واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: «اتاقهای تزریق معتادان» به کنترل اعتیاد در شهرهای ایران کمک می کند؟
رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد با تصریح بر اینکه برنامه ایجاد «اتاق معتادان» عام نیست و باید به صورت محدود برگزار شود گفت: تا زمانی که سیستم قضایی، انتظامی و بهداشتی به تفاهم نرسند، ورود به این مسئله ضربهای به برنامه کاهش تقاضا است و از نظر بنده نیز، جامعه فعلا ظرفیت پذیرش این مسئله را ندارد.
به گزارش نامه نیوز ، سعید صفاتیان درباره سابقه تشکیل اتاق تزریق گفت: از سال 81 ستاد مبارزه با مواد مخدر، روند برنامه ریزی را در همه حوزههای کشور گذاشت در حالی که قبل از آن برنامه ریزی وجود نداشت. در این مرحله برنامههای جدید پیاده شد که یکی از این برنامه ها کاهش آسیب بود.
وی افزود: نکته جالب اینکه نه در قانون کاهش آسیب بود و نه در سیاست های کلان وجود داشت اما برنامهای به نام کاهش آسیب تعریف شد؛ این برنامه چند بخش دارد که یکی درمان نگهدارنده با متادون است که در حال حاضر بیش از 6500 مرکز برای این کار داریم. یکی دیگر از بخش های آن برنامهها، مراکز گذری برای معتادان تزریقی است که در حال حاضر بیش از 400 مرکز وجود دارد.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد با اشاره به اینکه یکی دیگر از برنامههای کاهش مصرف مواد، اتاق تزریق بود، بیان کرد: در حقیقت موضوع این مسئله مربوط به سه سال قبل نیست.
وی درباره علت پر رنگ شدن این موضوع در این برهه زمانی گفت: این موضوع یک علت دارد؛ وزیر کشور چند روز قبل به مجلس رفته بود و گزارشی از وضعیت اجتماعی کشور داده بود که توسط یکی از روزنامهها تیتر شد.
صفاتیان با اشاره به اینکه اتاق های تزریق در برخی کشورهای اروپایی ایجاد شده است بیان کرد: این مسئله قبل از اینکه بهداشتی باشد، قضایی و انتظامی است. موضوع این است که در مکانی مواد مخدر باید وجود داشته باشد، بنابراین سیستم قضایی کاملا باید بر آنجا حاکم باشد و سیستم بهداشتی در کنار آن موجود باشد.
وی با تصریح بر اینکه برنامه عام نیست، اظهار کرد: این برنامه باید به صورت محدود برگزار شود. تا زمانی که سیستم قضایی، انتظامی و بهداشتی به تفاهم نرسند، ورود به این مسئله ضربه به برنامه کاهش تقاضا است و از نظر بنده نیز، جامعه فعلا ظرفیت پذیرش این مسئله را ندارد.
دکتر فریبرز احمدی، مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مواد مخدر با تاکید بر اینکه همیشه باید پیش گیری را مد نظر داشته باشیم، با هشدار به عادی سازی تزریق مواد مخدر گفت: بنده به عنوان یک مقام دولتی در این مناظره شرکت کردم اما اگر در جایگاه یک کارشناس بودم، در این مناظره شرکت نمی کردم زیرا تمایلی ندارم این مباحث در رسانه ها مطرح شود، زیرا نیازی به سر و صدا در این باره نیست.
وی تاکیید کرد: این مسائل را باید آرام و بدون هیاهو کارشناسی کنیم و اگر قرار بر اجرا باشد، آن را شروع کنیم. رسانه ها را که تنها یک قشر کارشناس خاص گوش نمی دهند، بلکه همه مردم گوش می دهند. در حال حاضر قبح تزریق و اعتیاد نباید شکسته شود.
مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مواد مخدر تصریح کرد: اگر در ذهن من این مسئله شکل بگیرد که اکثر افراد مصرف کننده مواد هستند، احتمال مصرف مواد در من افزایش مییابد.
دکتر محسن روشن، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با بیان اینکه ملاحظاتی در حوزه آسیبهای اجتماعی اعتیاد وجود دارد که باید رعایت شود، گفت: برای اینکه برای مقابله با اعتیاد موفق شویم، چند اصل است که باید رعایت کنیم که اگر این اصول رعایت نشود عوارضی ایجاد می شود که بدتر از انجام ندادن آن است.
وی با بیان اینکه در همه اسناد بین المللی و داخلی چند پایه وجود دارد که باید به همه آنها توجه کنیم و آن پیشگیری و همچنین مبارزه و مقابله با دسترسی و عرضه مواد مخدر است، در خصوص درمان اظهار کرد: پایههایی که بحث کاهش آسیب را مطرح میکند اگر با دقت نظر و با رعایت اصول استقرار پیدا نکند، کار ناقص، مشکل را بیشتر می کند. یعنی شاهد خواهیم بود تعداد بسیار زیادی اقدام تحت عنوان درمان داریم ولی خروجی هایی که حاصل می شود متناسب با انتظارات مان نیست.
در ادامه احمدی گفت: اتاق تزریق در حال حاضر منحصر به چند کشور اروپایی، کانادا و استرالیا است. در کشور کانادا سال 2003 یک مرکز راه انداخته شد و در سال 2006 دولت تغییر کرد و با این طرح مخالفت کرد. در سال 2011 نیز در نهایت یک دادگاه عالی رای داد که این کار ادامه پیدا کند.
وی در برنامه "مناظره" رادیو گفت و گو خاطرنشان کرد: در استرالیا نیز در سال 2001 این مرکز راه افتاده شد. چند سال بعد می خواستند یک مرکز در ملبورن راه بیاندازند که مقامات با آن مخالفت کردند. در فرانسه در سال گذشته پارلمان موافقت کرد تا این مرکز راه اندازی شود. بنابراین مراکز تزریق پدیده ای نیست که خیلی در جهان گسترده باشد و دلیل آن هم احتیاطهایی است که در این حوزه انجام می شود.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
راه اندازی «اتاق تزریق» برای معتادان
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]