفته است که به دلیل آب و هوای مناسب آن یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در استان محسوب می شود. آب و هوای مناسب این شهرستان از یک سو و قرار گرفتن دو رودخانه سیکان و سیمره در آن از سوی دیگر سبب شده اراضی کشاورزی این شهرستان از حاصلخیزی بالایی جهت کشت انواع محصولات کشاورزی برخوردار باشند. یکی از مشکلات کشاورزی این شهرستان تاکنون استفاده از روش های سنتی کشت بود که هزینه بالا ، صرف وقت فراوان، کاهش محصولات کشاورزی و ... را به دنبال داشته است. طی ماه های اخیر خبرهایی مبنی بر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از نشاء گلخانه ای از سوی مسئولان جهاد کشاورزی شهرستان دره شهر داده شده که بی تردید در افزایش محصولات کشاورزی این شهرستان تاثیرگذار خواهد بود. برداشت محصول با اجرای طرح استفاده از نشاء گلخانه ای یکی از کشاورزان دره شهری در این باره به خبرنگار مهر می گوید: امسال به پیشنهاد کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به کشت محصول گوجه و بادمجان به روش نشاء گلخانه ای کردم که باعث کاهش بیش از ۷۰ درصدی هزینه و افزایش برداشت محصول شد. فرید بدری ادامه می دهد: علاوه بر استفاده از نشاء گلخانه ای ، استفاد از روش های نوین آبیاری از جمله آبیاری نوار تیپ نیز به کاهش میزان آب مصرفی در آبیاری محصولات کشاورزی کمک می کند.
وی می افزاید: بدون شک اجرای این طرح در سطح شهرستان می تواند بسیار مثمر واقع شود و این شهرستان را بیش از پیش به یکی از قطب های اصلی تولید محصولات کشاورزی استان تبدیل کند. بدری اضافه می کند: برای ترغیب دیگر کشاورزان دره شهری به کشت محصول با استفاده از نشاء گلخانه ای نیاز است اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد تا شاهد افزایش استفاده از این طرح در سطح شهرستان و دیگر مناطق استان باشیم. مزایای اجرای طرح استفاه از نشاء گلخانه ای یک کارشناس کشاورزی نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: تولید نشاء مزایای زیادی دارد به طوری که در اکثر کشورهای جهان که از کشاورزی قوی برخوردار هستند، کشاورزان از روش های سنتی کشاورزی استفاده نمی کنند و نشاء مورد نظر خود را از مراکز تولید نشاء تهیه می کنند. سبحان مجیدی ادامه می دهد: کاهش مصرف آب، استفاده حداکثری از زمینه های کشاورزی، افزایش محصول، صرفه جویی در مصرف بذر و مواردی از این قبیل را می توان از مزیت های استفاده از طرح نشاء گلخانه های دانست. وی اظهار می کند: بدون شک اجرای طرح نشاء گلخانه ای در اراضی شهرستان دره شهر می تواند افزایش محصول، اشتغال زایی و افزایش درآمد را برای کشاورزان این شهرستان به دنبال داشته باشد. مجیدی می افزاید: طرح کشت محصول با استفاده از نشاءگلخانه ای از کارهای مهم جهاد کشاورزی شهرستان برای تغییر الگوی کشت سنتی به مدرن است که امید است شاهد اجرای این طرح در سایر نقاط استان نیز باشیم. تحقق اقتصاد مقاومتی با اجرای طرح مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دره شهر در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: طرح کشت محصول با استفاده از نشاءگلخانه ای در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش تمایل ساکنین این شهرستان به بخش کشاورزی در سطح ۱۰ هکتار از اراضی مستعد شهرستان بصورت آزامایشی اجرایی شده است. طیار فیلی در ادامه به مهمترین مزیت های استفاده از نشاء گلخانه ای برای کشت محصول اشاره می کند و می افزاید: کشت آسان، کنترل علف هرز، حذف کرت بندی، کاهش ۹۰ درصدی هزینه کشت، و افزایش درآمد و نیز حذف استفاده از کود و سم در محصولات از مزایای این طرح است.
فیلی با اشاره به اینکه نشاء مورد نیاز کشاورزان بعد از ۴۵ روز رشد گلخانه ای به کشاورزان تحویل داده می شود، می افزاید: این کار باعث صرفه جویی در زمان و سرعت در تولید و برداشت محصولات کشاورزی می شود. توجه به بخش کشاورزی کاهش بیکاری را به دنبال دارد وی ادامه می دهد: این طرح هم اکنون بر روی محصول گوجه، بادمجان، فلفل دلمه ای و قلمی در حال انجام است که درصورت حمایت مسئولان و گسترش این طرح علاوه بر اشتغالزایی کشت تک محصولی را در شهرستان متوقف خواهد کرد. فیلی یادآور شد: برای رفع مشکل آبیاری نیز لوله های نوارتیب بصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار داده شده که باعث جلوگیری ۹۰ درصدی هدر رفتن آب برای آبیاری اراضی کشاورزی در این شهرستان خواهد شد. مدیر جهاد کشاورزی دره شهر در پایان با بیان اینکه توجه به بخش کشاورزی افزایش درآمد و کاهش بیکاری را در پی دارد، می گوید: امید است با اجرای چنین طرح هایی بتوان از ظرفیت های بخش کشاورزی برای رشد و توسعه اقتصادی شهرستان و استان بهره برد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]