واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس جمهور : دست هاي پيدا و پنهان قيمت نفت را به صورت كاذب كنترل مي كنند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رئيس جمهور گفت: دست هاي پيدا و پنهان و با اهداف سياسي و اقتصادي قيمت را به صورت كاذب كنترل مي كنند.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهور كشورمان كه در بيست و نهمين اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك سخن مي گفت، اظهار داشت: بسياري از مردم اميدوار بودند با افزايش حجم و تنوع اقدامات اقتصادي مالي و پولي در سطوح دو جانبه و چند جانبه و بين المللي و انباشت تجربه هاي فراوان اقدامات كنوني اقتصادي در جهان بتواند نقش موثري در شكوفايي اقتصادي توسعه تجارت و تقويت بنيه اقتصادي كشورها به خصوص كشروهاي ضعيف، حفظ ارزش ذخاير و سرمايه گذاري هاي مختلف حفظ امنيت و ثبات در بازار كنترل نرخ ها و تورم و بالاخره افزايش رفاه عمومي رفع فقر و بيكاري و ترسيم آينده روشن براي همه شهروندان داشته باشد.
وي ادامه داد: متاسفانه با گذشت زمان علامت هاي منفي بيشتر شده و زنگ هاي خطر به صدا در آمده است بازار ثبات ندارد ارزش پول ملي در كشورهاي مختلف متاثر از عوامل گوناگون متلاطم بوده و امكان پيش بيني هاي واقع گرايانه را در برنامه ريزي و سرمايه گذاري و هر نوع فعاليت اقتصادي تا حد زيادي سلب كرده است، فاصله كشورها و طبقات فقير و غني زيادتر مي شود.
احمدي نژاد اظهار داشت: دولت ها و شهروندان كشورهاي مختلف نمي توانند آينده روشن از نظر اقتصادي و مالي براي خود ترسيم كنند بدون ترديد ادامه وضع موجود قابل دوام نخواهد بود و به تحولات سريع اجتماعي و سياسي در بسياري از نقاط و بر هم خوردن موازنات موجود جهاني منجر خواهد شد.
وي ادامه داد: بررسي و شناخت دقيق علل بروز اين پديده منطقي ترين راه براي دستيابي به راه حل هاي مناسب است،عده اي علت را در مسابقه بي فرجام براي افزايش رشد اقتصادي در بسياري از كشورها، افزايش قيمت مواد اوليه صنعتي، افزايش قيمت انرژي، استفاده از محصولات كشاورزي براي توليد سوخت، كاهش ارزش دلار و تورم جهاني تغييرات زيست محيطي، خشكسالي ها و افزايش مصرف جهاني جستجو مي كنند.
احمدي نژاد افزود: اصولا نظام توسعه و مكانيزم بازار بدون يك كنترل قوي و تعيين كننده مسلط كه روابط را به صورت عادلانه در جهان تنظيم كند فاقد اعتبار و دوام است و امروز از وجود چنين كنترل كننده اي بي بهره هستيم.
وي افزود : دخالت هاي سازمان يافته هدفمند و البته مخرب برخي قدرت هاي سياسي و اقتصادي در موازنات اقتصادي و در بازار است.
وي با اشاره به اينكه امروز برنامه ريزان برخي قدرت هاي بزرگ به ناچار براي كاهش تبعات عملكرد ديروز خود و از سوي ديگر براي تحميل اراده خود در بازار اقدام به كاهش ارزش دلار مي كنند گفت: سال هاي طولاني تورم و مشكلات اقتصادي برخي از قدرت ها از طريق تزريق دلار بدون پشتوانه به اقتصاد جهاني به ساير ملت ها تحميل شده است و امروز كه ظرفيت جذب اقتصاد جهاني كاهش يافته و ديگران نيز وارد ميدان شده اند اين آسيب ها به كانون اصلي توليد آن بازگشت كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه در موضوع انرژي نيز دخالت هاي غير مسوولانه كاملا مشهود است تصريح كرد: در حالي كه رشد مصرف كمتر از رشد توليد است و بازار انباشته از نفت است قيمت ها روند تصاعدي خود را طي مي كنند و اين وضعيت كاملا مصنوعي و تحميلي است. بسيار روشن است كه دست هاي پيدا و پنهان و با اهداف سياسي و اقتصادي قيمت را به صورت كاذب كنترل مي كنند.
رييس جمهور گفت: به نظر مي رسد از يك سو به صورت مصنوعي قيمت نفت و انرژي و ماليات بر مصرف آن، آن را بالا نگه مي دارند و از سوي ديگر استحصال سوخت از مواد پايه كشاورزي را ترويج مي كنند و همين را بهانه افزايش قيمت مواد غذايي قرار مي دهند و بدتر از آن در برابر توسعه توليد و استفاده از انرژي پاك و ارزان هسته اي صف آرايي مي كنند.
وي خاطرنشان كرد: آمارهاي رسمي از بيش از يك ميليارد فقير خبر مي دهند در حالي كه فقط سرانه جهاني توليد سالانه غلات بيش از 400 كيلوگرم به ازاي هر نفر است بنابر اين كاملا روشن است كه وضع موجود حامل انديشه و مديريت ناسالم و ساز و كارهاي حاكم است و اصلاح آن مستلزم تغيير در انديشه و مديريت و نظامات حاكم بر جهان است.
وي گفت: به دليل اهميت مشكلاتي كه با آن مواجه هستيم پيشنهادات زير را ارايه مي كنم:
1-بايد تركيبي از ارزهاي معتبر مبناي معاملات نفتي قرار گيرد و يا كشورهاي عضو ارز جديدي را به همين منظور تعريف كنند.
2-كاهش ماليات ها راه برون رفت از تبعات افزايش نرخ انرژي در اين كشورهاي صادركننده و توليدكننده انرژي است.
3-تاسيس بورس جديد نفت با همكاري اعضا، تبديل ذخاير ارزي موجود به ارزهاي معتبر و تاسيس بانك اوپك كه ذخاير ارزي و منافع ملي اعضا را صيانت مي كند.
4-دولت ها به جاي اشغال گري و جنگ به صلح و دوستي روي آورند و هزينه هاي نظامي گري خود را صرف كمك به مردم فقير كشورهاي خود كنند.
5- تقويت صندوق اوپك و تهيه برنامه راهبردي حمايت از اين كشورها يك امر خداپسندانه انساني و تاثيرگذار است./01 /144/125
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]