واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بازار کار برای فارغ التحصیلان وجود ندارد استانها > همدان - رییس سازمان بسیج سازندگی استان همدان گفت: با اشرافی گری، حقوق های نجومی و مدیریت های غیرجهادی نمی توان سیاست های اقتصاد مقاومتی را عملی کرد.
به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ شهرام صادقی، رئیس سازمان بسیج سازندگی همدان با اعلام مطلب فوق افزود: امروز نیروهای فارغ التحصیل زیاد است اما بازار کار برای این افراد وجود ندارد علت آن نیز این است که دانشگاه ها بدون توجه به نیازهای کشور گسترش یافته اند. وی در میزگردی با موضوع "اقتصاد مقاومتی و رسانه" که به همت خبرگزاری فارس و با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان، رییس سازمان بسیج مهندسین استان و رییس سازمان بسیج سازندگی همدان تشکیل شده بود خاطرنشان کرد: این موضوع ها می تواند به فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه آسیب بزند در حالیکه هیچ اقدامی در حوزه اقتصاد نباید بی اثر باشد. صادقی تصریح کرد: همدان در تولید برخی محصولات از اولین استان های کشور به شمار می رود به این دلیل نیز باید به حوزه کشاورزی با رویکردی بهتر و جدی تر توجه شود. وی با بیان اینکه همدان معادن غنی را در خود جای داده است افزود: همدان دارای معادن سنگ های تزیینی و ساختمانی، سیلیس و دیگر معادن است اما کمتر از 10 درصد از این ظرفیت ها استفاده شده است. وی حوزه کشاورزی، گردشگری و معادن را سه مولفه رشد و توسعه استان اعلام کرد و بهره وری را مهمترین مشکل واحدهای تولیدی دانست و یادآور شد: مشکل تولید کنندگان ما تنها تامین مواد اولیه نیست. وی با بیان اینکه در بازار یابی نقش دولت باید پررنگ دیده شود تصریح کرد: قاچاق کالا از دیگر معضلات تولید کنندگان ما به شمار می رود چرا که وقتی واردات بی رویه باشد، تقاضا نیز کمتر و این باعث ایجاد رکود می شود و این می طلبد که دولت به فرهنگ استفاده از کالاهای تولید داخل توجه بیشتری داشته باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز در این میزگرد گفت: دولت برای عبور از رکود اقتصادی دو برنامه راه اندازی و فعال کردن هفت هزار و 500 واحد کارگاهی فعال و غیر فعال در کشور که به حالت تعطیل درآمده اند یا زیر ظرفیت خود کار انجام می دهند را در برنامه خود قرار داده است و به نظر می رسد هر دو اینها بتوانند بازتاب اولیه اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در کشور باشند. شهرام طهماسبی افزود: در تنظیم برنامه ها باید از وجود متخصصان بهره گرفت چرا که بهره وری از اصول اقتصاد مقاومتی است. وی تصریح کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی به 11 برنامه اجرایی تقسیم شده که باید طرح های سالجاری در کنار برنامه ششم توسعه بر اساس این برنامه ها اجرا شود. طهماسبی افزود: هر یک از وزارت خانه ها، سازمان ها و دستگاه ها وظایفی در راستای اقتصاد مقاومتی دارند که ستاد اقتصاد مقاومتی کشور و استان عملکرد دستگاه ها را بررسی و پیگیری می کنند. وی خاطرنشان کرد: واگذاری پروژه های عمرانی به بخش خصوصی در کنار فعال سازی واحدهای تولیدی از بازتاب های اولیه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است. طهماسبی گفت: اقتصادی بودن تولید دغدغه بخش خصوصی و دولتی نیست و پایین بودن سطح بهره گیری از امکانات و نیروی انسانی از مشکلات موجود در کشور است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان یادآور شد: البته افزایش سطح بهره وری واحدهای تولیدی در بین سیاست ها و فعالیت های دولت یازدهم قرار دارد. وی ارائه طرح های دارای توجیه اقتصادی را از لازمه های اجرای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: بخش خصوصی گاهی طرحی را پیشنهاد می کند که توجیه اقتصادی ندارد و این در حالی است که سرمایه خود را بدون مدیریت هزینه خرج می کند. طهماسبی اظهار داشت: مدیریت و مالکیت دو موضوع جدا از هم هستند که اگر در واحدهای تولیدی این دو بخش از هم تفکیک شوند بسیاری از مشکلات این واحدهای تولیدی رفع خواهد شد. وی گفت: اگر الگوی مصرف صحیح وجود نداشته باشد نمی توان با منابع دولتی مشکلات اقتصادی را برطرف کرد.
عزت الله مهر افروز، رییس سازمان بسیج مهندسان استان همدان نیز در این میز گرد گفت: هنوز نظام آموزشی قدم چندانی در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی برنداشته است در حالیکه مشارکت اقشار مختلف مردمی لازمه اجرای اقتصاد مقاومتی است. عزت الله مهر افروز افزود: لازمه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دیده بانی و نظارت دقیق است و باید بر اساس تکیه بر آمار دقیق اشتغال و اقتصاد این سیاست ها اجرایی شود. وی عنوان کرد: نظام رسانه ای و تبلیغاتی در اقتصاد مقاومتی نباید مورد غفلت قرار بگیرد چرا که تا زمانی که اقتصاد مقاومتی به فرهنگ تبدیل نشود به نتیجه نخواهد رسید. مهر افروز با اشاره به تعطیلی 60 درصد از صنعت استان یادآور شد: مابقی واحدهای تولیدی در استان نیز با ظرفیت پایین تولید می کنند.
یکشنبه 27 تیر 1395 - 06:32:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]