تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826342257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منطقه گردشگری اردهای سراب در گرداب/مخالفت بومیان باحضور غیربومیان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی می کند؛
منطقه گردشگری اردهای سراب در گرداب/مخالفت بومیان باحضور غیربومیان

نابسامانی منطقه گردشگری اردهای سراب


شناسهٔ خبر: 3723301 - سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
استانها > آذربایجان شرقی

.jwplayer{ display: inline-block; } سراب - ظرفیت های منطقه گردشگری اردهای سراب در حالی مغفول مانده که با وجود اعلام آمادگی سرمایه گذار برای فعالیت در این زمینه، اهالی بومی خواستار واگذاری این امور به مردم منطقه هستند. خبرگزاری مهر – گروه استان ها – جواد عباس زاده: شهرستان سراب، در مقیاسی کوچکتر، به عنوان جزئی از سرزمین بزرگ و پرجاذبه یِ ایران؛ تاریخ کهنی را در دل خود محفوظ و آثارمتعددی را در پهنه یِ وسیع خود به یادگار نگه داشته است. آثاری که در نوع خود کم نظیر و هر کدام قابلیت تبدیل کردن منطقه به یکی از قطب های گردشگری کشور را داراست. اما بالفعل شدن استعدادها و ظرفیت های منطقه نیازمند سرمایه و سرمایه گذار است، سرمایه گذارانی که در کنار انتفاع از سرمایه خود منبعی برای انتفاع به دیگران در این روزهای گرم و سوزان می شوند که طبیعت و دامنه های بهشت گونه بزقوش بهترین مامن و استراحتگاه برای مردم سراب و مسافرانی است که بار سفر بسته و در مسیر استان های شمالی و سواحل زیبای خزر به استراحتی کوتاه مدت نیازدارند. به همراه تنی چند از اعضای خانواده منطقه گردشگری و کمپینیگ اردها را برای استراحت نیم روزه خود انتخاب می کنیم و راهی سفر به این منطقه می شویم که در سه کیلومتری روستای اردها و ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سراب در دامنه بهشت گونه بزقوش و در جوار باغ های طبیعی، در یک منطقه سرسبز با آب و هوای مطبوع قرار گرفته است. در این منطقه چشمه آبگرمی واقع شده که در ردیف آب های سولفات سدیک قرار گرفته و مواد ویژه ناچیزی دارد و در کنار چشمه، رودخانه نسبتاً پر آبی نیز در جریان است که از ارتفاعات بزقوش سرچشمه می گیرد و جهت استفاده از آبگرم، دو باب استخر مجزای زنانه و مردانه به شکل سنتی در محل ساخته شده است.

با توجه به استعداد چشمگیر منطقه اردها در حوزه گردشگری و استقبال قابل توجه مسافران، تعدادی آلاچیق، نماز خانه، بوفه، سرویس بهداشتی و راه دسترسی آسفالته از میان باغات سر سبز منطقه توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این منطقه احداث شده که طبیعت و باغات موجود در آن به ویژه باغات درختان گردو و زردآلو، علیرغم کوهستانی بودن منطقه، از دیگر نقاط شهرستان متمایز بوده و جلوه خاصی به منطقه بخشیده است. مخالفت برخی اهالی بومی منطقه اردهای سراب با سرمایه گذاری در حوزه گردشگری منطقه مبهوت این مناظر و زیبائی ها هستیم که مشاهده دیوارهای تخریب شده استخر آبگرم معدنی نشان دهنده خبرهایی از یک سرمایه گذاری در گژذشته و توقف احتمالی آن می داد به طوری که طبق گفته یکی از اهالی یک سرمایه گذار که اصالتی سرابی و در تهران اقامت دارد، مجوز احداث دو مجتمع مجزای مدرن آب درمانی را در این منطقه از سازمان محیط زیست و امور آب دریافت کرده و قصد سرمایه گذاری میلیاردی را دارد. این روستایی در ضمن صحبت های خود  به  مخالفت برخی اهالی با نحوه سرمایه گذاری و حضور افرادی غیر از بومیان منطقه و کشیده شدن کار به دادگاه و دادسرا اشاره کرد، موضوعی که حساسیت ما را برای پیگیری موضوع برانگیخت تا به سراغ حسین اقبالی رئیس شورای روستای اردها برویم و از چند و چون ماجرا آگاه شویم. اقبالی با صحه گذاشتن بر حرف های روستایی در تشریح ماجرا عنوان کرد که خوشبختانه سرمایه گذاری علاقمند پیدا شده که قصد احداث مجتمع های مدرن آب درمانی را در اردها دارد و قول داده که در صورت مساعد بودن شرایط جوی، از زمان شروع کار ظرف دوماه این مجتمع ها به بهره برداری برسد. یکی از اهالی روستا نیز با عنوان کردن اینکه سرمایه گذاری باید به خود اهالی واگذار شود و تعدادی از اهالی روستا در قالب شرکت تعاونی می توانند در این پروژه سهیم شوند، در پاسخ به این پرسش که چرا قبلاً و پیش از اخذ مجوز چنین موضوعی مطرح نشده بود، خاطر نشان کرد: قبلا قرار بود در شش هزار متر مربع و حدود 60 میلیارد ریال سرمایه گذاری شود که از عهده ما خارج بود ولی اکنون کل نقشه در یکهزار متر مربع است و حتی ضرر و زیان سرمایه گذار نیز پرداخت می شود.

در سرکشی که به سرویس های بهداشتی احداثی داشتیم، متاسفانه زیرساخت ها و سرمایه گذاری هایی که از طرف سازمان گردشگری صورت گرفته، با عدم نگهداری و کم توجهی روبرو شده و وضعیت نامناسب سرویس های احداثی گویای یک ناهماهنگی تمام عیار و عدم همکاری های میان بخشی است. در کنار این موارد مزاحمت های برخی از افراد بومی با طلب پول با عنوان «یرپولی» (حق زمین) از مسافرانی که هیچ امکانات وخدمات رفاهی دریافت نمی کنند، خود مزید بر مشکلات شده تا شیرینی یک سفر سیاحتی را تلخ سازد ضمن اینکه تاکنون برق رسانی به کمپینگ صورت نگرفته است. توسعه گردشگری اردها عامل رونق و شکوفایی اقتصاد وتحقق عدالت اجتماعی در این منطقه می شود از یکی از اهالی شنیدیم که یک جوان اردهایی در کنکور کارشناسی ارشد توانسته رتبه ۹ کشوری را به دست آورد بهترین فرصت را برای گفتگو با این دانشجوی خلاق اردهایی به دست آوردیم تا از زبان وی که بر حسب اتفاق فعال گردشگری است، مسائل را پیگیری کنیم. علی آغنده که ساکن اردها است، ابتدا به اهمیت گردشگری اشاره کرده و گفت: گردشگری عامل مهم در تعامل بین انسان ها و فرهنگ ها است و می تواند تاثیر به سزایی درایجاد صلح جهانی داشته باشد و همچنین زمینه ساز شناخت انسان نسبت به حقایق تاریخ و طبیعت است. وی افزود: این عوامل در انتخاب من در رشته مدیریت گردشگری به عنوان یک رشته تحصیلی تاثیرگذار بودند و با توجه به علاقه ای به مباحث و موضاعات گردشگری در دوره کارشناسی در دانشگاه محقق اردبیلی داشتم، تصمیم گرفتم در کارشناسی ارشد این رشته شرکت کنم. از وی خواستیم تا نظر خود را در مورد روستای اردها و حاشیه های سرمایه گذار گردشگری آن بیان کند که این فعال گردشگری خاطرنشان کرد. اردها ظرفیت های زیادی را برای مطرح شدن به عنوان یک مقصد گردشگری روستایی درسطح استانی و ملی داراست و شرایط فعلی اقتصادی کشور هم این را ایجاب می کند که بر صنایع خدماتی مثل گردشگری تمرکز شود.

آغنده در خصوص مهمترین معضل حوزه گردشگری سراب نیز گفت: موقعیت ژئوپولیتیکی شهرستان سراب شرایط کم نظیری را جهت بهره مندی منطقه از منابع درآمدی گردشگری ممکن کرده اما جهت تحقق این امر، یک سری زیر ساخت ها و امکانات رفاهی در منطقه مورد نیاز است که متاسفانه به دلیل عدم وجود آنها، منطقه از این منبع درآمدی به نسبت ظرفیت تاریخی و طبیعی خود محروم مانده است. این فعال حوزه گردشگری اظهار داشت: در هر شرایطی برخورداری از راه های ارتباطی و حمل و نقل ایمن و آسان از ابتدایی ترین مولفه های توسعه گردشگری در یک منطقه است که متاسفانه شهرستان سراب علی رغم واقع شدن در یک مسیر تزانزیتی و حجم بالای تردد وسائط نقلیه، هنوز از نظر زیرساخت های جاده ای در محرومیت به سر می برد. لزوم آسیب شناسی عدم تحقق سرمایه گذاری های گردشگری در سراب کارشناس میراث فرهنگی و حوزه گردشگری شهرستان سراب نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت های بالقوه گردشگری در سراب گفت: بررسی های کارشناسی حکایت از ایجاد یک شغل پایدار به ازای هر هشت نفر گردشگر را دارند. داور سلیمی خاطر نشان شد: واقع شدن سراب در یک مسیر توریستی با تکیه بر داشته های گردشگری امتیاز بزرگی در تحقق این موضوع به شمار می آید اما علت عدم بهره مندی ازموقعیت موجود، داستانی ادامه دار می باشد که نیاز به آسیب شناسی و ریشه یابی عمیقِ موانع دارد و آن همراهی و همکاری اهالی منطقه با سرمایه گذاران این عرصه است. صبحی دهیار اردها نیز در مورد سرمایه گذاری در روستای اردها از سودمند بودن این طرح برای مردم منطقه و روستا گفت و از تشکیل جلسه رفع سوءتفاهم پیش آمده بین سرمایه گذار و برخی اهالی خبرداد و تصریح کرد: بیش از پنج درصد درامد حاصله از این پروژه به حساب دهیاری روستا ریخته خواهد شد و تلاش داریم تا میزان بهره مندی اهالی را بالا ببریم. مشارکت همشهریان و صاحب نظران در گره‌گشایی موانع موجود، لازمه توسعه همه جانبه سراب هستند فرماندار سراب با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه گذاران و کسانی که حاضرند برای بالفعل سازی امکانات منطقه سرمایه های خود را به منطقه بیاورند، ابراز داشت: با توجه به سند توسعه و تدبیر شهرستان سراب، تلاش برای توسعه صنعت گردشگری یکی از هسته های اصلی این سند است و مناطق مستعد گردشگری شهرستان شناسایی شده و دستگاه های اجرایی آماده همکاری با سرمایه گذاران هستند.

داود گرشاسبی در تشریح جزییات طرح آب درمانی اردها نیز گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی از مدت ها قبل پیگیر موضوع بود تا اینکه با مساعدت و کمک سازمان های مربوطه  مانع ایجاد شده در مورد منطقه حفاظت شده محیط زیست برطرف و مجوز لازم برای احداث آب درمانی و مراکز تفریحی در یکهزار متر مربع از اراضی ملی اردهای سراب صادر شد. وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در این پروژه صورت خواهد گرفت و با تخریب استخرهای سنتی، مجتمع بهداشتی و رفاهی آب درمانی مدرنی ظرف چند ماه احداث می شود، افزود: نباید به بهانه های واهی و غیرموجه در برابر توسعه گردشگری این منطقه زیبای طبیعی ایستاد. فرماندار شهرستان سراب با دعوت از اهالی بومی اردها به همراهی با سرمایه گذارطرح بیان داشت: ورود هر گردشگر به منطقه می تواند خیر و برکت را به روستا بیاورد و روستای اردها را به ثروت و اشتهار برساند و در این میان باید گفت که متاسفانه درامد پایین اهالی باعث شده تا سرمایه گذار بومی نداشته باشیم. گرشاسبی در پایان تصریح کرد: باید فرصت های سرمایه گذاری را تبلیغ کنیم تا سرمایه گذاران دیگر شهرها سرمایه های خود را در شهرستان ما هزینه کنند و این موضوع نیازمند همت جمعی، همکاری اهالی و فرهنگ تعامل و همراهی در جهت توسعه و تعالی منطقه است. اما کلام آخر را یک پیرمرد اردهایی به خوبی برای ما بیان کرد و با قرائت چند بیت از شعر از حضرت حافظ یاداورشد: سرمایه چون آهوی وحشی است که نمی تواند در چراگاه نامطمئن و نا آرام بچرد بلکه نیازمند چراگاهی مطمئن و آرام است و دوستی و همراهی بین مردم و سرمایه گذاران امروز لازم و ملزوم برای رشد و بالندگی منطقه است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن