واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزارت لرزان ربيعي، پسلرزه فيشهاي نجومي
موج طوفان فيشهاي نجومي که پيش از اين قواي مجريه و قضائيه را درگير خود کرده بود، به نظر ميرسد به ساحل خانه ملت هم رسيده است و اولين نشانه آن نيز استيضاح ربيعي، وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي است...
نویسنده : مهدی پورصفا
موج طوفان فيشهاي نجومي که پيش از اين قواي مجريه و قضائيه را درگير خود کرده بود، به نظر ميرسد به ساحل خانه ملت هم رسيده است و اولين نشانه آن نيز استيضاح ربيعي، وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي است؛ استيضاحي که همچنان در مرحله جمعآوري امضاست و هنوز به هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي نرسيده است. مهمترين دليلي که از سوي نمايندگان استيضاحکننده براي استيضاح ربيعي ذکر شده است، انتصابات غيرمسئولانه در شستا بزرگترين هلدينگ اقتصادي کشور و همچنين پرداختهاي غيرمتعارف به برخي مديران است.
فيشهاي نجومي يا باجگيري از وزارت کار
نکته جالب اينجاست که برخلاف سخنان برخي افراد درباره اينکه مهمترين منتقدان دولت دلواپسان هستند، اما اينبار نمايندگان عضو فراکسيون اميد در پشت اين استيضاح قرار دارند. نکته جالب اينجا بود که بلافاصله پس از جلسه نوبخت با خبرنگاران برخي نمايندگان که گفته ميشود با اين استيضاح موافق هستند، از آن روي برگرداندند. برخي شنيدهها در راهروهاي پارلمان حاکي از اين است که در پشت اين استيضاح برخي سهمخواهيهاي خاص از وزارت کار و به خصوص شرکتهاي شستا را دليل کليد خوردن اين استيضاح عنوان ميکردند. حالا هم به نظر ميرسد با مخالفت بخش زيادي از نمايندگان ليست اميد با اين استيضاح بهخصوص شخص عارف اميد چنداني به پا گرفتن آن نباشد.
جلسات روزانه براي بررسي فيشهاي نجومي
در کنار اين استيضاح بخشهاي ديگر مجلس نيز همچنان درگير حقوقهاي نجومي هستند. طبق دستور علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي وظيفه تحقيق در اين باره به کميسيون اصل90 مجلس شوراي اسلامي واگذار شده است. اين کميسيون جلسات هر روزهاي را با حضور مقامات قضايي و دولتي در اين باره برگزار ميکند و به احتمال زياد قبل از تعطيلات تابستانه مجلس شوراي اسلامي در اين باره گزارشي به رئيس مجلس ارائه خواهد شد. با اين حال و در کنار تمام اين تلاشها ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي که وظيفه مبارزه و هماهنگي دستگاهها را در اين باره برعهده دارد، به صورت جدي وارد اين حوزه نشده است.
عزتالله يوسفيانملا، نماينده مردم آمل و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي در اين باره به خبرنگار «جوان» گفت: بحث حقوقهاي نجومي هنوز به صورت جدي وارد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي نشده است و ما بحثي در اين باره نداشتهايم. وي افزود: بخش زيادي از اين مسئله ناشي از اين است که دستگاهها و نهادهاي ديگر خودشان به صورت جدي وارد اين مسئله شدهاند. از جمله در دولت کميسيوني در همين رابطه تشکيل شده است. همچنين مجلس نيز در کميسيون اصل90 در اين باره فعال است. اين عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي اضافه کرد: با اين حال طبيعي است که نتايج اين تحقيقات بايد در اين ستاد مطرح شود و اعضا در جريان آن قرار بگيرند.
فلاحتپيشه در کريدورهاي پارلمان
حضور حشمتالله فلاحتپيشه، نماينده مردم اسلامآباد که در هفته جاري و در جريان همراهي يک کاروان دولتي مورد حمله يک گروه تروريستي قرار گرفت، نيز از جمله حاشيههاي ديروز مجلس محسوب ميشد. برخي حاضران در مجلس نيز به شوخي از وي به عنوان شهيد زنده ياد ميکردند.
فلاحتپيشه در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه نزديک به هفت دقيقه به صورت مداوم از سوي اشرار در حال گلولهباران قرار داشته و تنها گير کردن خودروي وي به يک قطعه سنگ سبب شده است تا وي و بقيه افراد در درون ماشين جان سالم به در ببرند، گفت: اين منطقه، منطقه امني است و ما هم هيچ وقت با سلاح در آنجا تردد نميکرديم اما اين کمين از خارج ساماندهي شده بود و الان هم براي اينکه تعقيب و گريزها را تحتالشعاع قرار دهند، برخيها مسئوليت حادثه را برعهده ميگيرند يا نميگيرند، در حالي که به نظر من گروهک تروريستي پژاک که مسئوليت حادثه را بر عهده نگرفته است، از متهمان اصلي است.
فلاحتپيشه در عين حال به شدت از رئيس مجلس شوراي اسلامي و صداوسيما به دليل بيتوجهي به اين مسئله گلايه کرد و گفت: نميدانم که اين مردم به چه قيمتي مرز را نگه داشتهاند و حتي حاضر نشدند براي کساني که در عاليترين شکل مأموريت جان خود را از دست دادهاند، عنوان شهادت را به کار ببرند. وي در خصوص پيگيري اين حادثه و دليل عدم تأمين امنيت براي کاروان دولتي تصريح کرد: سؤال اين است که چطور امنيت يک جاده کوچک را تأمين نکردهاند، اما بلافاصله پس از اين حادثه از همدان تا مرز، هرچند کيلومتر يک ايست و بازرسي گذاشتهاند که عوامل را بگيرند. آيا پيشگيري بهتر نبود؟
بررسي تفاهم ايران و گروه اقدام مالي
بحث اقدامات متقابل ايران درباره گروه اقدام مالي نيز ازجمله موضوعات داغي بود که ديروز بين خبرنگاران و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي جريان داشت. محمود بهمني، نماينده مردم ساوجبلاغ و رئيس سابق بانک مرکزي در گفتوگو با «جوان» با اشاره به مشکلات و ابهامات موجود در مورد تفاهم بين دولت و گروه اقدام مالي (FATF) گفت: بالاخره بايد مشخص شود، شفافسازي شبکه بانکي کشور تا کجاست و آيا اين مسئله ميتواند منافع ملي کشور را حفظ کند يا نه؟ وي افزود: در همين باره نيز مجلس شوراي اسلامي قصد دارد به صورت جدي وارد اين مسئله شود و معاهده فوق را به طور کامل مورد بررسي قرار داده و اشکالات آن را روشن کند. بهمني اضافه کرد: کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي قصد دارد در همين رابطه جلساتي را با مسئولان ذيربط برگزار كند تا اطلاعات بيشتري در اين باره حاصل شود. گفتني اجراي قوانين و ضوابط مربوط به گروه اقدام مالي سبب شده است برخي کارشناسان نسبت به تبعات چنين اقدامي به خصوص بر امنيت مالي کشور اظهار نگراني کنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]