واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فوتباليستها سرسفره مردم!
وزارت ورزش و جوانان ديروز در حالي حمايت همهجانبه خود از موضع دکتر روحاني در برخورد با دريافتکنندگان حقوقهاي نامتعارف را اعلام کرد که اين وزارتخانه عملاً قدمي براي دفاع از حقوق مردم در رشته پرحاشيه اما ميلياردي فوتبال برنداشته است.
نویسنده : شيوا نوروزي
وزارت ورزش و جوانان ديروز در حالي حمايت همهجانبه خود از موضع دکتر روحاني در برخورد با دريافتکنندگان حقوقهاي نامتعارف را اعلام کرد که اين وزارتخانه عملاً قدمي براي دفاع از حقوق مردم در رشته پرحاشيه اما ميلياردي فوتبال برنداشته است. تعداد قراردادهاي نجومي فوتبال ايران هر روز افزايش پيدا ميکند منتها هيچ عزم راسخي براي جلوگيري از هدر رفتن پول بيتالمال وجود ندارد. اين روزها سايتهاي خبري و شبکههاي اجتماعي در قرق اخبار مختلف در خصوص حقوقهاي ميليوني برخي مديران کشور هستند، مديراني که مدتها از نبود نظارت کافي درآمدهاي هنگفتي به جيب زدهاند. موج عظيمي عليه فيشهاي حقوقي فاش شده به راه افتاده و در اين بين بسياري توجهي به دستمزدهاي ميلياردي فوتباليستهاي وطني نميکنند. بالا رفتن رقمهاي قرارداد بازيکنان فوتبال اگرچه از ديد مردم و به ويژه جوانان اين مرز و بوم پنهان نمانده اما مسئولاني که بايد نسبت به حيف و ميل بودجه ملي و پول مردم حساس باشند خودشان را به خواب زدهاند تا فصل نقل و انتقالات اين فصل نيز به پايان برسد. وزير ورزش به عنوان نفر اول ورزش کشور به جاي آنکه براي حل اين چالش خانمانسوز تلاش کند روزه سکوت گرفته و تصور ميکند با انتشار يک خبر در حمايت از اظهارنظرهاي رئيسجمهور چالشهاي اقتصادي فوتبال حل خواهد شد. اي کاش رئيسجمهور در راستاي مبارزه با حقوقهاي ميليوني دستور ويژهاي هم به وزير ورزش دولتش بدهد و از گودرزي براي افسارگسيختگي قراردادهاي فوتبال ايران توضيح بخواهد.
مديريت فوتبال ايران سالهاست که از دست در رفته و اين آشفتهبازار کاسبي خيليها را سکه کرده، بازيکنان بيکيفيتمان نيز تلاش ميکنند تا هرچه بيشتر از سفرهاي که با پول مردم پهن شده سود ببرند و براي رسيدن به پول بيشتر شگردهاي خاصي دارند. اضافه کردن بندهاي غيرحرفهاي معمولاً در قرارداد فوتباليستهاي وطني به چشم ميخورد، انداختن وظيفه پرداخت ماليات برعهده باشگاهها و گرفتن پاداشهاي عجيب به قراردادهايشان، از جمله اين شگردهاست. البته از آنجا که کوچکترين زحمتي براي درآمدزايي نميشود و بودجه دولتي تنپروري را به فوتبال تزريق کرده، برخي مربيان و مديران هم ليلي به لالاي بازيکنان ميگذارند، به عنوان مثال ديروز خبر رسيد سرمربي تيم پرطرفدار تهراني براي روحيه دادن به بازيکن جديد تيمش براي آقاي گلي در ليگ برتر وعده پاداش 150 ميليون توماني داده است! بازيکنان بيکيفيت در شرايطي قراردادهاي ميلياردي با باشگاهها امضا ميکنند که چکهاي آنها درواقع از جيب مردم نقد ميشوند، مردمي که با گرفتاريهاي اقتصادي دست به گريبان هستند.
رقم قراردادها هر فصل بالا ميرود و در حقيقت بررسي قراردادهاي فوتبالي هم همچون فيشهاي نامتعارف بايد در دستور کار قرار بگيرد. باشگاههاي حاضر در ليگ برتر نه تنها خصوصي نيستند بلکه با بودجههايي که در اختيارشان قرار ميگيرد بيحساب و کتاب بازيکن دستچندم ميگيرند و بودجه بيتالمال را حيف و ميل ميکنند. در واقع بيتدبيري مديران باشگاهها در خرج بودجههاي دولتي دهنکجي است به نظام اسلامي و ملتي که از اين همه اشرافيگري در فوتبال به ستوه آمدهاند. عدالت اسلامي در فوتبال ايران اصلاً وجود خارجي ندارد. معمولاً تا حرف از دستمزدهاي نجومي فوتباليستها ميشود منفعتطلبان کار را به مقايسه رقمهاي قرارداد فوتباليستهاي خارجي و ايراني ميکشند. در حالي که همه از کيفيت بازي ستارههاي خارجي خبر دارند و اينکه آنها ماليات سنگيني بابت دستمزدهايشان ميدهند. مهمترين نکته اين است که باشگاههاي پرطرفدار جهان خصوصي هستند و مديرانشان براي درآمدزايي شبانهروز تلاش ميکنند نه اينکه چشمشان به پولي باشد که از جيب هواداران برداشته ميشود.
محمدرضا اميرحسنخاني، نماينده طبس و فردوس در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با «جوان» بررسي قراردادهاي فوتباليستهاي ايراني در خانه ملت و خصوصيسازي باشگاهها را راهحلهاي مبارزه با پرداختهاي ميلياردي به بازيکنان شاغل در ليگ برتر عنوان کرد: «در همه کشورها قرارداد بازيکنان فوتبال رقم بالايي دارد. با اين تفاوت که در آنجا باشگاهها خصوصي هستند و ماليات ميدهند. اگر هم بازيکني مثل ليونل مسي از ماليات فرار کند برايش حکم زندان ميدهند. اگر در فوتبال ما هم تيمها خصوصي بودند و ماليات ميدادند اشکالي نداشت. منتها تا زماني که باشگاهها بار سنگيني روي دوش دولت محسوب ميشوند و ماليات هم نميدهند اين وضعيت به هيچ وجه مورد قبول جامعه نخواهد بود. فعلاً که موضوع بحث فيشهاي حقوقي در مجلس پيگيري ميشود و بحث قراردادهاي ميلياردي هنوز در دستورکار ما قرار نگرفته است. ولي در صورتي که رقم قراردادها و مالياتها شفاف شود افکار عمومي نيز با اين مسئله کنار ميآيند. البته در اين راه قطعاً بسياري با شفافسازي مخالفت خواهند کرد. با اين حال بايد اجراي قانون اصل 44 و خصوصيسازي باشگاهها در دستور کار قرار بگيرد.»
در روزهايي که بحث فيشهاي حقوقي داغ است خيليها منتظرند تا بالاخره موضوع قراردادهاي غيرمتعارف فوتباليها نيز مطرح شود. اين چالش سالهاست که ديدگاه مردم و به ويژه نسل جوان را نسبت به فوتبال تغيير داده؛ در حالي که قشر تحصيلکرده با مشکل بيکاري روبهرو است و افزايش ناچيز حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان مستلزم بحث و بررسي چندماهه مسئولان ميشود فوتباليستها يک شبه رقم قراردادشان ميلياردي ميشود. مقام معظم رهبري همواره تأکيد زيادي بر مبارزه با مفاسد اقتصادي و برخورد با صاحبان فيشهاي حقوقي ميليوني دارند اما مديران ورزش رغبتي به اجراي فرمايشات و تأکيدات رهبر انقلاب ندارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]