واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استعداديابي امروز، پشتوانه المپيك فردا
حامد حدادي را بايد ستود، سنتر بلندقامت بسكتبال كشورمان، مدرسه بسكتبال را در زادگاهش افتتاح كرد تا به گفته خودش بگردد و براي بسكتبال ايران استعداديابي كند.
نویسنده : سعيد احمديان
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1395/4/27/244123_885.jpg)
حامد حدادي را بايد ستود، سنتر بلندقامت بسكتبال كشورمان، مدرسه بسكتبال را در زادگاهش افتتاح كرد تا به گفته خودش بگردد و براي بسكتبال ايران استعداديابي كند. او هنوز دارد بازي ميكند و بعد از خط زدن چند ستاره تيم، همه كاره تيم بائرمن است اما در حالي كه هنوز بازنشسته نشده به فكر استعداديابي در خوزستان است، كار بزرگي كه قطعاً در صورت استمرار ميتواند نقشي در ساختن بخشي از آينده بسكتبال ايران داشته باشد. البته از كنار اين مدرسه درآمدي هم قطعاً به جيب حدادي خواهد رفت اما مهمترين مسئله پيامي است كه اين حركت براي مسئولان فدراسيون بسكتبال و البته وزارت ورزش دارد.
هدفي كه حدادي ميخواهد دنبال كند، حلقه مفقوده ورزش كشورمان از چندين دهه گذشته است؛ ورزشي كه كمتر ميشود به ردههاي پايه و استعداديابي بها دهد، موضوعي كه به يك رويه در باشگاهها، فدراسيونها و ديگر دستگاههاي ورزشي تبديل شده و آنها تا جايي كه توانستهاند دور استعداديابي و پرورش بازيكن از ردههاي پايين را خط كشيدهاند و تمام تمركزشان را روي ورزش قهرماني گذاشتهاند. اين در حالي است كه استعداديابي پله اول پرورش يك قهرمان است، با اين حال فدراسيونها و بيشتر باشگاهها بيشتر ترجيح ميدهند از بازيكناني كه رو آمدهاند و به بار رسيدهاند استفاده كنند. عدم توجه به استعداديابي نتيجهاش هم اين ميشود كه روز به روز پشتوانه ورزش ايران كمتر از قبل ميشود تا با بازنشستگي چهرههاي شاخص در هر رشته ورزشي، نگرانيها درباره پيدا كردن جانشينان ورزشكاراني در اين سطح آغاز شود. اين در شرايطي است كه با توجه به ردههاي پايه و اولويت قراردادن استعداديابي از سنين پايين اين دغدغه هم از بين ميرود، موضوعي كه متأسفانه در ورزش ايران جدي گرفته نميشود و كمتر برنامه و بودجهاي در اين بخش هزينه ميشود.
ورزش ايران از فدراسيون گرفته تا باشگاه رو به آماده خوري آوردهاند، اينكه ميخواهند بدون اينكه زحمت بكشند، از لقمههاي آماده استفاده كنند. البته استعداديابي و كار در ردههاي پايه صبر و حوصله ميخواهد كه ورزش كشورمان سالهاست آن را كمتر از گذشته دارد. تيمهاي بازيكنساز و مربياني كه ورزشكاران مستعد را در رشتههاي مختلف از دل شهرها و روستاها بيرون ميكشند، هر سال كمتر ميشوند و مربيان دلسوزي كه تنها در اين بخش فعاليت كردهاند و استعدادهاي زيادي را به ورزش معرفي كردهاند، وقتي بيتوجهيها را ميبينند و ميبينند كه كمتر مديري و فدراسيوني است كه براي كار بزرگشان حداقل يك ارزش كوچك قائل باشد، دلسرد ميشوند و خانهنشيني را به گشتن در دورترين نقاط ايران و پيدا كردن قهرماني كه بتواند آينده ورزش را تأمين كند، ترجيح ميدهند. ادامه اين شرايط و بيبرنامگي در موضوع مهمي مانند استعداديابي، مشكلات ورزش كشورمان را هر سال كه ميگذرد بيشتر از قبل خواهد كرد.
به همين خاطر اهميت صحبتهاي حامد حدادي و كار ارزشمندش براي نوجوانان خوزستاني در افتتاح يك مدرسه بسكتبال بايد بيشتر از گذشته براي مسئولان و تصميمگيرندگان ورزش كشور تبيين شود تا پشتوانهسازي براي ورزش كشور كه از ردههاي پايه آغاز ميشود، شتاب بيشتري بگيرد. در اين صورت ميتوان آينده ورزش را ساخت، آينده ورزش را نه قهرمانان امروز بلكه ورزشكاران مستعدي خواهند ساخت كه از همان سن پايين تحت آموزشهاي علمي و آكادميك قرار ميگيرند و زير نظر مربيان ماهر و برجسته بزرگ ميشوند و آموزش ميبينند. اين روزها المپيك نزديك است و اين مواقع است كه اهميت پشتوانه قوي براي ورزش كشور بيشتر از هميشه نمايان ميشود، روزهايي كه ميتوان از خروجي استعداديابي كه سالها پيش انجام شده را ديد. هر چقدر در اين بخش ميزان توجهات بيشتر شود و بودجه تخصيص داده شده براي استعداديابي فاصله زيادي با ورزش قهرماني نداشته باشد، ميتوان قهرمانان بيشتري را پرورش داد و سالها بعد كه آنها در المپيك به ميدان رفتند، ثمره آن را ديد، هدفي كه البته اشاره شد صبر و زمان ميخواهد و مديراني كه به اهميت استعداديابي و پشتوانهسازي اعتقاد داشته باشند، مديراني كه امثال «حامد حدادي»ها و تلاششان براي كسب استعدادهاي ورزشي كشور ميتواند سرمشقشان باشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]