واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: "به رهبری گفتم اگر ثابت شود رحیمی حتی یک ریال اختلاس کرده، من ضمن عذرخواهی، اعلام میکنم که شایستگی این سمت را ندارم"
موضوع فیشهای حقوقی یا همان پرداخت حقوقهای نامتعارف که ریشه در برخی قوانین گذشته داشت، فارغ از ابعاد قانونی و سیاسی آن، یک دستاورد مهم داشت و آن آشکار شدن تحولی مثبت در فرهنگ سیاسی ایران نسبت به گذشته بود؛ تفاوت برخورد روحانی با احمدینژاد درباره «تخلف زیرمجموعه».
آفتابنیوز : حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، پس از آغاز جریان رسانهای فیشهای حقوقی، ضمن پذیرش مسئولیت این موضوع، دستور صریح مبنی بر پیگیری و شفافسازی و استرداد مبالغ پرداختشده را صادر کرد و در پی آن نیز تعدادی از مدیران دولتی که دریافتیهای نامتعارف داشتند برکنار شدند. علاوه بر این، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، از تریبون رسمی از مردم عذرخواهی کرد و قول پیگیری داد.
به گزارش آفتابنیوز، اما رسمیترین واکنش روحانی به این موضوع، صدور بیانیهای 9 بندی خطاب به مردم بود. او در این بیانیه، حساسیت افکارعمومی و رسانهها به پرداختهای نامتعارف را قابل ستایش دانست و اعلام کرد که دولت از این فرصت برای ساماندهی «نظام شفافیت اطلاعات» بهره خواهد برد. رئیسجمهور همچنین تاکید کرد که «با کسی عقد اخوت نبستهام و مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی را تا ریشهکن شدن ادامه میدهیم.» البته این بیانیه، فرازهای مهم اجرایی دیگری نیز داشت اما در این مقال، صرفا عکسالعمل نسبت به ابعادی که افکار عمومی را با خود درگیر کرده است، مدنظر قرار دارد.
از سویی، رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید فطر درباره حقوقهای نامتعارف فرمودند: «قطعاً در گذشته کوتاهیهایی شده است، غفلتهایی شده است، بایستی جبران بشود.»
ایشان همچنین ابراز خرسندی کردند که «خوشبختانه رئیسجمهور محترم و رؤسای محترم دو قوه دیگر، متعهد شدهاند که این مسئله را دنبال کنند».
اینکه موضوع حقوقهای نجومی از دولت قبل وجود داشته و مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردهاند، به کنار، اما واکنش احمدینژاد به موضوع تخلفات مالی اطرافیان و دولتیها چه بود؟ آیا او هم مانند روحانی اعلام کرد که با کسی عقد اخوت نبسته است؟
جدیترین واکنش احمدینژاد به متهم شدن دولتیها و به خصوص اطرافیانش به تخلفات مالی، تهدیدی بود که روز 8 تیر 90 در جمع خبرنگاران و در حاشیه جلسه هیات دولت بر زبان آورد: «کابینه خط قرمزی است که اگر بخواهند به آنجا دستاندازی کنند، دیگر من باید وظیفه قانونی خود را انجام دهم. این حتما به کشور آسیب خواهد زد»!
بماند که او 12 آبان سال 90 نیز در دیدار با برخی اعضای ستاد انتخاباتی خود در سالهای ۸۴ و ۸۸، گفت که «من به رهبری هم گفتهام که اگر ثابت شود که رحیمی حتی یک ریال هم اختلاس کرده من به تلویزیون آمده و ضمن عذرخواهی اعلام میکنم که شایستگی این سمت را ندارم» اما نه تنها پس از اثبات تخلفات مالی معاون اولش عذرخواهی و استعفا نکرد بلکه با صدور بیانیهای، پشت رحیمی را خالی و اعلام کرد که این تخلفات مربوط به قبل بوده است.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]