واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مراسم شب قدر در اردبیل؛
نوای جمعی الغوث در هر کوی و برزن/تجمعهایی بیآلایش در شبهای قدر
شناسهٔ خبر: 3696266 - دوشنبه ۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
استانها > اردبیل
.jwplayer{ display: inline-block; } اردبیل – دار الارشاد اردبیل در شبهای قدر حس و حال غریبی دارد. دستها رو به آسمان بلند است و مؤمنان بخشش گناهان را میطلبند. خبرگزاری مهر، گروه استانها- ونوس بهنود: شبهای قدر است و در هر کوی و برزن حس و حال عجیبی حاکم شده است. اگر تا دیروز بعد از افطار به استراحت سپری میشد، در شبهای قدر منازل و مساجد مملو از جمعیت دلخستهای است که به دنبال سخن با معبود هستند. شبهایی که کلام خدا در قلبها ساری و جاری گشته و دری از بهشت به زمین فانی گشوده است. شبهایی که تقدیر انسانها رقم میخورد. مصلی اردبیل مملو از هیاهوی جمعیت است. هر کسی به دنبال گوشهای خالی است تا در نوای جوشن کبیر و الغوث سهیم شود.
مادرانی که طفلان شیرخوار خود را به همراه دارند، دختران جوان، پیرمردهایی که با وجود کهولت سن خود را پای منبر کشاندهاند و پدران و پسرانی که امشب حرفها برای گفتن دارند؛ همه و همه دشمنی، تلخکامی، قهر و بدبینی را کنار گذاشتهاند و در نوای «بک یا الله» با هم یک صدا میشوند. امشب شبی است متعلق به امامی مظلوم. همان که دردهای خود را در خلوت از دیگران پنهان میساخت و در آماج کینه و دشمنی به ندرت مؤمن راستین مییافت. همان که خنجر دشمنان را از پشت تجربه کرد و تا آخرین نفس وصال به معبود را سعادت راستین میدانست. در نوای نامهای مقدس خداوند و قسمهایی که یاد میشود، شفاعت از پیشوای مسلمانان گره خورده است. علی (ع) نشانه ماندگار مظلومیت دیرینی است که همه ساله در شبهای سرنوشت به شفاعت طلبیده میشود.
یکی از شهروندان اردبیلی معتقد است شبهای قدر از جمله خالصترین شبها است و مؤمنان بدون آلایش در کنار هم جمع میشوند. فاطمه علی پور شبهای قدر را اتصال به معبود میداند و اینکه فرصتی پیش آمده تا هر چه در دلتنگ داری بیان کنی و از خدا تحقق آن را بخواهی. شبهای قدر در اردبیل تمامی منازل و مساجد را در شور و نوای خود شریک میسازد. در این شبها بانوان اردبیلی نذورات خود را به جای میآورند. در منازل مراسم دعاخوانی برگزار میشود و بر خلاف سایر مهمانیها در خانهها به روی دوست و آشنا و حتی رهگذر باز است. مهمانیهای احیا متعلق به کسی نیست. صاحبخانه همان است که در روز اول ماه رمضان با بندگان خود بیعت میکند و در دهه آخر ماه رمضان وعده حق به اوج میرسد و مؤمنان برای گناهان یک سال خود طلب عفو و بخشش دارند. امسال در شبهای احیا مساجد و امامزادهها نیز غرق از جمعیتی جویای فضل و کرم الهی است. امامزادگان به واسطه عزاداریهای امام علی (ع) برنامههای متعددی اجرا میکنند و در کنار ضریح مطهر آن ها آرزوی زیارت ضریح مطهری در نجف اشرف در دلها تداعی میشود.
علی(ع) لشکر کفر چه ها کرده بود که حتی مخفیانه دفن شدی؟ مگر نه اینکه در روز قیامت تنها پشتوپناه مسلمینی؟ و مگر نه اینکه در روز تقدیر شفاعتمان را، تحقق آرزوهایمان را فقط و فقط از تو خواستاریم؟ دلها در شبهای قدر بیقرار است. احساس عظیمی که آدمی افسوس میخورد کاش در طول یک سال پایدار بماند. احساس طلب بخشش و دوری از گناه و مگر به غیرازاین است که وعده حق همین احساس بیقراری برای دوری جستن از شکستن دل دیگری، دستدرازی در حق دیگری، دروغ گفتن و کف ورزیدن است. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: ابن عباس از رسول خدا (ص) روايات كرده است كه فرمود: وقتی شب قدر میشود، ملائکهای كه ساكن درسدره المنتهی هستند و جبرئيل، يكي از ايشان است، نازل میشوند، درحالی كه جبرئيل به اتفاق سايرین، پرچمهایی را، به همراه دارند، يك پرچم، بالای قبر من، و يكی بر بالای بیتالمقدس، و پرچمی در مسجدالحرام و پرچمی برطورسينا، نصب میکنند و هيچ مؤمن و مؤمنهای در اين نقاط نمیماند مگر آن كه جبرئيل به او سلام میکند، مگر كسی كه دائمالخمر و يا معتاد به خوردن گوشت خوك و يا زعفران ماليدن به بدن خود باشد. حجتالاسلام مهدی ستوده شبهای قدر را شبهای نزول قرآن و ملائکه و رقم خوردن سرنوشت عنوان و اضافه کرد: در چنین شبهایی مؤمنان باید با خلوص قلب در محضر معبود خود حاضر شده و برای گناهان خود طلب عفو کنند. وی افزود: عظمت این شبها در روایات متعددی نقل شده است تا جایی که شبهای قدر شبهای رحمت و عظمت عنوان میشود و در این شب درهای آسمان برای شنیدن صدای مؤمنان راستین باز است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]