تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868658640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا کودتاچیان هواپیمای اردوغان را نزدند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جنگنده‎های کودتاچیانی که سحرگاه شنبه علیه دولت ترکیه اقدام کردند، هواپیمای رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور را در تیررس داشتند، اما بدان شلیک نکردند.

به گزارش پرس تی وی، هنگامی که گروهی از نظامیانِ ارتش ترکیه در سحرگاه شنبه (26 تیر) مشغول اجرای یک کودتای نافرجام بودند، اردوغان در حال بازگشت از تعطیلات خود در نزدیکی یک تفریحگاه در شهر بندری مارماریس در جنوب غرب ترکیه بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک افسر سابقِ نظامی در ترکیه نوشت هنگامی که هواپیمای اردوغان در حال بازگشت به استانبول بود، دست‌کم 2 جنگندۀ اف-16 آن را در تیررس خود داشتند.

به گفتۀ این افسر، جنگنده‌های کودتاچیان رادارهای خود را بر روی هواپیمای اردوغان و دو جنگندۀ اف-16 که از آن محافظت می‌کردند، قفل کردند.

وی افزود: «این‌که چرا آن‎ها شلیک نکردند، یک معما است.»

یک مقام ارشد ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز این موضوع را تأیید کرد که هواپیمای گلف‌استریم 4 حامل اردوغان هنگام بازگشت از استانبول با مزاحمت دو جنگندۀ اف-16 که کودتاچیان فرماندهی آن‌ها را برعهده داشتند، روبرو شده است.

مقامی دیگر تأیید کرد که هواپیمای اردوغان در آسمان دچار مشکل شده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.

براساس آن‌چه در وبسایت‌های ردیابیِ پرواز مشاهده می‌شود، هواپیمای اردوغان حدود ساعت 22:40 روز جمعه به وقت گرینویچ (حدود ساعت 3 بامداد شنبه به وقت ایران) از فرودگاه دالامان به هوا برخاست و سپس در جنوب استانبول دچار مشکل شد.

پس از شکست کودتا که حدود 300 کشته به جا گذاشت، دولت به سرعت وارد عمل شد و بیش از 6 هزار نفر را دستگیر کرد. سرکوب مخالفان اردوغان تنها به سربازان و نظامیان محدود نشد، بلکه مقامات وزارت دادگستری را نیز دربرگرفت.

شبکۀ سی.ان.ان تُرک، روز دوشنبه از برکناری 30 فرماندار و بیش از 50 مقام عالی‌رتبۀ محلی در ترکیه خبر داد. حدود 8 هزار نیروی پلیس نیز روز دوشنبه شغل خود را از دست دادند.

در همین حال در حالی که آنکارا، فتح‌الله گولن، شخصیت مذهبیِ مخالف دولت که در تبعیدی خودخواسته در امریکا به سر می‌برد را یکی از عوامل پشت کودتای نافرجام سحرگاهِ شنبه می‎داند، گولن در مصاحبه با خبرنگاران گفت، امکان دارد این کودتا «صحنه‌‎سازی» بوده باشد.

روزنامۀ ایندیپندنتِ انگلیس روز دوشنبه (28 تیر) با انتشار گزارشی اعلام کرد نظریه‌پردازانِ توطئه می‌گویند کودتای نظامیِ نافرجام در ترکیه جعلی بوده است و آن را با آتش‌سوزی رایشتاگ –حمله به ساختمان پارلمان آلمان در سال 1933 که هیتلر آن را بهانۀ تعلیق آزادی‌های مدنی و دستگیری گستردۀ مخالفان خود قرار داد- مقایسه کرده‌اند.

براساس گزارش ایندیپندنت، برخی از سربازانی که بعد از کودتا در ترکیه بازداشت شده‌اند به بازجویان گفته‌اند که اصلاً از این‌که در یک کودتا حضور دارند، مطلع نبودند و فرماندهان‌شان به آن‌ها اعلام کرده بودند که این یک رزمایش نظامی است.

یوهانس هان، کمیسر اتحادیۀ اروپا که مسئول طرح عضویت ترکیه در این اتحادیه است دربارۀ دستگیری مقامات قضایی و نظامی در این کشور پس از کودتا گفت به نظر می‎رسد که با توجه به سرعت دستگیری قاضی‌ها و دیگر مظنونین به شرکت در کوتا، پیش از رخ دادن این کودتای نافرجام فهرستی برای دستگیری آماده شده است.

هان تصریح کرد: «به نظر می‌رسد که دست‎‏کم چیزی آماده شده است. فهرست‌ها در دسترس هستند که این نشان‌گر آن است که این فهرست‌‎ها برای استفاده در یک مرحلۀ خاص آماده بوده‌اند.»
وی افزود: «من بسیار نگران هستم. این دقیقاً همان چیزی است که از آن می‌ترسیدیم.»

به گفتۀ ناظران شدت سرکوب به خصوص در حوزۀ قضائی در ترکیه نشان می‌دهد که آنکارا از این فرصت برای تحکیم هر چه بیشتر قدرت اردوغان بهره گرفته است.


۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن