واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دو پیام غیبت محمدرضا عارف در ضيافت افطار رييس جمهور
یکی از اپیزودهای پایانی سریال ضیافت افطاری پاستورنشینان با اشخاص و نهادهای مهم مملکتی، به بهارستانی ها اختصاص یافت.
روز نو : یکی از اپیزودهای پایانی سریال ضیافت افطاری پاستورنشینان با اشخاص و نهادهای مهم مملکتی، به بهارستانی ها اختصاص یافت.
به گزارش روزنو،به طوری که شب دوشنبه نمایندگان مجلس دهمی رهسپار پاستور شدند و در نشست مشترک دولت و مجلس روزه خود را افطار کردند. اما صندلیهای این مراسم از فقدان حضور سوپراستار این اپیزود، خبر می دادند. تمامی دوربینها در جستجوی محمد رضا عارف بودند و از کرسی کنار جایگاه رئیس جمهوری که قرار بود به او اختصاص یابد، اما در نهایت علی لاریجانی آن را تصاحب نمود، عبور کردند و در سایر صندلی های ردیف اول نیز منتخب نخست پایتخت نشینان را نیافتند. پس از آن، باقی ردیفهای سالن اجلاس سران هم بری از وجود عارف بود و هیچ کدام از دوربین ها نتوانستند رئیس فراکسیون امید را شکار کنند و در قاب تصویر جای دهند. بدین ترتیب بازار گمانهزنیها درباره چرایی عدم حضور عارف در ضیافت رئیس جمهوری، رونق گرفت و یک علامت سوال بزرگ و پررنگ در اذهان ایجاد شد.
تداخل افطاری خانوادگی با افطاری رئیس جمهوری
اطرافیان و نزدیکان محمدرضا عارف حضور نیافتن او در مراسم افطاری حسن روحانی را امری عادی تلقی می کنند و آن را عاری از هرگونه ابهامی می دانند به طوری که یکی از مشاوران او ، در پاسخ به این سوال که چرا دکتر عارف در مراسم افطاری رئیس جمهوری شرکت نکرد، به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: «به طور کلی شخصیت های مهم نظام در همه مراسمها قادر به حضور نیستند چون برنامه های از پیشتعیین شده دارند و تداخل در برنامه ها صورت می گیرد. آقای دکتر عارف هم از این قاعده مستثنی نیستند چون خودشان برنامه ای خانوادگی داشتند ، تداخل برنامه ها مانع از این شد که بتوانند در هر دو برنامه حضور یابند.»
او همچنین این حضور نیافتن را بی ارتباط به مسئله ریاست مجلس دانست و در این باره اظهار داشت : «چنین چیزی درست نیست دکتر مطهری هم در این جلسه حضور نداشتند. ماه رمضان است همه درگیر برنامههایی هستند. آقای عارف هم به دلیل بعد مسافتی و هم به خاطر تداخل این برنامه با برنامه خانوادگی نتوانست در مراسم افطاری رئیس جمهوری شرکت کند.»
مرام عارف قهر کردن نیست
این منبع آگاه افزود: «اما این موضوع که دولت از ریاست آقای لاریجانی حمایت کرده پیشفرض است و این قضیه هم که دکتر عارف به این دلیل حضور نداشته اند پیش فرض دیگری است. از روی پیش فرضها نمیتوان تحلیل ارائه داد باید براساس یک سند قابل اعتنا روی این مسائل بحث کرد نه روی اظهارنظر افراد. برای همین من به پیش فرض ها ورود پیدا نمیکنم اما رویه آقای دکتر عارف این است که به هیچ وجه مسائل شخصی خودش را دخیل نمیکند روی مسائل کلان ملی و سیاسی و جریانی خود.»
او ادامه داد: « آقای عارف اخیرا در دیداری که با یک حزب اصلاح طلب داشت با صراحت اعلام کرد که مشی و مرامش قهر کردن نیست حتی با وجود آنکه گلایههای جدی نسبت به خلف وعده بعضی از اعضای ائتلاف امید وجود دارد. چون برای ائتلاف هزینههای زیادی داده شد و انتقادات بسیاری را هم آقای عارف به جان خرید ولی به هر حال الان موقعیتش نیست که این گلایه ها را مطرح کند.»
هشدار عارف به روحانی
با وجود آنکه نزدیکان عارف حضور نیافتن در ضیافت افطاری را «قهر» او از پاستورنشینان نمی دانند اما برخی رسانه ها آن را رویگردانی از دولت تلقی می کنند. از سوی دیگر گروهی بر این باورند که صندلی خالی عارف دو پیام مهم را به حسن روحانی و دولتمردانش رسانده است:
^ دلخوری محمد رضا عارف از دولت یازدهم به دلیل آنکه پیش از انتخابات ریاست مجلس برخی دولتی های عضو حزب اعتدال و توسعه طی تماس هایی در روز رای گیری بر کرسی ریاست، از نمایندگان خواسته بودند تا به لاریجانی رای دهند. یک هفته قبل از آغاز مراسم افتتاحیه مجلس دهم، هم حزب اعتدال و توسعه در سالن اجلاس سران مراسمی را تدارک دید و در آن از علی لاریجانی برای سخنرانی در آن نشست دعوت کرد. شاید این دلخوری پر بیراه هم نباشد چراکه باید خاطرنشان کرد که جلوس حسن روحانی بر کرسی چرمی پاستور، مرهون فداکاری منتخب نخست مردم تهران است و زمانی که دولت می توانست این از خود گذشتگی را با رعایت اصل تفکیک قوا جبران کند، این فرصت مهم را از دست داد و برخی دولتمردان در انتخابات ریاست مجلس دخالت کردند.
^پیام بعدی عارف که گواه آن است که بنا نیست نمایندگان مجلس دهمی همواره با دولت یازدهم به مصالحه و مسامحه بپردازند و همین عدم حضور رئیس فراکسیون امید مبین آن است که در بر پاشنه دوستی همیشگی و نادیدهگرفتن سیاستهای اشتباه دولت نمیچرخد و قرار نیست نمایندگان هم سو با دولت همواره بر عملکرد تدبیر و امیدیها مهر تایید بزنند.
بدینترتیب این گمانهها نشان میدهد که حضور نیافتن عارف در ضیافت افطاری رئیس جمهوری بر دو دلیل استوار است و عارف هم دلخوریش را ابراز کرده و هم به دولت هشدار داده است و عارف زین پس بر آن نیست تا بنابر مصلحت مهر سکوت بر لبانش بزند و نظاره گر بدعهدی ها باشد.
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]