واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظارت، حلقه گم شده در فصل نقل و انتقالات فوتبال
بيتفاوتي از سر و روي فدراسيون و حتي وزارت ورزشي که يکبار به زبان آورد، ميبارد.
نویسنده : دنيا حيدري
بيتفاوتي از سر و روي فدراسيون و حتي وزارت ورزشي که يکبار به زبان آورد، ميبارد. بيتوجهي به آنچه اين روزها در بازار مکاره نقل و انتقالات رخ ميدهد و پولهاي کلاني که بيهيچ حساب و کتابي رد و بدل ميشود. در اين آشفتهبازار تنها روزنه اميد به نهادهاي نظارتي است که با نگاه ويژه، به مقابله با آنچه که اين روزها در فصل نقل و انتقالات رخ ميدهد، بپردازند. نيازي به ذرهبين دست گرفتن هم نيست. نگاهي گذرا به مذاکرات تيمها با بازيکنان و رفت و آمد آنها از اين باشگاه به آن باشگاه و برگههاي قراردادهايي که حالا بيهيچ ترس و واهمهاي از قانون سقف قرارداد به امضا ميرسد؛ کافي است تا مشخص شود فساد در فوتبال با چه سرعتي در حال رشد و پيشرفت است. تمام فساد فوتبال، پولهاي زيرميزي نيست که بين برخي بازيکنان و مربيان رد و بدل ميشود يا اتهام تعيين سرنوشت برخي بازيها يا مواردي از اين دست. فساد در فوتبال ميتواند همين ارقام درشتي باشد که بيهيچ حساب و کتاب و متر و معياري در چهار برگه نوشته ميشود و فوتبال را به نابودي ميکشاند. ارقامي که براي پرداخت ريال به ريال آن، بايد به بيتالمال دستدرازي کرد و اين خود نميتواند جز فسادي ديگر در فوتبال باشد. فسادي که شايد اگر امروز مورد توجه ويژه سازمانهاي نظارتي قرار گرفته و با آن مقابله شود، مانع از تشکيل پروندهاي قطورتر از آن چيزي شود که چند ماه قبل نمايندگان مردم در خانه ملت تحويل مقامات دادند.
فوتبال و بهخصوص فصل نقل و انتقالاتي که هيچ قانون خاصي نميتواند اين روزها مانع از تاخ و تاز آن باشد، نياز به نظارت دارد. نظارت بر رفتارها، رفت و آمدها، پيشنهاداتي که هوش از سر فوتبال ميبرد و در اين راه جز سياهي و تباهي باقي نميگذارد. اين نظارت بايد از سوي فدراسيون فوتبال، سازمان ليگ و وزارت ورزش ميشد اما وزارت بعد از يک تذکر سرسري، ديگر کلامي به زبان نياورد و اقدامي صورت نداد. فدراسيون هم که گويي حواسش به مسائل ديگر گرم است و فرصتي براي انداختن نيمنگاهي به آنچه در فصل نقل و انتقلات ميگذرد، ندارد. سازمان ليگ هم البته به تنهايي نميتواند اقدام خاصي انجام بدهد. سازماني که البته هنوز صندلي رياست آن نيز خالي است و برخي کارمندان آن نيز اگر با اين اتفاقاتي که در حال رخ دادن است مخالف باشند، عملاً دستشان به جايي بند نيست وقتي بزرگتر از آنها مهر سکوت بر لب زده و چشم بستهاند به آنچه رخ ميدهد.
مبارزه با فساد، نياز به يک عزم راسخ دارد و البته نظارت بر آنچه که در اين رشته ورزشي پرطرفدار و محبوب رخ ميدهد. يکي از ارکان مبارزه با فساد، بدون شک قوي شدن نهادهاي نظارتي است. نهادهايي که بايد با نظارت کامل بر آنچه که در فوتبال رخ ميدهد، مانع از رشد فساد شده و ريشه آن را بخشکانند. عقد قراردادها نياز به نظارت دقيق دارد. منابع مالي باشگاهها نيز نياز به نظارت و بررسي دارد. بايد مشخص شود اين پولها از کجا ميآيد و براي چه هزينه ميشود و آيا اين همه هزينه لازم است؟ کاملاً مشخص است که وقتي هيچ نظارتي بر قراردادها و از آن مهمتر بر اين مسئله که پولي که از جيب بيتالمال روانه باشگاهها ميشود کجا و به چه شکلي هزينه ميشود، اين فرصت در اختيار دلالان و مديران بيتوجه و بازيکنان فرصت طلب قرار ميگيرد که رقمهاي درخواستي خود را بالا و بالاتر ببرند و فراتر از قيمت و ارزشي که بايد به جيب بزنند.
امروز ديگر نميتوان به ضربالمثلهايي چون در ديزي... دل خوش کرد. امروز براي مقابله با فساد و ايستادگي برابر به انحراف رفتن فوتبال بايد اقدامي جدي کرد. نهادهاي نظارتي بايد به طور جدي مسائل را زير ذرهبين گذاشته و مو را از ماست بکشند تا فوتبال به اندازهاي که بايد هزينه کند و با ريخت و پاشهاي بيرويه، تيشه به ريشه خود نزند. اين وظيفه سنگين هم در روزهايي که فدراسيون کوچکترين واکنشي از خود نشان نميدهد و وزارت هم که يک مرتبه صدايش درآمد امروز مقهور نامههاي فدايت شوم مديران ولخرج است که خود دستي دارند در اين آشفتهبازار نقل و انتقالات بر دوش نهادهاي نظارتي است که مانعي باشند بر سر راه فسادي که در فوتبال به راه افتاده و برخوردي جدي و ضربتي داشته باشند با ارقام ميلياردي که ديگر به زبان آوردن آن براي جامعه فوتبال مثل نقل و نبات است. کار ديگر به جاهاي باريک رسيده و نيازمند حساسيت ويژه مسئولان و نهادهاي نظارتي است و چه ايرادي دارد حتي اگر پاي قوه قضائيه به ميان بيايد وقتي اين پولها از جيب ملت و بيتالمال هزينه ميشود و آنهايي که بايد نه نظارتي دارند روي اين مهم و نه حساسيتي!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]