تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805440551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با "کوچه گردان عاشق" بیشتر آشنا شوید


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید سعید فطر فرمودند: متأسفانه برخی دستگاهها اقدام به پدیده زشت افطاری‌های پر هزینه در هتلها برای افراد غیر مستحق کردند که باید گفت افطاری‌های ساده و مردمی به افراد مستحق و رهگذران در مقابل این موضوع قرار دارد.

به گزارش تراز ، رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید فطر امسال به صراحت از پدیده حسنه افطاری‌های مردمی سخن گفتند و این مسئله را در مقابل افطاری‌های مسرفانه و مترفانه دانستند و خاطرنشان کردند: متأسفانه برخی دستگاهها اقدام به پدیده زشت افطاری‌های پر هزینه در هتلها برای افراد غیر مستحق کردند که باید گفت افطاری‌های ساده و مردمی به افراد مستحق و رهگذران در مقابل این موضوع قرار دارد.
 
رهبر انقلاب اسلامی، «توزیع افطاری درِ خانه نیازمندان به‌وسیله جوانانی که نام خود را "کوچه‌گردانان عاشق" گذاشته‌اند»، «برگزاری جلسات پر شکوه دعا و مناجات در مساجد، حسینیه‌ها و مزار شهدا به‌ویژه در شبهای احیا»، «سنت رو به رشد و مبارک اعتکاف در دهه آخر رمضان» و «اقدام برخی پزشکان در معاینه رایگان بیماران در ماه رمضان» را جلوه‌های زیبای دیگری از ماه رمضان دانستند و تأکید کردند: این‌چنین رمضانی قطعاً موجب جلب رحمت الهی خواهد شد.
 
کوچه گردان عاشق چه کسانی هستند؟
 
جمعیت مستقل امداد دانشجویی امام علی یک سازمان مردم نهاد غیر سیاسی و غیر دولتی می باشد که با هدف کاهش آسیب های اجتماعی از سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی فعالیت می کند. جمعیت امام علی (ع) دارای شماره ثبت ۱۹۰۶۱ و مجوز فعالیت از وزارت کشور می باشد. همچنین این سازمان مردم نهاد از سال ۲۰۱۰ دارای مقام مشورتی در شورای امور اجتماعی – اقتصادی سازمان ملل متحد است. جامعه هدف خدمات امدادی جمعیت را کودکان و زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب که اغلب ساکن محله های حاشیه و معضل خیز هستند، تشکیل می دهند. تمام اعضای جمعیت امام علی به صورت داوطلبانه و رایگان فعالیت می کنند و کلیه هزینه ها و برنامه های جمعیت از محل  کمک های مردمی تامین می شود.
 
این جمعیت که به  "کوچه گردان عاشق" معروف است، در آیین خود می نویسد: مولا علی (ع) فرمود: « خدا را! خدا را! درباره یتمیان؛ مبادا گاه سیر و گاه گرسنه بمانند و حقوقشان ضایع گردد».
کوچه گردان عاشق، نخستین و قدیمی ترین طرح جمعیت مستقل امداد دانشجوی – مردمی امام علی (ع) است که از سال ۱۳۷۸ تا کنون بی وقفه برگزار گردیده و با گذشت بیش از ۱۵ سال، حالا به یک آیین فراگیر تبدیل شده است. تأمین نیازهای غذاییِ حیاتی خانواده های محروم در ماه مبارک رمضان، شکل اجرایی این طرح را تشکیل می دهد. در این طرح، کیسه های مایحتاج مورد نیاز یک ماهه هزاران خانواده محروم در شب های قدر توسط دانشجویان و مردم ، تهیه و به درِ خانه های این عزیزان برده می شود؛ و این حرکت در واقع به تأسی از کوچه گردی های عاشقانه مولا علی(ع) و سیره عملی زندگی ایشان در یتیم نوازی و مهر به همنوع، انجام می شود. جامعه هدف این طرح را تمامی خانواده های نیازمند که به دلیل فقر، قادر به تأمین نیازهای اولیه زندگی خود از جمله غذا نمی باشند، تشکیل می دهند.
 
بسیاری از مردم جمعیت را با طرح ها و آیین هایش می شناسند. نخستین طرح جمعیت «کوچه گردان عاشق» بود که بعد از یک دهه فعالیت عاشقانه دانشجویان، دیگر به یک آیین بدل شده است؛ به نحوی که به صورت خودجوش توسط مردم در سراسر کشور به اجرا در میآید. از دیگر طرح ها و آیین های جمعیت در سالهای اخیر می توان به آیین طفلان مسلم برای حمایت از کودکان زندانی، آیین کعبه کریمان برای برآورده ساختن آرزوهای کودکان محروم، آیین صفای سعی برای حمایت از بانوان سرپرست خانوار، آیین شام عیاران برای اعلام بیزاری از اعتیاد و حمایت از کودکان آسیب دیده از اعتیاد، طرح فاطیما برای حمایت از دختران بی پناه و فرار کرده از خانه، طرح ایران 1130 برای پرسشگری اجتماعی از کاندیداهای ریاست جمهوری، طرح هزار بار زندگی برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان محروم، طرح تدریس عشق برای یاری تحصیلی و آموزشی کودکان محروم در دروس مدارس، و طرح کودکان بی کتاب برای حمایت از کودکان کار و محروم از تحصیل و نیز جشن  هایی مانند جشن یلدا در کوچه های فقر، جشن هفت سین برکت به مناسب نوروز و نیز جشنواره فرزندان مهر برای شکوفایی هنری کودکان محروم و از همه مهمتر طرح ایجاد و گسترش خانه های ایرانی در مناطق محروم برای امدادرسانی به کودکان و بانوان مددجو در این مناطق اشاره کرد.
 
از کوچه گردان عاشق تا افطاری های پرهزینه در هتل ها
 
در طول سالیان اخیر برخی از آیین های ملی و مذهبی کشورمان به دلیل گذر زمان این آیین، کارکرد خود را از دست داده و به نوعی روزمره گی و روزمرگی تبدیل شده و حتی در بسیاری از موارد بجای اینکه به جامعه سود برساند، ضرر وارد کرده است. مثلا آیین های مذهبی در ماه محرم و  رمضان بجای اینکه اندیشه های دیگرخواهانه و بشردوستانه امام حسین و حضرت علی (ع) را گسترده کنند و بر هدف این بزرگواران از قیام در جامعه را بیان نمایند و درسی از دیگر خواهی آنان در جامعه گسترده سازند، تبدیل به نوعی چشم و هم چشمی در نذری دادن و حتی نوعی ریاکاری و عوام فریبی برای سودجویان شده اند و حتی مردم عوام نیز در این بازی ها گرفتار شده اند.
 
ماه رمضان برای هر کسی و هر قشری رنگ و بویی خاص دارد. از جمله برای برخی سازمان‌ها و ادارات دولتی که در این ماه با بودجه سازمانی افطاری می‌دهند. البته شاید نفس برگزاری این مراسم افطاری از سوی سازمان‌های دولتی چیز بدی نباشد اما باید تاکید کرد که تبدیل شدن این مسئله به یک رسم همیشگی که البته رقابت و چشم و هم چشمی سازمانی از انگیزه‌های اصلی برگزاری آن است به هیچ وجه رسم پسندیده‌ای نیست. ریخت و پاش‌های آن چنانی و گستردن سفره‌های چرب و شیرین از پول بیت المال به بهانه برخورداری از ثواب افطار مسئله‌ای نیست که درشان نظام اسلامی باشد و بد‌تر آنکه عمده این ریخت و پاش‌ها نیز از کیسه بیت المال و مردم است.
 
مساله ای که صبح امروز نیز رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند و فرمودند "متأسفانه برخی دستگاهها اقدام به پدیده زشت افطاری‌های پر هزینه در هتلها برای افراد غیر مستحق کردند که باید گفت افطاری‌های ساده و مردمی به افراد مستحق و رهگذران در مقابل این موضوع قرار دارد."  
 
البته بودند مجموعه هایی هم که در آستانه ماه مبارک رمضان امسال دراین زمینه پیش دستی لازم را انجام داده و با صدور بخشنامه، هرگونه برگزاری افطاری های مجلل را ممنوع کردند. یکی از این مجموعه ها شهرداری تهران بود که با صدور بخشنامه ای دادن افطاری در مجموعه شهرداری پایتخت را ممنوع کرد.  

محمدباقر قالیباف در این بخشنامه با اشاره به ماه ضیافت الهی به همه معاونت ها و سازمان های زیرمجموعه شهرداری تهران ابلاغ کرد که برپایی سفره های افطاری از سوی این مجموعه ها با بودجه عمومی ممنوع است. در بخشنامه صادره از سوی شهردار تهران تاکید شده بود به همه مدیران و همکاران توصیه می شود در ماه ضیافت الهی در برپایی سفره های ساده افطاری با کمک خیرین و مردم با محوریت مساجد و نهادهای مردم نهاد برای نیازمندان و محرومان تلاش کنند.
 
در این باره گفتنی است که سفره هاي افطار همچنان می تواند تنها با نان و پنير و سبزی و مقداری زولبيا و باميه و شايد هم آش يا شله زرد، ده ها مهمان را سير کند. موضوعی که جوانان جمعیت امداد دانشجویی - مردمی امام علی (ع) در طرح هایی تحت عنوان کوچه گردان عاشق از همان آغاز تاسیس خود فعالیت های مختلفی را در این زمینه برای کاهش معضلات اجتماعی در برنامه های خود قرار دادند. اقدامی که در آیین کوچه گردان عاشق با هدف تامین نیازهای غذایی خانواده های محروم در ماه مبارک رمضان انجام می شود و نخستین طرح جمعیت می باشد که از سال 1378 توسط جمعیت امام علی طراحی شده است و پس از گذشت چندین سال اجرا، دیگر به یک آیین ملی در شب های قدر ماه رمضان تبدیل شده است.


منبع: فردا









زمانبندی انتشار: 16 تير 1395 - 15:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن