واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: افزايش سقف اعتبار صادرات ايران به كوبا به 500 ميليون يورو
يادداشت تفاهم سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري علمي اقتصادي، علمي و فني و موافقتنامه فرهنگي علمي و فني صبح امروز به امضاي وزاري ايران و كوبا رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، در مراسم اختتاميه سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي، علمي و فني ايران و كوبا" علي اكبر محرابيان"-وزير صنايع و معادن ايران- با اشاره به اسناد امضاء شده در طول اجلاس گفت:موافقت نامه همكاري بين سازمان زمين شناسي و اكتشافات صنعتي ايران و گروه شركتهاي زمين شناسي و معادن كوبا و يادداشت تفاهم همكاري بين وزارت حمل و نقل كوبا و شركت ايراني و واگن پارس به امضاي دو طرف رسيد.
وي در رابطه با پروژه هاي در حال مذاكره، اظهارداشت:همكاري در زمينه صنايع غذايي و تامين ماشين آلات و انواع خدمات فني و مهندسي صنايع كشاورزي و غذايي مورد نياز در كوبا، مذاكره بين طرف ايراني و مركز ملي راهها، وابسته به وزارت حمل و نقل، مذاكره وزارت صنايع سنگين كوبا براي خريد اقلام مصرفي و مواد اوليه جهت توليدات برنامه جايگزيني واردات در كوبا، خريد اقلام مصرفي مربوط به انفورماتيك و مخابرات، خريد موتور و شاسي موتور سيكلت از جمله پروژه هاي دو كشور است.
وزير صنايع و معادن با تاكيد بر نقش مهم روابط بانكي در توسعه مناسبات تجاري طرفين، گفت:بنا به درخواست طرف كوبايي مبني بر افزايش سقف اعتباري آن كشور براي حمايت مالي از استمرار صادرات كالاهاي ايراني،با توافق طرف ايراني و با حمايت ويژه هيات وزيران سقف اعتبار اين بخش از 200 ميليون يورو به 500 ميليون يورو افزايش يافت.
وي ادامه داد: بانك توسعه صادرات پس از دريافت مصوبه دولت ظرف مدت 30 تا 90 روز نسبت به اجرايي كردن اين افزايش اعتبار اقدام خواهد كرد، همچنين صندوق ضمانت صادرات ايران آمادگي خود را جهت پوشش ريسك عدم بازپرداخت اعتبارات كوتاه مدت و ميان مدت قابل اعطاء به خريداران كوبايي مشروط در قبال تضمين دولتي آن كشور دانست.
محرابيان از تشكيل ستاد ويژه براي توسعه همكاريهاي دو كشور خبر داد و گفت:جلسات كميته هر سه ماه با حضور سفيران و دبيران كنفرانس در 6 ماه در پايتخت دو كشور برگزار خواهد شد.
وي به توافقات به عمل آمده در اين اجلاس اشاره كرد و افزود:توسعه همكاريهاي صنعتي، معدني، بازرگاني، كشاورزي، بيوتكنولوژي، حمل و نقل، نيرو، برق رساني، ساختمان، راه آهن، راديو و تلويزيون، انفورماتيك و مخابرات، فرهنگ، علوم، تكنولوژي و محيط زيست، ورزش، آموزش عالي و بهداشت درمان و آموزش پزشكي از عمده مذاكرات صورت گرفته در اين اجلاس به شمار مي رود.
وزير صنايع و معادن از توافق طرفين براي همكاري در زمينه تامين انواع كشتي هاي آلومينيومي (مطابق استاندارد جهاني) و كشتي هاي فولادي تا ظرفيت 500 تن خبر داد و گفت: به منظور توسعه و گسترش روابط و همكاري ها بين دو كشور در تمام زمينه هاي فني، مهندسي، ساخت و ساز و صنعت، انجمن صادركنندگان خدمات فني و مهندسي ايران هماهنگي هاي لازم را با اعضاي خود به عمل آورده و آنها را براي سرمايه گذاري تاسيس شركتهاي مشترك و ورود به عرصه كار و فعاليت و اجراي انواع پروژه ها در كوبا ترغيب و تشويق خواهد كرد.
وي تصريح كرد: راه آهن ايران نيز آمادگي خود را جهت همكاري در زمينه ها صدور انواع واگن هاي باري و مسافري توسط شركت واگن پارس، همكاريهاي آموزشي، همكاري در زمينه تبادل هياتهاي كارشناسي به طرف كوبايي اعلام كرد.
وزير صنايع و معادن تاكيد كرد:پيشنهاد ايران جهت ايجاد زيرساختهاي لازم در تسريع پروژه هاي مشترك امضاي هر چه سريع تر موافقت نامه حمايت از سرمايه گذاري هاي خارجي است.
وي اضافه كرد:مذاكرات مربوط به موافقت نامه هاي اجتناب از اخذ ماليات نهايي شده است و به امضاي طرفين خواهد رسيد.
محرابيان با اشاره به تاكيد مقامات دو كشور بر توسعه همكاريهاي سياسي و اقتصادي گفت:مواضع مشترك دو كشور در صحنه هاي بين المللي زمينه مناسبي براي توسعه همكاريهاي مشترك دو كشور خواهد بود.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]