واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 10 سند همکاری اقتصادی در سفر ظریف به گینه امضا شد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه کوناکری، آفریقا را سرزمین فرصت ها می داند و با اعلام امضای 10 سند همکاری اقتصادی در سفر اخیر محمد جواد ظریف به این کشور، گفت: کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و گینه کوناکری به زودی تشکیل می شود.
آفتابنیوز : وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در فصل دیگری از فعالیت های دستگاه دیپلماسی، توجه خود را به آفریقا معطوف کرد و در سفری 6 روزه راهی غرب این قاره شد. گینه کوناکری سومین مقصد ظریف در این سفر دوره ای بود.
ظریف در ششم مردادماه وارد کوناکری پایتخت گینه شد. کشوری که با کشورهای مالی ؛ لیبریا؛ سیرالئون؛ سنگال ؛ساحل عاج و گینه بیسائو هم مرز است و رژیم سیاسی آن، جمهوری – لائیک. حدود 95 درصد مردم این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند و بین 5 تا 8 درصد مسیحی و بقیه پیرو سایر مذاهب بومی می باشند.
روابط طولانی بین ایران و این کشور و هم چنین شرایط پس از امضای برجام موقعیت جدیدی برای تقویت و گسترش این روابط ایجاد کرده است به گونه ای که سید حمید رضا وحید کیانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه ، سفر رییس دستگاه دیپلماسی را آغازگر یک حرکت جدی می داند.
به گزارش ایرنا وی معتقد است استقبال کم نظیر، دیدار با رییس جمهوری، رییس مجلس، وزیر امور خارجه و همچنین حضور نخست وزیر و 6 وزیر اقتصادی گینه در نشست اقتصادی دو کشور، نشان دهنده عزم جدی دو طرف در اجرایی شدن همکاری ها است.
سفیر ایران در گینه همچنین با انتقاد از عملکرد برخی رسانه ها در پوشش سفر ظریف و هیات اقتصادی همراه به غرب آفریقا، از رسانه ها می خواهد درباره این قاره سیاه نمایی نکنند و شرایط را برای تقویت همکاری بخش های دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران با دولت ها و بخش های خصوصی آفریقا فراهم سازند.
سید حمید رضا وحید کیانی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به کشور محل ماموریتش و دستاوردهای آن،ظرفیت های همکاری ایران-گینه کوناکری، موانع و راه حل ها و همچنین نقش رسانه ها سخن گفته است که مشروح آن را در زیر می خوانید:
**ارزیابی جنابعالی از سفر وزیر امور خارجه به قاره آفریقا چیست و این که این سفر چه تغییری در نگاه دو طرف ایجاد خواهد کرد؟
++ امروز در شرایط پساتحریم و آزادی نسبی در فضای اطلاع رسانی کشورهای مختلف در ارائه موقعیت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کشورهایی که در قاره فرصت ها قرار دارند خواستار دریافت اطلاعات بیشتری در خصوص فضای اقتصادی و کسب و کار با جمهوری اسلامی ایران هستند.
هم اکنون این فضا و پس از 33 سال رابطه با کشور گینه کوناکری به شکل قابل توجهی گشایش یافت. سفری که با بیش از 70فعال اقتصادی و آن هم نمایندگانی از بزرگترین شرکت های خدمات فناورانه، سدسازی، راه سازی، زیرساخت و ...همراه بود.
در این حرکت جدی جمهوری اسلامی ایران، نه تنها نمایندگان بزرگترین شرکت های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بلکه نمایندگان و مسئولین وزارتخانه های فعال و حتی نهاد محترم ریاست جمهوری، وزیر امور خارجه را در سفر به چهار کشور غرب آفریقا همراهی کردند.
در این سفر نمایندگان بخش های دولتی کشورمان با 14 وزیر گینه ای ملاقات کرده و از سویی نمایندگان بخش های خصوصی جمهوری اسلامی ایران نیز نه تنها با همتایان خود، بلکه با وزرای مربوطه، ملاقات های دوجانبه و چندجانبه ای بعمل آورده اند.
ملاقات و توافقات بخش های دولتی و از سویی بخش های خصوصی با یکدیگر(دولت - دولت و همچنین شرکت ها با دولت) نشان دهنده آن است که این فضای اقتصادی و کسب و کار نه تنها از سوی دولتین حمایت می شود بلکه در این راستا شرکت های خصوصی ایرانی نیز به طرف دولت گینه و بخش خصوصی معرفی می شوند.
طرف گینه ای شاهد حضور مسئولین بخش های اقتصادی دولت و همچنین نمایندگان بزرگترین شرکت های تولیدی، زیرساختی، فناوری، کشاورزی، غذایی، صنایع مبدل ، معدنی و.. از جمهوری اسلامی ایران بوده است و لذا بیشترین استقبال و کم نظیرترین ارتباط را با دکتر ظریف و هیات همراه جهت همکاری های اقتصادی فراهم آورده است.
حضور نخست وزیر و بیش از 6 وزیر اقتصادی دولت گینه در مجمع اقتصادی مشترک شرکت های خصوصی دولت ها و همچنین سخنرانی نخست وزیر گینه و جناب آقای دکتر ظریف، نشانگر عزم جدی جهت اجرایی شدن همکاری ها دارد.
**ظرفیت های همکاری ایران و کشوری که حضرتعالی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را در آن بر عهده دارید چیست و راه های گسترش و تعمیق این ارتباطات چیست؟
++الف: جمهوری گینه با میزان تقریبی 5 متر بارندگی در سال، زمین های حاصلخیز و پهناور، امکان کشت فراسرزمینی برای جمهوری اسلامی ایران را فراهم کرده است. نیروی کار ارزان، آمادگی مسئولین گینه جهت در اختیار گذاردن این زمین ها (که بدلیل عدم داشتن فناوری و اطلاعات کشاورزی هم اکنون بدون استفاده مانده است)در این خصوص نیاز به عزم جدی و تصمیم قاطع مسئولین جهاد کشاورزی در بهره گیری از زمین های مربوطه بعنوان کشت فراسرزمینی دارد.
ب: منابع غنی معدنی این کشور (دومین منابع غنی بوکسیت آلومینیوم جهان، همچنین در رده های نخست معادنی چون الماس، طلا، آهن و ...) قطعا موجب شده که در هیات مربوطه اقتصادی همراه وزیر امور خارجه، شرکت های بزرگ کشورمان نمایندگانی را اعزام نمایند.
رییس جمهوری این کشور نیز تاکید دارد کشوری که دارای منابع غنی زیرزمینی است نباید مردمی فقیر داشته باشد. از سویی طی ماه اخیر، وزیر معدن گینه با هماهنگی سفارت، سفری به تهران داشته و پس از بازدید از دو لابراتوار وزارت معدن، صنعت و تجارت اعلام داشت که قطعا نیاز به همکاری بیشتری با ایران داریم . یکی از لابراتوارهای مربوطه بعنوان سه مرکز بزرگ آزمایشگاهی معادن در دنیا به ثبت رسیده است. این کشور با معادن غنی خود، نیروی کار ارزان، متاسفانه فاقد تخصص، تکنولوژی و .. مربوطه است و قطعا می توان در صدور خدمات فنی و مهندسی و حتی احداث لابراتوارها و آموزش به متخصصین در این خصوص، فعالیت های دوجانبه قابل توجهی بین بخش خصوصی دو کشور و حتی بخش دولتی ایجاد کرد.
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]