واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تقوایی: امروزه کیارستمی را بیشتر از سعدی دوست میداریم
ناصر تقوایی در برنامهای که به مناسبت سالروز تولدش و نمایش فیلمهایش برگزار شد، گفت: از روزی که عباس کیارستمی از بین ما رفته، اولین باری است که از خانه بیرون آمدم. بعد از درگذشت او در خلأ زندگی میکردم.
به گزارش نامهنیوز، هر چند تولد ناصر تقوایی تیرماه است اما از آنجا که در این ماه عباس کیارستمی دیگر فیلمساز و همنسل او درگذشت، ناصر تقوایی حال و حوصله مراسم تولدش را نداشت و این برنامه با چند روز تاخیر شامگاه سوم مردادماه برگزار شد.
در این برنامه که در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران و با حضور چهرههای سینمایی و ادبی برگزار شد، تقوایی با یادآوری خاطرات خود از کیارستمی افزود: او دیرتر از نسل من و کیمیایی به سینما آمد زیرا در آغاز در کانون پرورش فکری گرافیست بود و بعد از آن فیلم «نان و کوچه» را ساخت.
تقوایی با اشاره به درونمایه «نان و کوچه» خاطرنشان کرد: تکرار خوبی که کیارستمی در این فیلم دارد شبیه ترجیعبند در شعر است و این یعنی رشد زبان سینما.
کارگردان فیلم کاغذ بی خط ادامه داد: سینما هم باید مانند ادبیات بتواند هر مفهومی را بیان کند اما در حال حاضر سینما هنوز خیلی از ادبیات فاصله دارد و اگر ادبیات را از آن بگیریم 75 درصد سینما از بین میرود. در حالی که هنر سینما باید مستقل شود.
تقوایی با اشاره به خیل گسترده کارگردانهای سینما در ایران اضافه کرد: تا بخواهیم کارگردان داریم. در حالی که سینما نویسنده میخواهد. سالهایی بوده که بیش از 100 فیلم ساختهایم و این نشان میدهد که گرچه سینما هنر بومی ما نیست اما به سرعت در جامعه ما جاافتاده و امروز برترین هنر ماست که راه را برای دیگر هنرها هم باز کرده است.
او با تاکید بر اینکه سینما هم باید مانند نفت صادراتی شود افزود: هنرمندان جوان ما این توان را دارند و باید بنیادهایی برای سرمایهگذاری سینمایی ایجاد شود.
تقوایی اضافه کرد: هیچ کجای دنیا تهیه کننده سینما سرمایهگذار فیلم نیست بلکه مجری طرح است و از آنجا که سینما سودآور است، بسیاری علاقهمند هستند در آن سرمایه گذاری کنند.
کارگردان ناخدا خورشید ابراز امیدواری کرد: با عشقی که در جامعه ما به سینما وجود دارد، باید بتوانیم شاهد فیلمهای خلاقه بیشتری باشیم.
او گفت: سینمای ما دیگر مقلد نیست. همچنانکه بسیاری از فیلمسازان در جهان مقلد کارگردانی همچون عباس کیارستمی هستند.
تقوایی در ادامه صحبتش بار دیگر درباره کیارستمی گفت: از روزی که فوت کرده تصویرش لحظهای از جلوی چشمم کنار نمیرود. او بسیار زحمتکش بود و متاسفانه در اوج هنرش، اجل دامنش را گرفت هرچند آدمهایی مانند او مرگناپذیرند و موجی از نوجوانان در آینده راه او را ادامه خواهند داد.
این کارگردان در بخش دیگری از صحبتش گفت: مشکلات سینمای ما مربوط به امروز نیست و از اول بوده است. این مشکلات از نگاه رسمی شروع میشود چرا که مردم به عنوان تماشاگران سینما با همه فیلمها به خوبی ارتباط گرفتهاند البته هر فیلمی تماشاگر خود را دارد و قرار نیست همه مردم از یک نوع خاص فیلم خوششان بیاید.
تقوایی با اشاره به تاثیر سینمای پرمخاطب بر رشد سینمای هنری خاطرنشان کرد: اگر فیلمهای هنری ما رشد کرده به دلیل ساخت فیلمهای تماشاگرپسند است. آن فیلمها باعث میشود مردم به سینما بروند و با این اتفاق است که سطح آگاهی و سلیقه مردم بالا میرود.
او اضافه کرد: سینما به دلیل نگاهی که به زندگی مردم دارد، خیلی زود جای خود را در کشور ما باز کرد. از سوی دیگر سینما و تا حدودی تئاتر محل تلاقی هنرهای دیگر هم هستند و این چنین بود که سینما به هنری تبدیل شد که از همه هنرهای دیگر بهره گرفت.
اين كارگردان اضافه کرد: سینمای ما دیگر جوان نیست اما جالب است که در 50 سال توانست جای هنری مانند شعر را که به مدت هشت قرن مهمترین هنر ما بود، بگیرد و این تحولی عظیم در جامعه ایجاد کرد به طوری که امروزه کیارستمی را بیشتر از سعدی دوست میداریم.
تقوایی با اشاره به نوع فیلمسازی کیارستمی ادامه داد: عباس فصل جدیدی در سینمای ما تعریف کرد که هنوز هم جوان است.
وی در ادامه به دو وجه اقتصادی و رشددادن هنر سینما اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه سینمای ما در بخش ارتقا سطح کیفی توفیق چندانی نداشته است.
در بخش پایانی این برنامه کیکی که به مناسبت تولد ناصر تقوایی آماده شده بود توسط این فیلمساز و با همراهی همسرش مرضیه وفامهر که او نیز در روز تولد تقوایی به دنیا آمده، بریده شد.
منبع: ایسنا
۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]