تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836308859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار گزینه پیش روی انگلیس برای ماندن در اتحادیه اروپا/ آیا برکسیت عملی می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چهار گزینه پیش روی انگلیس برای ماندن در اتحادیه اروپا/ آیا برکسیت عملی می‌شود؟
نیویورک تایمز به بیان گزینه‌هایی پرداخت که انگلیس را در اتحادیه اروپا نگاه خواهند داشت.


به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک تایمز در مطلبی نوشت: نتیجه همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برکسیت با چنان پس‌لرزه‌های شدیدی همراه شده است که اکنون بسیاری از خود می‌پرسند آیا می‌توان از این خروج جلوگیری کرد؟


دیوید کامرون – نخست وزیر انگلیس – روز گذشته اعلام کرد نتیجه همه‌پرسی را "الزام‌آور" می‌داند و فرایند اجرای این تصمیم به بهترین شیوه ممکن باید آغاز شود. اما خاطر نشان کرد شروع این فرایند را پس از استعفا در ماه اکتبر به جانشین خود واگذار خواهد کرد. 


این بدان معناست که انگلیس دستکم 4 ماه زمان در اختیار دارد تا نتیجه همه‌پرسی را لغو و از پیامدهای خروج از اتحادیه اروپا اجتناب کند. حتی اگر نخست وزیر بعدی انگلیس فرایند خروج را آغاز کند نیز این کشور 2 سال زمان دارد تا درباره شرایط خروجش از اتحادیه اروپا مذاکره کند. هرچند طبق قوانین جاری اتحادیه اروپا عضویت انگلیس با پایان یافتن این مهلت دو ساله به صورت خودکار لغو می‌شود، این کشور به لحاظ نظری می‌تواند از این زمان برای مذاکره درباره یک راه‌حل جایگزین استفاده کند.


انگلیس در این بازه‌های زمانی 4 ماهه و 2 ساله، گزینه‌هایی را برای باقی ماندن در اتحادیه اروپا در اختیار دارد که هریک از‌ آنها برای اروپا و خود این کشور پیامدهایی به همراه دارد که البته بیشتر از پیامدهای خروج این کشور از اتحادیه اروپا نیست.


گزینه اول: اجرا نکردن نتیجه همه‌پرسی
همه‌پرسی به لحاظ حقوقی "الزام‌آور" نیست. فرایند خروج از اتحادیه اروپا تا پیش از آنکه نخست وزیر ماده 50 قانون اتحادیه اروپا را رسما اجرا کند، آغاز نمی‌شود. بنابراین، وی می‌تواند بدون توجه به نتیجه همه‌پرسی به راه خود ادامه دهد. کامرون در حال حاضر خودش از اجرای این ماده که عملا به معنای آغاز فرایند خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست، امتناع کرده است.


از میان دو جانشین احتمالی وی نیز «ترسا می» مخالف خروج از اتحادیه اروپاست و «بوریس جانسون» نیز معتقد است در اجرای فرایند خروج نباید عجله به خرج داد. اکثر اعضای پارلمان انگلیس نیز مخالف خروج از اتحادیه اروپا هستند و ممکن است از نخست وزیری حمایت کنند که خواهان اجرای ماده 50 نباشد.


اما این مسئله به معنای نادیده گرفتن اراده و نظر 17.4 میلیون شهروند انگلیسی موافق خروج از اتحادیه اروپاست و با ادعای کشوری که خود را داعیه‌دار پایبندی به ارزش‌های دموکراتیک می‌داند، در تضاد است. علاوه بر این، چنین اقدامی باعث افزایش صداهای مخالف در کشور شده و آینده سیاسی احزاب حامی این گزینه را نیز به خطر خواهد انداخت.


گزینه شماره 2: وتوی اسکاتلند
مجلس اعیان انگلیس در ماه آوریل اعلام کرد هرگونه تصمیم‌گیری برای خروج از اتحادیه اروپا باید در مجالس اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز به تصویب برسد. رای‌دهندگان ولزی در همه‌پرسی روز پنجشنبه هفته گذشته از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حمایت کردند و اکثریت مجلس ایرلند شمالی نیز در اختیار حزبی است که موافق خروج از اتحادیه اروپاست.


اما اکثریت قریب به اتفاق رای‌دهندگان اسکاتلندی در همه‌پرسی برکسیت به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا رای دادند و حزب ملی اسکاتلند نیز وعده داده است از انجام هر اقدام ممکنی برای باقی نگه‌داشتن اسکاتلند در اتحادیه اروپا دریغ نخواهد کرد.


بنابراین، نخست وزیر بعدی انگلیس با بهره‌برداری از این فرصت می‌تواند مدعی شود که خواهان اجرای خواست عمومی مردم انگلیس و خروج از اتحادیه اروپا است اما نمی‌تواند بدون تصویب مجلس اسکاتلند این کار را انجام دهد. این گزینه نسبت به گزینه قبلی که بی‌اعتنایی به رای مردم است از مشروعیت بیشتری برخوردار است.


اما اگر نخست وزیر بعدی انگلیس مصمم به اجرای برکسیت باشد، مجلس انگلیس می‌تواند قانونی که به مجلس اسکاتلند حق وتو می‌دهد را لغو کند که البته در این صورت، اسکاتلند نیز خواهان برگزاری همه‌پرسی جدیدی برای استقلال خود خواهد شد.


گزینه شماره 3: تکرار همه‌پرسی
در سال 1992، مردم دانمارک در یک همه‌پرسی با پذیرش یکی از معاهدات مربوط به عضویت در اتحادیه اروپا مخالفت کردند. اما به دلیل اختلاف رای اندک، دولت دانمارک مجبور به برگزاری یک همه‌پرسی دیگر شد که در آن مردم دانمارک به پذیرش معاهده مذکور رای مثبت دادند.


مشابه این قضیه در سال 2001 و 2008 نیز برای جمهوری ایرلند تکرار شد. بنابراین، مردم و احزاب سیاسی انگلیس نیز می‌توانند خواستار برگزاری مجدد همه‌پرسی شوند. در حال حاضر، کمپینی که در اینترنت برای تکرار همه‌پرسی راه‌اندازی شده، نزدیک به 4 میلیون امضا جمع‌آوری کرده است.


اما پیش از انجام این کار ابتدا باید از تغییرِ نتیجه همه‌پرسی در صورت برگزاری مجدد آن مطمئن شد. در این راستا، دولت انگلیس می‌تواند با دریافت امتیازاتی از اتحادیه اروپا در حوزه‌هایی مانند مهاجرت که دغدغه اصلی مردم انگلیس است، پیش از برگزاری یک همه‌پرسی دیگر، پیروزی خود را قابل‌پیش‌بینی کند. اما اگر مردم انگلیس در همه‌پرسی بعدی نیز مجددا به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند، عملا دیگر راهی برای بازگشت باقی نخواهد ماند.


گزینه شماره 4: خروج ظاهری
ماده 50 قانون اتحادیه اروپا برای کشوری که قصد خروج از این اتحادیه را دارد 2 سال زمان در نظر گرفته است تا درباره چند و چون روابط خود با اتحادیه اروپا در آینده در حوزه‌هایی مانند تجارت و مهاجرت مذاکره کند.


انگلیس در این دو سال می‌تواند روابط آینده خود با اتحادیه اروپا را به گونه‌ای تعریف کند که بدون آنکه عضویت رسمی در این اتحادیه داشته باشد، وضع موجود را حفظ کند. این مسئله به نظر همان چیزی است که بوریس جانسون به دنبال آن است. وی به عنوان یکی از رهبران اصلی کمپین حامی خروج از اتحادیه اروپا روز یکشنبه وعده داد که انگلیس معاهدات خود با اتحادیه اروپا در زمینه تجارت آزاد و تردد آزاد را حفظ خواهد کرد و این یعنی عضویت در اتحادیه اروپا بدون عضویت رسمی در این اتحادیه.


در حال حاضر، نروژ نمونه بارزی از این الگوی عضویت است. این کشور عضو رسمی اتحادیه اروپا نیست؛ اما در معاهدات مربوط به بازار مشترک و مرزهای باز، جزئی از اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. با این حال، اگر انگلیس این مسیر را انتخاب کند، دیگر حضور و تاثیری در تصمیم‌گیری‌های حیاتی اتحادیه اروپا نخواهد داشت. 




انتهای پیام /






۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن