واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: افزایش تنش بین هند و چین/ تقویت حضور نظامی هند در "لداخ" بین الملل > آسیا - ایرنا نوشت: افزایش حضور نظامی هند در "لداخ " و استقرار یکصد تانک تی 72 در این منطقه کوهستانی مورد مناقشه بین دو کشور، باعث افزایش تنش بین دهلی نو و پکن شده است .
به گزارش ایرنا، به گفته مقامات دفاعی هند ،این کشور در حال افزایش و حرکت نیروهای خود برای استقرار در مناطق مرتفع تر این منطقه کوهستانی پرتنش بین کشمیر و تبت برای حفاظت از مرزهای بین المللی این کشور است.
به گفته یک مقام ارتش هند ،این کشور نیروهای نظامی خود را در امتداد 826 کیلومتر از مرز مشترک با چین در این منطقه افزایش داده است .
"اقصای چین" منطقه ای مورد مناقشه در شمال شرق ناحیه لداخ کشمیر در رشته کوههای هیمالیا است.این منطقه هم اکنون تحت کنترل جمهوری خلق چین است و بخشی از شهرستان "ختن" منطقه خودمختار "سین کیانگ" به شمار می رود، دولت هند آن را بخشی از لداخ ایالت جامو و کشمیر می داند و مدعی حاکمیت برآن است،ساخت یک جاده در این منطقه دلیل اصلی جنگ سال 1962 چین و هند بود.
هر دو طرف هند و چین به رغم اختلاف مرزی درسال 1996 معتقدند که به مرز کنترل واقعی احترام بگذارند، مرز کنترل واقعی خطی است که "اقصای چین" را از منطقه لداخ در کشمیر تحت کنترل هند جدا می کند و مطابق با مرز رسمی مورد قبول چین است .بخش هایی از این مرز شش هزار و 950 متر ارتفاع دارد.
درسالهای اخیر بارها نیروهای مرزی هند مدعی نفوذ نیروهای چینی از مرز لداخ به داخل این کشور بوده اند.
"ریتش سینگ"، فرمانده جوخه 19 ارتش هند در مرز های جنوب شرق لداخ گفت:نیروهای ارتش هند در حال تغییر موقعیت و حضور در ارتفاعات بالاتر در نزدیکی مرز های چین هستند.
وی افزود:تانک ها و تجهیزات نظامی ارتش هند به سوی مرز های چین حرکت کرده و آرایش نظامی جدیدی را به خود گرفته اند.
ژنرال اس کی پاتیال، یکی از فرماندهان ارتش هند گفت که ارتش تمامی اقدامات لازم را برای گسترش زیرساخت ها و افزایش نیرو و تجهیزات نظامی انجام می دهد.
چین از چند سال پیش اقدام به تقویت نیرو و ساخت پایگاههای نظامی در مرزهای مشترک این کشور با هند در لداخ کرده است .
روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین در مقاله ای با انتقاد از استقرار یکصد تانک در مرز مشترک هند و چین نوشت :استقرار یکصد تانک برای مقابله با هرگونه تهدیدی ممکن است بر سرمایه گذاری چین در هند تاثیر منفی داشته باشد.
درادامه این مطلب با اشاره به علاقمندی سرمایه گذاران چینی درهند اضافه شده است میزان سرمایه گذاری چین در سال 2015 نسبت به سال قبل از آن با شش برابر افزایش به 870 میلیون دلار رسید.
منطقه لداخ از جمله مناطق پر تنش میان نیروهای مرزی هند و چین است و در موارد متعدد نیروهای چینی به خاک هند نفوذ کرده و این منطقه را تحت حاکمیت چین دانسته اند.
تاریخ معاصر مناسبات پکن و دهلی نو تحت الشعاع یک رشته بدگمانی ها و شک و تردید ها قرار دارد و دو طرف هنوز نتوانسته اند در خصوص یک سری از اختلافات کهنه مرزی به توافق برسند.
بدگمانی که میان دو کشور بر اثر اختلافات مرزی پس از جنگ سال 1996 بوجود آمد، همچنان ادامه دارد و پکن حتی مدعی مالکیت ایالت ارناچال پرادش هند است و از صدور روادید عادی برای اهالی این منطقه خودداری می کند.
نزدیک به 14 سال است که دو کشور درباره مسایل مرزی گفت و گو می کنند اما تاکنون موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.
در مقابل، هند نیز مدعی است که چین هم 38 هزار کیلومتر مربع از فلات "اکسای" چین را به تصرف خود درآورده است. بخش اعظم این اراضی در ایالت ارناچال پرادش واقع است که در چین به "تبت جنوبی" جنوبی معروف است. 4949
پنجشنبه 31 تیر 1395 - 17:15:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]