تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829517920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رده بندی فیلم‌های سینمایی به منزله بازارگرمی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
رده بندی فیلم‌های سینمایی به منزله بازارگرمی

لانتوری


شناسهٔ خبر: 3719886 - پنجشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸
مجله مهر > دیگر رسانه ها

.jwplayer{ display: inline-block; } گاهی برخی فیلمسازان آمریکایی اقدام به سانسور آثارشان و حذف برخی سکانس‌ها و دیالوگ‌ها می‌کنند و دوباره آثارشان را به MPAA ارائه می‌کنند تا با رده بندی سنی بهتر، مخاطبان وسیع‌تری را جذب کنند. تابناک نوشت: یلم سینمایی «لانتوری»، تازه‌ترین فیلم رضا درمیشیان با محدودیت سنی بالای شانزده سال به نمایش درمی‌آید و این محدودیت در پوستر و تبلیغات این فیلم با عنوان «توصیه» درج شده است؛ توصیه‌ای که کاملاً کارکرد تبلیغاتی دارد و نشان می‌دهد، رده بندی سنی تنها به یک ابزار جذب مخاطب در کشورمان تبدیل شده است.

همزمان با اکران فیلم سینمایی «لانتوری»، سومین فیلم بلند رضا درمیشیان، در تبلیغات این فیلم، به تماشاگران «توصیه» شده تا با اشخاص زیر ۱۶ سال به تماشای این فیلم نروند. در واقع برای این فیلم یک رده بندی سنی در نظر گرفته شده که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و عمدتاً منجر به ایجاد اشتیاق و کشاندن تماشاگران نوجوان و جوان به سالن‌های سینما می‌شود.

«لانتوری» داستانی عاشقانه است که در آن باران کوثری، نوید محمدزاده، مهدی کوشکی و بهرام افشاری نقش اعضای گروه «لانتوری» را ایفا کرده‌اند؛ گروهی خلافکار که در نهایت یکی از آنها اسیدپاشی انجام می دهد و روایتی، شبیه به یکی از اسیدپاشی‌های معروف کشور رقم می‌خورد. درمیشیان کوشیده تا به زعم خود در اثر تازه‌اش همه عناصر جذاب برای تماشاگر را به همراه بیاورد و فیلمش علاوه بر جلب توجه در جشنواره‌ها در گیشه نیز بفروشد.
شاید توصیه اخلاقی عدم تماشای فیلم توسط نوجوانان کمتر از شانزده سال نیز در همین راستا قابل تامل باشد؛ اما حقیقت آن است که نه این سن مبنای درستی برای رده بندی است و نه این رده بندی سنی، کارکرد واقعی دارد. به عبارت ساده‌تر، در رده‌بندی‌های استاندارد معمولاً عنوان «زیر ۱۶ سال» استفاده نمی‌شود و همچنین رده‌بندی سنی، جنبه «ارشادی» ندارد و برای سینمادار و والدین الزام آور است.


  در آمریکا که این رده‌بندی به شدت رعایت می‌شود، «انجمن سینمایی آمریکا / Motion Picture Association of America» که به اختصار MPAA خوانده می‌شود و از ۱۹۶۸ تاکنون مسئول کنترل محتوا و درجه‌بندی فیلم‌ها در سرتاسر آمریکاست، یک مجموعه غیردولتی است که بر محتوای فیلم‌ها نظارت کرده و برای آثار رده بندی در نظر می‌گیرد؛ رده بندی‌ که به شدت توسط والدین رعایت می‌شود و به همین دلیل، اگر فیلمی رده بندی R یا NC-۱۷ دریافت کند، به شدت در گیشه با کاهش فروش ـ نسبت به برآوردها ـ مواجه می‌شود.

گاهی برخی فیلمسازان آمریکایی اقدام به سانسور آثارشان و حذف برخی سکانس‌ها و دیالوگ‌ها می‌کنند و دوباره آثارشان را به MPAA ارائه می‌کنند تا بتوانند با رده بندی سنی بهتر، مخاطبان وسیع‌تری را جذب کنند و در واقع یک ممیزی غیردولتیِ «اخلاقی» برای فیلم‌ها طراحی شده است.

در بریتانیا نیز رده بندی خصوصی مشابهی در نظر گرفته شده که بسیار دیرپاتر از آمریکاست و از ۱۹۱۲ در قالب یک مجموعه غیردولتی تحت عنوان «هیأت رده‌بندی سنی فیلم‌های بریتانیا / British Board of Film Classification» بررسی می‌شود. در ایران اما چنین رده بندی سنی دولتی یا غیردولتی وجود ندارد و عمدتاً فیلمسازان در زمان دریافت پروانه نمایش به توافق می‌رسند که چنین توصیه‌هایی را داشته باشند!

البته این تعابیر بدین معنا نیست که «لانتوری» برای همه رده‌های سنی، فیلم مناسبی است و اتفاقاً به واسطه نوع اتفاقاتی که در این اثر سینمایی رقم می‌خورد، باید مخاطب محدودی به تماشای این فیلم بنشیند؛ اما در عین حال باید توجه داشت که رده‌بندی سنی در کشورمان به شکل واقعی پیاده‌سازی شود.

در واقع با گذشت یک قرن از عمر سینمای ایران، باید یک مجموعه فعال در خانه سینما به عنوان نهاد صنفی مورد وثوق قریب به اتفاق فعالان سینما، به بررسی و رده‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی کشورمان بپردازد و تمامی فیلم‌های سینمایی با درج رده‌بندی به نمایش درآیند. همزمان باید تبلیغات لازم برای فرهنگ‌سازی در این زمینه صورت پذیرد تا در ادامه بتوان با تکیه بر همین رده بندی، طیف وسیع‌تری از فیلم‌های سینمایی ایران را نمایش داد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن