واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مرجع اعلام آمار علم و فناوری تعیین می شود معاون پژوهشی وزیر علوم عنوان کرد: ضروری است که یک مجموعه ای داشته باشیم تا بتواند آمار اصلی در حوزه علم و فناوری را اعلام کند.
به گزارش فرهنگ نیوز، وحید احمدی در حاشیه صدو چهل و سومین جلسه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری( عتف) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در این جلسه ۲ موضوع اصلی مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: بررسی اساسنامه سازمان عامل توسعه مناطق ویژه مناطق یزد و ارائه آیین نامه اجرایی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری و نواوری از موضوعات مطرح شده در این جلسه بودند.
وی با بیان اینکه راه اندازی و توسعه مناطق ویژه علم و فناوری یکی از کارهای اساسی ما در شورای عتف طی ۲سال گذشته بوده است، گفت: در شورایعالی عتف اساسنامه، قوانین و مقررات و هیات های عامل که مربوط به مناطق ویژه است مشخص شده اند به همین دلیل ما در مناطق ویژه فناوری خلاء قانونی نداریم.
معاون وزیر عنوان کرد: سازمان عامل یا سازمانی که مدیریت توسعه منطقه ویژه را بر عهده دارد باید ترکیب غیر دولتی داشته باشند؛ این موضوع طبق آیین نامه ابلاغی هیات دولت است و باید بر اساس آن اجرایی شود.در واقع اساسنامه سازمان عامل غیر دولتی و خصوصی است و سهم دولت نباید از ۴۹ درصد بالاتر نباشد.
احمدی با بیان اینکه در این جلسه عتف پیشنهاداتی برای اصلاحات قانونی برای سازمان عامل داشتیم، افزود: باید این پیشنهادات در کمیته راهبری که شورایعالی عتف مطرح و در نهایت به تصویب برسد. این موضوع یک الی دوماه زمان نیاز دارد.
به گفته معاون پژوهشی وزیر علوم، همه پیشنهادات در راستای ارتباط بیشتر با سازمان عامل است تا در نهایت قدرت حاکمیتی بیشتر شود. چون سازمان عامل نقش حاکمیتی دارد و نظام باید بیشتر حضور داشته باشد کار سخت تر می شود.
ضرورت وجود مجموعه ای برای ارائه آمار در حوزه فناوری
وی در خصوص موضوع دیگر مطرح شده در این جلسه که مربوط به آیین نامه اجرایی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری است عنوان کرد: ضروی است که مرجع یا مجموعه ای در حوزه علم و فناوری وجود داشته باشد تا شاخص ها و آمارهایی را اعلام کند؛ همانطور که مرکز آمار، آمار رسمی کشور را اعلام می کند.
وی افزود: البته این قانون وجود دارد ولی عملیاتی نشده است؛ در واقع شورای عالی عتف مرجعیت این کار را باید پایش و ارزیابی کرده و بعد از تعیین شاخص ها آمار را اعلام کند؛ این آیین نامه در راستای انجام وظیفه قانونی شورای عتف است.
به گفته احمدی، اکنون این آیین نامه را پیشنهاد داده ایم تا ترکیبی از دستگاهها و نمایندگان دستگاهها با شرح وظایفی آماری را در حوزه فناوری و نوآوری احصا کنند و این موضوع رسمیت پیدا کند.
وی با بیان اینکه دنیا مجموعه ای از شاخص ها را در حوزه فناوری تعیین کرده است، گفت: البته از سویی معاونت پژوهشی حدود ۸۰۰ شاخص را احصا کرده ولی همه آنها قابل اعلام نیستند؛ نمی توانیم از این شاخص ها، آماری در حوزه علم و فناوری اعلام کنیم.
به گفته وی، توسعه علم و فناوری یعنی اینکه تعدادی از شاخص ها باید توسعه یابد تا رتبه ما را مشخص کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم تاکید داشت: آیین نامه مشخص می کند که چه کسی مسئولیت احصا دارد و بر چه اساسی آمار را اتخاذ می کند؛ در این جلسه عتف برخی دستگاهها به کارگروه آیین نامه نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری اضافه شدند. این موضوع در دستور کار است و به کمسیون عالی می رود.
وی گفت: در نهایت اعضای این کارگروه نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان برنامه ریزی و بودجه، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد دارایی، وزارت ارتباطات، مرکز امار ، دانشگاه ازاد، ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور، اموزش و پرورش، وزارت کشاورزی هستند.
احمدی افزود: البته برخی معیارهایی که در دنیا مطرح است در کشور ما وجود ندارد ولی ما علاوه بر در نظر گرفتن آنها، معیارهای داخلی همانند مسائل فرهنگی را مد نظر قرار می دهیم.
وی با اشاره به ۱۱ شاخص و محور فناوری گفت: آموزش حرفه ای و عمومی، آموزش عالی، منابع انسانی نیروی کار علم فناوری و نواوری، انتشارات علمی، منابع مالی، فناوری و نواوری، ترویج علم، فناوری و نواوری، زیر ساخت، دستاوردهای اقتصادی( تولید با فناوری متوسط وپیشرفته؛ صادرات دانش بنیان ؛ اشتغال حاصل از علم و فناوری؛ میزان و حجم پروانه های دانش فنی)، محیط و چارچوب نهادی (حقوق مالکیت فکری؛ حمایت از فعالیت های دانش بنیان، شبکه سازی وتعاملات، فرهنگ و ارزش های اسلامی در علم و فناوری) و شاخص های بین الملی ۱۱ شاخص فناوری در کشور هستند.
منبع: مهر
95/4/31 - 09:49 - 2016-7-21 09:49:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]