واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در اروپا را به دست گرفت بالاترين حد تنش ناتو با مسكو
به لحاظ سمبليك نشست روزجمعه و شنبه سران كشورهاي عضو پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در ورشو كه زماني پيماني به همين نام در مقابل ناتو به رهبري شوروي سابق وجود داشت، اهميتي بنيادين دارد.
به لحاظ سمبليك نشست روزجمعه و شنبه سران كشورهاي عضو پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در ورشو كه زماني پيماني به همين نام در مقابل ناتو به رهبري شوروي سابق وجود داشت، اهميتي بنيادين دارد. انتقال فرماندهي سپر موشكي امريكا در شرق اروپا به ناتو و اعزام جديد نيرو به اين منطقه به قول رئيس كميسيون دفاع و امنيت ملي شوراي فدراسيون روسيه تأثير بسيار منفي بر جهان ميگذارد و تنشها اين بلوك نظامي با كرملين را به اوج ميرساند.
با اعلام تصميم ناتو براي استقرار موقت چهار گردان رزمي در كشورهاي بالتيك و لهستان در روز اول نشست ناتو در ورشو و همچنين اعلام اينكه ائتلاف ناتو، روز جمعه فرماندهي سپر موشكي ساخت امريكا در اروپا را به عهده گرفته است، فرانتس كلينتسويچ رئيس كميسيون دفاع و امنيت ملي شوراي فدراسيون روسيه، روز تصميم ناتو براي اعزام چهار گردان نيرو به كشورهاي شرق اروپا و ادامه استقرار سامانه پدافند موشكي امريكا در منطقه را خصمانه خواند و اظهار كرد: نتايج روز نخست نشست سران كشورهاي عضو پيمان آتلانتيك شمالي تأثير بسيار منفي بر جهان خواهد گذاشت. وي افزود: بدون اينكه بزرگنمايي باشد، نشست پيمان آتلانتيك شمالي در ورشو تنشها با مسكو را به بالاترين حد ممكن رساند. ديمیتري گوروتسوف معاون كميته امنيت و مقابله با فساد دوماي دولتي روسيه هم در مصاحبه با ريانوستي تأكيد كرد: تصميم ناتو براي استقرار واحدهاي نظامي جديد در كشورهاي بالتيك، با هدف باجخواهي از روسيه بوده و تلاشي است كه قصد دارد مسكو را وارد يك رقابت تسليحاتي كند.
گوروتسوف تصريح كرد: از يك سو ناتو قصد دارد تا تقويت نظاميان خود را در شرق اروپا نشان دهد و از سوي ديگر اين اقدام هدفي جز باجخواهي از روسيه و كشاندن مسكو به يك رقابت تسليحاتي ندارد. به عبارت ديگر، اين دور تازهاي از جنگ سرد خواهد بود.
روز جمعه ينس استولتنبرگ دبير كل ناتو تأكيد كرد كه رهبران ناتو در نشست ورشو موافقت كردهاند كه اين سازمان حضور نظامي خود را در شرق اروپا تقويت كند. ناتو قصد دارد چهار تيپ نظامي را در شرق اروپا مستقر كند. استولتنبرگ گفت: استوني، لتوني، ليتواني و لهستان چهار كشور عضو ناتو هستند كه بيشترين تهديد را از سوي روسيه احساس ميكنند و با استقرار چهار تيپ چند مليتي قدرت دفاعي اين كشورها تقويت خواهد شد. همچنين الكساندر ورشبوو معاون دبيركل ناتو نيز در سخنراني آغازين نشست ورشو گفت: با ناراحتي اذعان ميكنيم وارد رقابت راهبردي درازمدت با روسيه شدهايم و اين مسئله نشان ميدهد ناتو روند جديد تغييرهاي خود را بر اساس اين مأموريت آغاز ميكند.
امريكا ۲ مقام روسي را اخراج كرد
امريكا دو مقام روسي را در واكنش به حمله يك مأمور پليس روسيه به يك ديپلمات امريكايي در مسكو، اخراج كرد تا سطح ديگري از روند فزاينده تنش ميان روسيه و بلوك رو به تجديد غرب ظاهر شود.
به گزارش رويترز، وزارت خارجه امريكا اعلام كرد: ايالات متحده 17 ژوئن دو مقام روسي را اخراج كرده است. اخراج اين دو مقام روسي در پاسخ به حمله يك مأمور پليس روسيه به يك ديپلمات امريكايي در اوايل ماه ژوئن بوده است. جان كربي سخنگوي وزارت خارجه امريكا در جمع خبرنگاران تأكيد كرد: 17 ژوئن ما دو مقام روسي را از امريكا اخراج كرديم كه اين اقدام در پاسخ به اين حمله بوده است.
كربي تصريح كرد: ششم ژوئن يك ديپلمات امريكايي كه خود را معرفي كرده، مطابق با پروتكلهاي سفارت قصد ورود به سفارت امريكا را داشته است كه مورد حمله يك مأمور پليس روسيه قرار ميگيرد.
وي افزود: ادعاي مأمور پليس روسيه كه گفته است قصد دفاع و حفاظت از سفارت را در برابر ورود يك فرد ناشناس داشته، كاملاً نادرست است. سخنگوي وزارت خارجه روسيه نيز پيش از اين گفته است: مأمور پليس روسيه قصد داشته است تا اسناد شناسايي اين فرد را بازرسي كند تا مطمئن شود تهديدي سفارت امريكا را به خطر نمياندازد.
اختلاف يا نمايش اختلاف
به نظر ميرسد بال اروپايي ناتو با بال امريكايي-انگليسي آن بر سر نحوه مواجهه با انگليس اختلافات تاكتيكي داشته باشند يا شايد هم قرار است عدهاي نقش پليس بد و عدهاي هم نقش پليس خوب را بازي كنند و در مقابل كرملين نمايش اختلاف بدهند. با اينكه «اشتفان زايبرت» سخنگوي دولت آلمان با انتشارپيامي در توئيتر به نقل از آنگلا مركل صدراعظم آلمان نوشت كه «حضور ناتو در شرق اروپا تقويت ميشود و اين نشاني از اهميت قابليت دفاعي و نگرانيهاي موجود در زمينه امور دفاعي است، مركل به عنوان همسايهاي نزديكتر به روسيه نسبت به امريكا دورانديشي كرده و در پايان نخستين روز نشست دو روزه ورشو از هماهنگي ميان روسيه و ناتو در راستاي منافع مشترك حمايت كرد. همسو با وي رئيسجمهور فرانسه پا را فراتر نهاد و نقش پليس خيلي خوبتر را بازي كرد و گفت: نبايد روسيه را يك تهديد در نظر گرفت بلكه اين كشور يك شريك است. فرانسوا اولاند رئيسجمهور فرانسه تأكيد كرد: بايد به جاي اينكه روسيه را يك تهديد در نظر بگيريم اين كشور را يك شريك بدانيم. اولاند در ادامه گفت: ناتو هرگز اين نقش و وظيفه را ندارد كه بگويد روابط اتحاديه اروپا با روسيه چگونه بايد باشد. براي فرانسه، روسيه يك دشمن نيست، يك تهديد نيست. وي افزود: روسيه يك شريك است، اين درست است كه برخي اوقات همانطور كه در اوكراين مشاهده كرديم، از زور استفاده كرده و ما نيز اين اقدام روسيه و الحاق كريمه به خاك اين كشور را محكوم كرديم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]