تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درهاى آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرين شب آن بسته نخواهد شد. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837483362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجديدنظرطلبان امید امریکا برای عمل‌نکردن به برجام!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجديدنظرطلبان امید امریکا برای عمل‌نکردن به برجام!
بعد از انجام مذاكرات هسته‌اي ايران با 5+1 و پس از اجراي برجام نه تنها مواضع مقامات امريكايي درباره جمهوري اسلامي ايران تعديل نشده بلكه شكل خصمانه‌تري نيز به خود گرفته است تا آنجا كه از يك سو از ضرورت روي كارآمدن جريان غربگراي داخلي سخن به ميان آورده و از سوي ديگر با تكرار ادعاهاي گذشته انتخابات كشورمان را فاقد مشروعيت لازم دانسته و از لزوم فشارهاي بين‌المللي براي تغييرات ساختاري در حاكميت سياسي كشور سخن به ميان مي‌آورند.
بعد از انجام مذاكرات هسته‌اي ايران با 5+1 و پس از اجراي برجام نه تنها مواضع مقامات امريكايي درباره جمهوري اسلامي ايران تعديل نشده بلكه شكل خصمانه‌تري نيز به خود گرفته است تا آنجا كه از يك سو از ضرورت روي كارآمدن جريان غربگراي داخلي سخن به ميان آورده و از سوي ديگر با تكرار ادعاهاي گذشته انتخابات كشورمان را فاقد مشروعيت لازم دانسته و از لزوم فشارهاي بين‌المللي براي تغييرات ساختاري در حاكميت سياسي كشور سخن به ميان مي‌آورند.
امريكايي‌ها معتقدند شرايط كنوني بهترين زمان ممكن براي تغييرات اساسي در راهبردها و سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران در موضوعات مورد مناقشه است كه واپس‌گرايي جمهوري اسلامي ايران درباره آن موضوعات، به معناي تغيير ماهيت انقلاب اسلامي بوده و عملاً چيزي جز نام انقلاب باقي نمي‌گذارد.
بنجامين رودرز معاون مشاور امنيت ملي امريكا طي سخناني در شوراي آتلانتيك در واشنگتن با اظهاراتي مداخله‌جويانه درباره انتخابات سال 88 تلاش مي‌كند اتهامات حقوق بشري را متوجه كشورمان كرده و نتايج انتخابات آن سال را مردود اعلام كند: «انتخابات مخدوش ژوئن 2009 در ايران و سركوب خشن تظاهرات مسالمت‌آميز پس از انتخابات، روشن كرد كه ما قرار است همچنان با رئيس‌جمهور احمدي‌نژاد و دولتي در ايران سروكار داشته باشيم كه در مورد امنيت داخلي و تعامل با غرب نگران است... در پاييز همان سال، مذاكرات هسته‌اي ميان ايران و گروه 5+1 شكست خورد. ايران از پذيرش حتي توافقي آزمايشي خودداري كرد كه از حمايت بين‌المللي براي تأمين سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران در ازاي حمل ذخاير اورانيوم با غناي كم ايران به خارج كشور برخوردار بود.» وي در ادامه به تغيير تاكتيك‌هاي صورت گرفته در دستگاه سياست خارجه كشورمان به واسطه روي كارآمدن حسن روحاني با ادبياتي جهت‌دار و اتهامي نسبت به انتخابات كشورمان، اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «رويدادي مهم در ژوئن سال 2013 اتفاق افتاد، زماني كه حسن روحاني با دادن قول در پيش گرفتن مسيري متعادل به سمت تعامل با غرب، با اختلافي سالم در انتخابات ايران پيروز شد. رئيس‌جمهور اوباما، با ارسال نامه‌اي به رئيس‌جمهور روحاني، پيشنهاد تمركز بر مذاكرات هسته‌اي را مطرح كرد و براي اولين بار پاسخي سازنده دريافت كرديم. مذاكرات در عمان به سرعت به سرپرستي بيل برنز و جيك ساليوان آغاز شد.» رودرز در ادامه بيان مي‌كند: «هر دو طرف (مذاكره) مجبور بودند به منظور شكستن بن‌بست، حل مشكلات و دستيابي به يك توافق، با هم، زمان بسياري را در سطح كارشناسي و بين ديپلمات‌هاي ما صرف كنند.»
معاون اوباما همچنين لزوم تغيير نگاه ايران در موضوع سوريه را خواستار شده و عنوان مي‌كند‌: « در حال حاضر، آزمون كليدي براي تعامل ما با ايران همچنان سوريه است كه در آنجا سياست سازنده‌تر ايران براي حل مناقشه مهم است ولي اين سياست وجود نداشته است.» كارايي بالقوه جريان غربگرا در داخل كشورمان نيز موضوع ديگري است كه رودرز به آن اشاره كرده و لزوم تقويت اين نيروها را گوشزد مي‌كند: « ايران درست مانند هر كشور ديگري، يكپارچه نيست. كساني كه طرفدار روابط نزديك‌تر بين امريكا و ايران هستند بايد به تخلفات رژيم ايران از هنجارهاي بين‌المللي اذعان و به صراحت آن را رد كنند. همين وضع بايد در مورد شليك موشك‌هايي وجود داشته باشد كه روي آنها «مرگ بر اسرائيل» نقاشي شده است.» همانطور كه اشاره شد موازي با انجام مذاكرات هسته‌اي اظهارات مداخله‌جويانه مقامات امريكايي هم سيري صعودي به خود گرفته است، آنگونه كه در يكي از آخرين آن مي‌توان به اظهارات جان كربي درباره بازداشت مدلينگ‌هاي ايراني اشاره كرد.  «جان كربي»، سخنگوي وزارت خارجه امريكا ماه گذشته در اظهاراتي مداخله‌جويانه به بازداشت هشت مدل ايراني لباس به اتهام ترويج فساد واكنش نشان داده و بيان مي‌كند: «ما گزارش‌ها درباره اين سركوب رسانه‌هاي اجتماعي را ديده‌ايم. همان‌طور كه گفته‌ايم، ما از آزادي بيان و آزادي اطلاعات در سرتاسر دنيا حمايت مي‌كنيم.»
كربي در ادامه اظهارات مداخله‌جويانه‌اش گفت: «اگر اين گزارش‌ها درست باشند ما مطمئناً درباره چنين سركوبي نگران خواهيم بود و از مقام‌هاي ايراني مي‌خواهيم به حقوق شهروندان براي ابراز خودشان چه در فضاي آنلاين و (چه در فضاي) آفلاين احترام بگذارند.»
وجه مشترك بسياري از گفته‌هاي مقامات ايالات متحده كه سخنان مورداشاره بنجامين رودرز و جان كري نمونه‌هايي از آن هستند «‌دخالت در امور داخلي» كشورمان است؛ رفتاري كه بارها تكرار شده است، مصداق ديگر مداخله بي‌شرمانه در امور داخلي ايران زماني است كه آقاي ظريف در سفر به لبنان برسر مزار عماد مغنيه حاضر مي‌شود. «كيتلين ‌هايدن» سخنگوي شوراي امنيت ملي كاخ سفيد در واكنش به اداي احترام ظريف به مغنيه، با صدور بيانيه‌اي آن را محكوم، حزب‌الله لبنان را به اقدامات خشونت‌آميز متهم كرده و تصميم ظريف براي گل‌گذاري در مزار فردي كه او و سازمانش تروريستي هستند، «پيامي غلط ارسال مي‌كند» و «به تشديد تنش‌ها در منطقه ‏منجر مي‌شود.» همانطور كه اشاره شد با روي كارآمدن دولت يازدهم روند دخالت در امور داخلي ايران شكل فزاينده‌اي به خود گرفت، به گونه‌اي که در زمستان سال 92 وزارت خارجه امريكا طي بيانيه‌اي مداخله‌جويانه خواستار آزادي فوري سران فتنه در ايران شد: چهار سال از زماني مي‌گذرد كه دولت جمهوري اسلامي ايران، مقامات ارشد سابق ايران و نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري2009 اين كشور به نام‌هاي «مهدي كروبي» و «ميرحسين موسوي» و همچنين «زهرا رهنورد» همسر موسوي را بدون آنكه رسماً آنها را به جرمي متهم كند، در بازداشت خانگي قرار داده است.
در اين بيانيه تأكيد شد: ما به همراه جامعه بين‌الملل ادامه بازداشت و آزار اعضاي خانواده آنها را محكوم مي‌كنيم و خواستار آزادي هرچه سريع‌تر آنها هستيم. در ادامه بيانيه وزارت خارجه امريكا آمده است: قانون اساسي ايران، قوانين و تعهدات بين‌المللي اين كشور، حقوق بشر شهروندان و آزادي بنيادين آنها را تضمين و اعلام مي‌كند كه هيچ‌كس نبايد تحت بازداشت و دستگيري خودسرانه قرار بگيرد. امريكا از تمامي دولت‌ها از جمله جمهوري اسلامي ايران مي‌خواهد به تعهدات بين‌المللي خود احترام بگذارد و تمامي زندانيان در بازداشت خود را آزاد كند. بهره‌گيري غربي‌ها از رفت و آمد ديپلمات‌هاي اروپايي به كشور با هدف دخالت در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران و نهايتاً پرونده‌سازي عليه كشورمان در مجامع بين‌المللي را بايد نمونه‌اي ديگر از رفتارهاي دخالت‌آميز با اهداف سندسازي حقوق بشري دانست كه نمونه آن سفر كاترين اشتون در اسفند‌ماه همان سال به ايران و ديدار با نسرين ستوده و جعفر پناهي است. طي سال 93 هم نمونه‌هاي متعدد ديگري از رفتارهاي مداخله‌جويانه غربي‌ها با هدف سندسازي حقوق بشري مي‌توان ذكر كرد كه نشان مي‌دهد غربي‌ها با بيان اظهارات مداخله‌جويانه كه با هدف متهم كردن جمهوري اسلامي ايران به نابرابري در حقوق شهروندان ايراني است آن را به عنوان يك پروژه براي وضع تحريم‌هاي بين‌المللي جديد عليه كشورمان در دستور كار قرار داده‌اند. اواخر دي‌ماه 93 كلوديا روت نايب‌رئيس مجلس قانونگذاري آلمان در ديداري كه با محمدرضا عارف داشت، سخنان قابل‌تأملي را به زبان آورد. وي در اين ديدار ضمن دخالت آشكار در مسائل داخلي كشورمان مي‌گويد: من آمده‌ام تا يك سال مانده به انتخابات مجلس بدانم كه در سفر بعدي خود، شما از من در چه جايگاهي دعوت خواهيد كرد. روت در ادامه با اشاره به حوادث پس از انتخابات سال 88 تصريح كرد: ما در سال 2009 (88) شاهد حركت‌هايي در جامعه مدني ايران بوديم و نمودهاي آن را در جامعه شما ديديم كه دانشجويان و جوانان آزادي مي‌خواستند.  در باب تقويت جريان غربگراي داخلي توسط امريكايي‌ها نيز بايد گفت، يكي از اصول بي‌بديل سياست خارجه ايالات‌متحده امريكا طي سه دهه اخير «براندازي حاكميت در جمهوري اسلامي ايران» بوده؛ موضوعي كه رسماً از سوي مقامات غربي هم مورد تأكيد قرار گرفته است. مهم‌ترين ابزار غربي‌ها براي رسيدن به چنين هدفي تقويت جريان همسو با غرب در داخل كشور است؛ جرياني كه توانسته طي سال‌هاي اخير بسياري از اهداف غرب در داخل را به سرانجام رسانده و همگام با مقامات امريكايي قدم بردارد. بر همين اساس منزوي شدن جماعت تجديد‌نظرطلب طي يك دهه اخير اصلاً براي حاميان بيروني آنها قابل تحمل نبوده و آنها را به صرافت انداخته تا به هر شكل ممكن بار ديگر بازگشت رسمي اصلاح‌طلبان تندرو به قدرت را مقدمه‌سازي كنند. به عنوان نمونه مي‌توان به سخنان وزير امور خارجه امريكا و همچنين سخنان چندي پيش رئيس‌جمهور اين كشور در مصاحبه با راديو ملي اين كشور استناد كرد كه به‌خوبي نشان مي‌دهد جماعت تجديدنظرطلب همچنان براي امريكايي‌ها حائز اهميت بوده و نقطه اميدبخش آنها در جمهوري اسلامي ايران به شمار مي‌روند. جان كري در جلسه سؤال و جواب در شوراي روابط خارجي امريكا گفت: «گذشت 15 سال مي‌تواند تغييرات زيادي در ايران ايجاد كند... باور من اين است كه در 15 سال، در يك كشور اتفاقاتي مي‌افتد. اگر به ايران امروز نگاه كنيد، مي‌بينيد كه كشوري داراي مردمي با تحصيلات است كه پيش‌تر با همه كشورهاي منطقه از جمله اسرائيل روابطي دوستانه داشت. مي‌دانيد كه سرزمين پارس، تاريخي طولاني دارد و واقعيت اين است كه اين جوانان كه 25‌درصد آنان بيكار هستند، آينده مي‌خواهند.»
زماني مي‌توانيم مفهوم واقعي سخنان جان كري را لمس و منظور وي از بهره‌برداري از نيازهاي و مشكلات جوانان كشور را درك كنيم و سهم جريان مدعي اصلاح‌طلبي از اهداف عالي مقامات امريكايي را دريابيم كه به سخنان چند هفته پيش اوباما نگاهي گذرا بيندازيم. وي در مصاحبه با راديو ملي كشورش به‌صورت ضمني از جماعت مدعي اصلاح‌طلبي در داخل نام برده و از لزوم جلب نظر آنها توسط كشورش سخن به ميان مي‌آورد: «همچنين فكر مي‌كنم ديگراني در داخل ايران هستند كه فكر مي‌كنند اين كار غيرسازنده است و ممكن است اگر ما اين توافق هسته‌اي را امضا كنيم، ما دست (توان) آنهايي را كه نيروهاي ميانه‌روتر داخل ايران هستند، تقويت كنيم.» آنچه گوياست اين نكته است كه امريكايي‌ها توانسته‌اند به بهانه برجام از يك سو اظهارات مداخله‌جويانه خود را توسعه داده و از سوي ديگر نسبت به تقويت جريان وابسته به خود در داخل كشور اميدوارتر شوند و چنانچه اين رويكرد با تاكتيك‌ها و رويكردهاي مناسب پاسخ داده نشود مي‌تواند به توسعه بيشتر تحريم‌ها عليه كشورمان بينجامد و هزينه‌هاي بيشتري را متوجه كشورمان كند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن