تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837952361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نامه توکلی به دادستان تهران درباره آزادی رسانه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نامه توکلی به دادستان تهران درباره آزادی رسانه‌ها
احمد توکلی، نماینده پیشین مجلس، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به دادستان تهران تاکید کرد: از آزادی رسانه‌ها بیشتر دفاع کنید تا در مبارزه با فساد موفق باشید.
آفتاب‌‌نیوز : در نامه احمد توکلی آمده است: آقای جعفری دولت‌آبادی دادستان محترم تهران روز چهارشنبه دوم تیرماه، در حاشیه بازدید از مرکز رسانه قوه قضائیه، در ارتباط با موضوع مبارزه با فساد اقتصادی، مواضع مهم، واقع‌بینانه و در عین حال امیدوارکننده‌ای گرفت که محتاج تبیین و نقد است. دادستان در موضوعات زیر توضیح داد و اعلام موضع کرد:


1. اولویت داشتن مبارزه با فساد برای قوه قضائیه


2. ارزیابی از عملکرد قوه در این امر


3. چگونگی پرداختن رسانه‌ها به موضوع فساد و مبارزه با آن


4. مردمی شدن؛ راه نجات در مبارزه


5. نقش اعتماد متقابل مردم و قوه قضائیه در مبارزه با فساد


6. اهمیت اقدامات پیشگیرانه


7. توجه به فساد یقه‌سفیدها و مسأله شفافیت


وقتی دادستان عمومی وانقلاب تهران رسما اعلام می‌کند که مبارزه با فساد اولویت قوه قضائیه است، امید منکوب کردن فساد سیستمی موجود برانگیخته می‌شود، به‌ویژه آن‌که در ارزیابی عملکرد قوه در این عرصه، بدون آن‌که اغراق‌گویی کند به طور نسبی کارکرد را مثبت ارزیابی می‌کند که ارزیابی به‌حقی است. در عین حال ضمن یادآوری رسیدگی به موارد مهمی از حلقه‌های قدرت و ثروت در سال‌های اخیر که جای تشکر است، به سه چهار واقعیت که یا دشوارکننده مبارزه با فساد هستند یا کمک مورد انتظار را فراهم نمی‌سازند، اشاره می‌کند.


نخستین مشکل طولانی‌بودن ذاتی رسیدگی به پرونده‌های فساد مالی است؛ امری که از چشم اغلب مردم دور می‌ماند و گله و اعتراض را متوجه قوه قضائیه می‌سازد. در تأیید این گفته دادستان، ذکر دو نمونه از کشورهای غربی کافی است. چندین سال پیش رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس فرانسه به سوءاستفاده مالی متهم گشت. نخستین اقدام واداشتن او به استعفاء از سمتش بود، با این استدلال روشن که متهم مالی نمی‌تواند امانت‌دار اقتصادی کشور باشد. محاکمه وی دو سال طول کشید تا مبرا اعلام شد و با شرکت مجدد در انتخابات با رای مردم برگزیده شد و به ریاست کمیسیون اقتصاد هم بازگشت. در ماجرای رشوه دادن استات اویل به مهدی هاشمی، دادگاه ضد فساد آمریکا دست به محاکمه استات اویل زد. از روز اول تعقیب که با اخراج مدیران درگیر این رشوه دادن در سپتامبر 2003 تا روز محکومیت، 13 اکتبر 2006، کمی بیش از سه سال وقت صرف شد. یعنی این طولانی بودن کم و بیش همه جایی است. اگر مجرب بودن قضات و مجهز بودن دادگستری ان کشورها را نسبت به ایران در نظر بگیریم، طولانی بودن رسیدگی به پرونده‌های فساد در اینجا، عادی‌تر خواهد شد.


کمی تعداد قضات مجرب و مسلط به امور مربوط به پرونده‌های پیچیده مالی، نامناسب بودن ساختار قضایی، ضعف حمایت از قضات در رسیدگی و اطلاع‌رسانی نامناسب از جمله موانع دیگری است که مستقیم یا تلویحی یادآوری شد. البته در سطور بعد شرح خواهم داد که برخی از دیدگاه‌ها و روش‌ها در قوه قضائیه در حدوث و بقای این موانع مؤثر است.


محور دوم مواضع دادستان محترم نقش رسانه‌ها در امر مبارزه با فساد است. آقای جعفری به درستی اطلاع‌رسانی مؤثر را یکی از عوامل غلبه بر زرپرستان فاسد و مفسد می‌شمارد. در توجه به نقش سلبی رسانه‌ها می‌گوید: "رسانه‌ها نباید به‌گونه‌ای رفتار کنند که به‌جای مبازره با فساد، فساد اقتصادی جلوه‌گری کند و فقط به نکات منفی دامن زده شود." این سخن صوابی است؛ زیرا وقتی فساد سیستمی شد رسانه‌ها نیز که خود بخش مهمی از نظام نظارتی بر کشورند، از فساد مصون نمی‌مانند و بعضا چنان رفتار می‌کنند که فاسدان مفسد را در افکار عمومی به عنوان مبتکران کارآفرینی جلوه می‌دهند که حسادت و تنگ‌نظری دسته‌ای از حاکمان مانع شکوفایی آنان است. بدین ترتیب پیوند زر و زور را با تزویر قوام می‌بخشند.


 ولی اتهام سیاه‌نمایی به رسانه‌ها به شکل دیگری نیز اتفاق می‌افتد. در مواقعی که رسانه‌ها بنا بر تکلیف ذاتی خود علیه مفسدان وارد میدان می‌شوند، دسته‌ای از دستگاه‌های حکومتی وظیفه خویش را انجام نداده‌اند و باعث بروز فساد شناخته می‌شوند و دسته دیگری از دستگاه‌های مسئول نیز برخورد متناسبی با فساد شفاف شده از آنها دیده نمی‌شود (لااقل در قضاوت افکار عمومی)، بنابراین دستگاه‌ها به ناتوانی، مماشات و حتی همدستی با مفسدان متهم می‌شوند. در اینجا عده‌ای از سر دلسوزی و مزوران فاسد و مفسد یا اجیرشدگان آنان، رسانه‌های دلسوز و انقلابی و وطن‌دوست را به سیاه‌نمایی متهم  می‌کنند. چندان هم بیراه نمی‌گویند. ولی آنچه مانع کدر شدن چهره نظام و چاره درد خانمان‌سوز فساد است کوشش مؤثر برای مبارزه متعاقب شفاف‌سازی رسانه‌های مستقل است نه لاپوشانی کردن و اجازه و فرصت دادن به این موریانه سیری‌ناپذیر برای آوارکردن سقف بلند این نظام مظلوم بر سر مردم وفادار به اسلام و ایران.


فساد، پدیده جهانی است. همه کشورها بدان مبتلا هستند، از این حیث تفاوت وجود ندارد، اختلاف در میدان دادن به فاسدان یا برخورد با آن است. نکته بسیار مهم و اثبات شده در تمام جهان این است که هرچه رسانه‌ها آزادتر، فساد سطحی‌تر و کمتر. درواقع پیش از آن که فساد ایجاد شده فرصت ریشه دواندن بیابد، رسانه‌ای آن را کشف کرده و با همکاری سایر رسانه‌ها فضایی می‌سازند که دستگاه‌ها حتی اگر نخواهند، مجبور به برخوردند و رفتار دستگاه قضا نیز در منظر مردم وظیفه‌اش را انجام می‌دهد و قضاوت عمومی مانند پادزهری در وجود قاضی از تأثیر مفسدان بر قضاوت او بازمی‌دارد. طبق اصل یکصد و پنجاه و ششم قانون اساسی یکی از وظائف قوه قضائیه "احیای‏ حقوق‏ عامه‏ و گسترش‏ عدل‏ و آزادی‌های‏ مشروع" است. داده‌های دین، تجربه و علم اقتصاد سیاسی اثبات می‌کند که هیچ زهری کشنده‌تر از فساد برای حقوق عامه وعدالت، و هیچ پادزهری مؤثرتر از آزادی برای دفع آن زهر وجود ندارد.


جناب آقای دادستان!


از آزادی مشروع رسانه‌ها بیشتر دفاع کنید تا در انجام وظیفه اولویت‌دار خود موفق باشید. آزادی هزینه هم دارد. آن را بپزیرید. از خداوند منان در این شب‌ها و روزهای گرانقدر برای شما و همه اعضای قوه قضائیه از صدر تا ذیل، شرح صدر بیشتر و توجه فزون‌تر به تحولات و تطورات رسانه درخواست می‌کنم. چند نکته مهم دیگر نیز هست که می‌گذارم برای فردا.


منبع: ایسنا




تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن