تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834904529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رمضان سروتونين اندورفين و دوپامين‌مان را آزاد مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رمضان سروتونين اندورفين و دوپامين‌مان را آزاد مي‌كند
روزه در لغت امساك و خودداري از هر چيزي است. خداوند بر اساس آيه 183 سوره بقره روزه را براي تمام ايمان‌آورندگان اسلام واجب كرده است...
نویسنده : دكتر فاطمه منفردپويا* 
روزه در لغت امساك و خودداري از هر چيزي است. خداوند بر اساس آيه 183 سوره بقره روزه را براي تمام ايمان‌آورندگان اسلام واجب كرده است. روزه در تمام آيين‌ها بوده و فقط در بجا آوردن اعمال آن تفاوت‌‌هايي وجود دارد، در بعضي از آيين‌ها روزه سكوت هم وجود دارد. فلسفه روزه‌‌داري از بعد مذهبي، علمي بسيار مورد توجه قرار گرفته است. شخص روزه‌دار در راستاي روزه‌‌داري خود با رعايت جوانب روزه زبان خود را از آفت‌هاي زباني همچون تمسخر، دشنام و ناسزاگويي، غيبت و دروغ، تهمت و افترا حفظ مي‌‌كند و همچنين گوش خود را از شنيدن حرف‌هاي بيهوده و چشم خود را از مشاهده مناظر گناه و حرام و فكر خود را از انديشه‌ها و نيت‌‌هاي پليدي همچون سوء‌ظن و ساير اعضا و جوارح خود را از گناه و معصيت باز‌مي‌‌دارد. آثار جسماني آن نيز همانطور كه علم پزشكي ثابت كرده در كم كردن بيماري‌ها بسيار مؤثر واقع شده است.
   ‌    ‌    ‌
كنترل آميگدال با روزه‌داري


روزه‌‌داري علاوه بر مقاوم كردن بدن و سلامت جسم به ايجاد روحيه مقاومت، خودباوري و اعتماد به نفس و مسئوليت‌‌پذيري منجر مي‌شود. در مغز ما يك سمت هيجاني به نام آميگدال وجود دارد كه كنترل آن در تمام لحظات زندگي واجب و مشكل است. مركز آميگدال اگر از كنترل خارج شود ما انواع رفتارهاي پر خطر و شرم‌‌آور را مي‌توانيم انجام دهيم. در مقابل آن قسمت فرونتال ما اعمال منطقي و استدلالي مغز را انجام مي‌دهد كه باعث مي‌شود تصميم‌گيري‌هاي بدون هيجان انجام دهيم. اين دو مركز برخلاف هم عمل مي‌‌كنند. هركدام بالا برود آن يكي پايين مي‌آيد.


در زمان روزه‌‌داري وقتي ما از خوردن و آشاميدن پرهيز مي‌كنيم در حقيقت هيپوتالاموس خود را كه مركز انگيزه‌هاي گرسنگي و تشنگي است كنترل مي‌‌كنيم. بنابراين بر مركز هيجان‌‌ها و رفتارهاي پرخطر خود تسلط پيدا مي‌‌كنيم و همانطور كه از آمارها مشخص است، ميزان جرم و جنايت در اين ماه كم مي‌‌شود و احساس رضايت و خودباوري اشخاص بالا مي‌‌رود.

ارتقاي سطح مسئوليت‌پذيري


يكي از اثرات روزه‌‌داري بالارفتن سطح مسئوليت‌‌پذيري در انسان است. در افراد مصرف‌كننده مواد مخدر و محرك، اولين قسمت مغز كه دچار آسيب مي‌‌شود فرونتال مغز است و در زمان روزه‌‌داري شخص مسئوليت اعمال خود را مي‌پذيرد و با خواسته و انگيزه دروني خود را كنترل مي‌‌كند. بنابراين افراد معتادي كه در ماه رمضان روزه مي‌‌گيرند احتمال اينكه ترك آنها تداوم پيدا كند و بعد از رمضان بتوانند بر وسوسه‌هاي مصرف خود پيروز شوند بسيار زياد است زيرا با صبر بر طاعت الهي روح خود را بزرگ كرده و مقاومت و پايداري، او را در راه رشد و تكامل به سوي پروردگار زياد مي‌‌كند.

آزادي از بند غرايز


تحقيقات ثابت كرده روزه بستر مناسبي براي ايجاد تقوا فراهم مي‌‌سازد تا افراد براي مبارزه با خواسته‌هاي دروني آماده شوند و ديگر همچون حيوانات دربند غرايز خود نباشند و بتوانند كنترل امور نفس سركش خود را در دست بگيرند و با كنترل وسوسه‌هاي خود بر هوس‌ها و شهوت خود مسلط شوند.


روح و روان آدمي چون اصولاً پاك و بي‌آلايش است وقتي كه به ضدارزش‌ها آلوده مي‌‌شود بي‌قرار مي‌‌شود و زماني كه ما از ضدارزش‌ها پرهيز مي‌‌كنيم به آرامشي دروني مي‌‌رسيم. البته دو نوع روزه وجود دارد، روزه‌اي است كه فقط گرسنگي كشيدن و رفع تكليف كردن است و روزه‌اي كه علاوه بر حفظ روزه‌‌داري و گرسنگي و تشنگي كشيدن، خود را از گناهان محافظت كردن است.
در روزه‌‌داري شخص مي‌‌تواند به طور منطقي به اميال خود «نه» بگويد. در بسياري از شرايط طبيعي زندگي نه گفتن بسيار سخت است اما در اين ايام ما قاطعيت پيدا مي‌‌كنيم و اين باعث توانايي افراد در برخورد صحيح با احساسات و اميال و پيشگيري از آسيب‌‌هاي خانوادگي و اجتماعي مي‌‌شود.

30  روز زمان براي ترك عادات بد


روزه در تهذيب و تزكيه نفس و رهاندن انسان از روزمرگي تأثير بسزايي دارد. در علم روانشناسي براي ترك عادت‌ها نزديك به 30 روز زمان نياز داريم، بنابراين يك ماه روزه‌‌داري صحيح مي‌‌تواند بسياري از عادت‌هاي اشتباه و بد ما را از بين ببرد.


وقتي افراد قادر به قدرت و كنترل وسوسه‌هاي خود مي‌‌شوند، مي‌‌توانند بر وسوسه‌هاي سيگار كشيدن و مصرف داروهاي مسكن و غيرضروري فائق آيند و مغز هم مجبور مي‌‌شود به توليد طبيعي مسكن‌‌ها و آرام‌‌بخش‌ها بپردازد.

فرصتي براي تقويت همبستگي


علم روانشناسي ثابت كرده ارتباط‌هاي اجتماعي و همبستگي‌هاي خانوادگي يكي از عوامل اثربخش در درمان استرس و اضطراب و افسردگي است. در ماه رمضان مراسم و دور هم جمع شدن‌ها در مجالس قرآني و افطار و سحر سبب آزاد شدن مواد سروتونين، اندورفين و دوپامين كه آرام‌‌بخش و لذت‌‌بخش هستند مي‌شود و در نتيجه با فضايي پر از معنويت تأثير معجزه‌‌آسايي بر سلامت روان انسان‌ها دارد. انسان‌ها دچار تحول فكري و از رفتارهاي كسل‌كننده خارج مي‌شوند و با نيروي پرقدرت خداوند ارتباط برقرار مي‌‌كنند و احساس طردشدگي، دلزدگي و غمزدگي در آنها كاهش پيدا مي‌‌كند.


سلامتي براي سحر‌خيزان


يكي از ديگر رفتارهايي كه بر سلامت توان و جسم تأثير بسيار زيادي دارد، نماز صبح و خوردن سحري است زيرا در هنگام صبح قسمتي از مغز كه بطن پشت‌ سري نام دارد، پرخون مي‌شود و هنگام برخاستن از خواب و حركت باعث مي‌‌شود خون در جريان بيفتد و از سردردها و بي‌حالي صبح كه بر اثر خواب زياد است پيشگيري شود.  در سوره بقره مي‌خوانيم: ‌اي افرادي كه ايمان آورده‌‌ايد روزه بر شما نوشته شده همان گونه كه بر كساني كه قبل از شما بوده‌اند نوشته شده تا پرهيزكار شويد.


*روانشناس



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن